Golf 2, 1.8, 16v, '91g, Temperatura, problem...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Raske
    CBC Početnik
    • 15.09.2008
    • 9
    • Novi Sad

Golf 2, 1.8, 16v, '91g, Temperatura, problem...

Pozdrav!
    Evo nakon 16 strana procitanih u prijemnom odeljenju totalno sam zbunjen...
    Elem, u pitanju je golf 2, 1.8 16v, 91 godina i problem je sledeci:
    -Kupio sam auto pre 5-6 meseci i sve je bilo super, isao za Republiku Srpsku, zaj***ni putevi, dosta krivina,uspona al auto ko zmija, ni najmanji problem. Vratim se za NS i nakon 7 dana auto mi pocne dizati temperaturu, posto sam bio u guzvi u saobracaju pustim kazaljku do sledece crte posle polovine ( inace ima jos jedno toliko polje da predje da bi dosla do crvenog ) i onda stanem na sred puta i odguram auto do parkinga, ugasim i vidim vodu ispod auta,zovnem mog velikog strucnjaka ujaka i konstatujemo pucanje creva od hladnjaka ulja ( jako malo crevo ), zamenimo to i upalim auto a ono temperatura opet pocela da prelazi a ventilator mi ne ukljucuje u opste,odmah kupim termodavac i ono isto,bez promene... Rastavimo mi tamo sto-sta, izmedju ostalog skinemo bocu za vodu i crevo s nje, i ujak je duvao u neko crevo i voda se vrati njemu u facu(!), smesna situacija, sreca tecnost se bila ohladila al je poenta sto je auto od tog momenta opet normalno radio, ukljucuje ventilator,ne prelazi polovinu...
    -E sad opet isti problem,pre mesec dana pocelo mi se desavati isto,auto se greje,menjao termostat,posudu za vodu,cep,al dzaba! Dva dana ukljucuje ventilator i onda 7 dana ne,naravno auto se greje,zivaca me kostalo! Pre 7 dana idem za SU i ispred Ekonomskog faxa mi opet pukne j****o crevo od hladnjaka ulja! Veci blam pred onoliko cica prljati se,al nigde servisa,nigde radnje! Nekako iskombinujem,zamenim crevo,doao najnormalnije do NS-a ( do duse temperatura je bila ispod proseka na prvoj crti),udjem u grd,on normalno pali ventilator,tako bilo jos sutra i sad opet!
    Posto sam razvukao s postom,da moderatori ne bi bili ljuti, pitajte sta vas interesuje al mi POMOZITE...
    Hvala
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Temperatura,golf 1.8 16v,problem...

Moze da bude problem pumpa za vodu, zacepljen dihtung glave na mestima gde cirkulise voda ili ono plasticno kuciste termostata da pusta (ako nisi menjao).
    Ako je dihtung glave, moze se lako skontati tako sto su creva kroz koje ide voda tvrda na dodir.
    Eto, to mi za sada pada na pamet. Radio sam ceo dan, ne znam kako se zovem...
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• Yuguar
      CBC Član
      • 24.10.2009
      • 23
      • Beograd

Ne znam tacno na tvom golfu gde je hladnjak za ulje i sta ce mu voda...ali ako je onaj "ispod" filtera onda ok. Pucanje tog creva a novog verovatno izazvano povecanim pritiskom.
      Obzirom da si zamenio termostat i termo davac (jesi siguran da je taj koji si zamenio zaduzen za ventilator) i da ti auto normalno dize temp i ne kuva na otvorenom pumpa 99% radi i nije zaprljan hladnjak (proveris tako sto upalis auto kad se zagreje pustis grejanje...ako duva ladno ne radi pumpa..jer kod nekih se ne vidi u cantri) .
      Jedino sto moze dalje biti je da elektro instalazione od termoprekidaca do ventilatora u nekim slucajevima gubi dikili kontakti...
      Jer da je pumpa...dihtung glave...zapuseno nesto...ne bi imao prilike dva dana da radi normalno treci da zeza(mislim moze i diht glave tako da popusti da jede vodu lagano a da ne nabija toliki pritisak pa posle par dana ostane vez vode...al to je one in a milion...)

E sad mozes to ovako da proveris....vozi se s autom i kad dodje malo pred pola temperature...gasi otvori haubu i "lagano" opipaj gornje i donje crevo hladnjaka ako su oba "isto" topla znaci da cirkulacija u sistemu radi i da je krivac termoprekidac,zice,ventilator...

ps nisi napisao da li imas plin..zna i membrana da pusta pa ostaje bez vode pa ...al bi nemirno radio na plin

Comment

• milan_g1
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2007
        • 863
        • Karaburma

Drugar je na dvojci GTI ali 8V morao da radi glavu jer mu je kuvao auto vise puta, iz cista mira digne temperaturu do kuvanja... Kad su otvorili motor kamenca i prljavstine koliko hoces, zapuseni kanali za hladjenje u glavi. Mozda i tebe muci nesto slicno. Jos je prosli vlasnik sipao cesmovacu umesto destilovane vode eto ti problem.
        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Raske
          CBC Početnik
          • 15.09.2008
          • 9
          • Novi Sad

Prvo, hvala na brzim odgovorima.
          Da krenem po redu:
          -Ceva su onako, mislim nisu kao kamen, mogu se stiskati normalno...
          -Nivo vode u boci je normalan, uvek na pola s tim da kad postigne radnu temperaturu ako otvorim cep hoce da izbaci, imam plin u autu, imam i grejanje koje je extra, a hladnjak za ulje je na frontalnom delu motora, navrce se filter za ulje na njega...
          - Ulje mi je normalno na polovini meraca, nema belog skrama na cepu, ne dimi na merac kad izvucem sipku...
          - E sad dal su zapuseni kanali u motoru to ne znam, al nadam se da ne moram otvarati motor, nikad ga nisam doveo do pregrevanja da bih posumnjao na glavu...

Comment

• Trivo
            CBC Senator
            • 02.06.2005
            • 202
            • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Ja cu opisati svoju genezu dogadjaja,mozda pronadjes nesto korisno.
            Auto je isto golf,doduse 1.3 ali to neigra bitnu ulogu.Auto je stalno drzao kazaljku na polovini u bilo kakvom rezimu voznje,ljeti,zimi,na usponu.Onda jedno ljeto na autoputu,pri 130,140km/h primjetim da temperatuira prelazi polovinu.Smanjim na 120 i bilo je ok.
            Poslije toga bilo je primjetno sve cesce paljenje ventilatora.Posto nije mnogo prelazila polovinu nisam obracao paznju na to.
            Dosla je zima,uparkiravam auto i odjednom pusi se ispod haube.Otvaram,curi voda iz hladnjaka.Nista,sutradan odem i kupim novi Valeo hladnjak i mislim miran sam.
            Poslije par dana krenem za Bosnu i na autoputu kod aerodroma pukne gornje crijevo.Zalijepim selotepom,vratim se,sutradan zamijenim i njega.Krenem ponovo za Bosnu,dodjem do Bijeljine i tamo pukne plasticna racva na glavi i jos jedno za,ebano crijevo koje kosta 50€.Tad po,izdim,vratim se za Bg,skinem glavu i odnesem u remontni zavod.
            Stavljena je nova pumpa za vodu,sva crijeva su nova,racva,termostat,termodavac,ventilator,obrada glave kompletna...sve sto se tice vode je novo.To me zadovoljstvo kostalo oko 250€ ali evo i poslije 40 000km od tad nema nikakvih problema sa hladjenjem,tj grijanjem.
            VW 1200 1972god.
            VW Golf 1.3 1988god.
            FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• oliver
              CBC Član
              • 18.02.2005
              • 69
              • montenegro

Originally posted by Raske
              -Nivo vode u boci je normalan, uvek na pola s tim da kad postigne radnu temperaturu ako otvorim cep hoce da izbaci,
              Na pasata mi je ovo bio simptom za dihtung glave e sad ja sam laik tako da moze da bude a ne mora da znaci.
              ne popravljaj ako nije pokvareno

Comment

• Raske
                CBC Početnik
                • 15.09.2008
                • 9
                • Novi Sad

U 'bem ti zivot, dodje mi da sednem i placem...

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

..to crevo u koje je ujak duvao je tanko treba ga skinuti i dobro pročistiti s žicom ili nečim sličnim možda se ponovo zapušilo,zapravo mislim da od tih tankih creva ima 2 kom sve ta tanka creva treba proveriti i dobro pročistiti
                  ako to nije teraj kod majstora u kojeg imaš poverenja jeftinije ti je da ustanovi kvar i popravi nego da ti crkne negde na putu pa da moraš da platiš mnogo više uz maltretiranje i gubitak vremena,možda i neplanirano noćenje

Comment

• Raske
                    CBC Početnik
                    • 15.09.2008
                    • 9
                    • Novi Sad

Moram zvati ujaka da opet duva...
                    Salu na stranu, terao sam kod majstora za rashladni sistem, menjao termostat... Ma uzas! 4h su ostavili da mi promene termostat,njih cetvorica! I na kraju su nesto zbrzali, kazu gotovo radno vreme, moraju kuci i jos hoce 1500 RSD da mi naplati! I naravno, uz malo ubedjivanja spustim na 1000 al opet... A vode se kao extra majstori za rashladni sistem.
                    Ma moram ta sitna creva i jos jednom termostat zameniti pa ako ne bude to, skidanje glave mi izgleda ne gine po ovim postovima gore...

Comment

• mistermobil
                      CBC Senator XXL
                      • 09.11.2008
                      • 469
                      • pecinci

Da nemas negde vazdusni cep u sistemu.ne znam kako se kod tog motora vrsi izbacivanje suvisnog vazduha iz sistema.sto se tice dihtunga glave,vrlo verovatno.mada bolje i on nego da je glava u pitanju
                      Ko leti,vrijedi
                      Ko vrijedi,leti
                      Ko ne leti,ne vrijedi..
                      (Grunf,TNT..)

Comment

• Raske
                        CBC Početnik
                        • 15.09.2008
                        • 9
                        • Novi Sad

Re: Golf 2, 1.8, 16v, '91g, Temperatura, problem...

Evo danas uzeo novi BEHR termostam, pise "made in Germany", dosao sam od majstora normalno, temperatura normalna... Videcemo ovih dana pa javljam!

Comment

• kristina990
                          Banovan
                          • 13.04.2009
                          • 1066
                          • Srbija

Re: Golf 2, 1.8, 16v, '91g, Temperatura, problem...

ovde možeš proveriti da li si stavio odgovarajući termostat http://www.behrthermottronik.de/english/after/pkw.pdf

Comment

Working...
                          X