Imam veliki problem sa PRVIM paljnjem BEZ OBZIRA NA SPOLJNU TEMPERATURU (+20 ili -20) NA BENZIN! Vozilo na plin upali i radi bez problema, izuzev pri baš nižim temperaturama. Prlikom prvog paljenja na benzin, auto upali ''NA ZUB'', A L I motor radi izuzetno nemirno (kao ona dva klipa), baca izuzetno veliki beli dim, ne prima gas, nema snage itd... Sve to traje do postizanja radne temperature, kada SVE postaje ok, uzimajući i svako naredno paljenje, bilo na plin ili benzin! Imam Pirburgov karb jednogrlni i do sada sam ga nosio kod više ''majstora'' i mrka kapa... Niko ne zna šta je u pitanju... Merio sam i kompresiju, ima 12 na svakom cilindru. Automatski saug radi ok, to je provereno, a ne verujem i da je neki veci problem sa karbom zbog mirnog rada motora na leru, ostalih paljenja, potrošnje itd... Jednom prilikom (predprošle zime) sam od kolege koji vozi isti auto pozajmio elektronsku diznu za hladan start (donja na karbu, što stoji ispod elektronske za ler), promenio je pre prvog paljenja i motor je upalio ok, radio jedno vreme pod automatskim saugom, ujednačeno, bez dima, kasnije smanjivao gas sve do postizanja radne temperature...itd SVE OK!! MEĐUTIM, u potrazi za diznom (koju nigde nisam mogao naći), kod SVIH karburator servisa za koje sam znao u NS-u, otpada i sl. nailazio sam na ubeđenja da ta dizna problem neće rešiti jer to nije u pitanju, da ona ne odlazi i da je potrebno da odradim kompletno karb... Kao privremeno rešenje, podigao sam malo leptir na karbu kako bi na jedvite jade mogao upaliti auto na plin kada dođu niže temperature i to je tako evo druga godina! Više ne znam šta i gde da radim... Ide zima, velike poteškoće prilikom paljenja na plin zbog niskih temperatura, njegova veća potrošnja do postizanja radne temperature itd., a problem prvog paljenja na benzin nisam uspeo rešiti! Molim sve one koji znaju išta o tom karbu, toj dizni, dobrom servisu ili navedenom problemu neka jave...! Pozzz
bmw 316 '88 benzin-gas 66kw Problem sa prvim paljenjem
Collapse
X
-
Re: bmw 316 '88 benzin-gas 66kw Problem sa prvim paljenjem
i moj sa pirburbogovim ali dvogrlim slicno radi. covek mi je rekao da zamenim bobinu,jer je tako resio slican problem ali je jos nisam nasao da probam. kod mene kad radi na dva cilindra treci i cetvrti uopste ne rade, skinem kablove i ne menja zvuk. javi sta si uradio
-
-
Probaj da izbaciš sav benzin iz rezervoara i da sipaš drugi.
Comment
-
-
Taj auto, sa tim karburatorom, naravno neispravnim, bez problema pali na -15 na gas.
99% je problem u onom cilindru sa strane dekle (idu dve tanke vodene cevi u njega) koji reguliše gas dok je pod saugom, ja sam ga zaglavio u toplom položaju i jedina mana je bila da mora da se održava ler nogom prvih minut dva tri da se ne ugasi kad je jako hladno. Kako će se u tom slučaju ponašati na benzin, ne znam, nisam nikad palio na benzin, samo sam vozio kad mi nestane plina do prve pumpe i to radilo koliko je trebalo, a poenta je da ceo karburator prešteluješ i prilagodiš radu na gas. Prvo je bila dizna, pa smo stavili mixer i na kraju lambda kontrolu. viewtopic.php?f=300&t=1245&p=23461Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Originally posted by nnadi moj sa pirburbogovim ali dvogrlim slicno radi. covek mi je rekao da zamenim bobinu,jer je tako resio slican problem ali je jos nisam nasao da probam. kod mene kad radi na dva cilindra treci i cetvrti uopste ne rade, skinem kablove i ne menja zvuk. javi sta si uradio
Comment
-
Comment