Golf 2 1.3, tvrd gas na papucici

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gallevus
    CBC Početnik
    • 04.12.2009
    • 4
    • Beograd

Golf 2 1.3, tvrd gas na papucici

Nedavno sam presao sa golfa 1, 1300 na golf 2, takodje 1300 i posto je u svemu razlika ko nebo i zemlja tako i u karburatoru i ponasanju pedale za gas. Elem na dvojci kao da ima neko "koleno" otprilike na pola hoda i kad se pritisne preko toga auto poleti jer verovatno otvori drugo grlo. E sad, problem je sto kod mene to koleno postaje sve tvrdje kako je motor topliji, tako da posle izvesnog vremena imas osecaj da ces iskidati sajlu dok to aktiviras, a da ne pricam da sam vec jednu gumicu na spoju sajle i pedale smrvio. Jel ima neko ideju u cemu je problem, mislio sam da cak i fizicki negde kaci sajla i onaj tockic na karburatoru al ne vidim nista ...pozdrav i pomagajte.
  • Peki1980
    CBC Član
    • 18.01.2009
    • 18
    • beograd - vrachar
    • seat cordoba vario 1.4

Re: Golf 2 1.3, tvrd gas na papucici

ja sam imao slichan problem, dok sam pre nekoliko godina ima isti taj auto, i problem je bio na samom karburatoru , jednostavno pocheo je da riba sam onaj mehanizam gde se kachi sajla gasa, ochisti karburator i to je to , ja sam tako bio reshio problem
    http://forum.seatklub.rs/

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Prte toga možeš i sam da izvršiš proveru:na karburatoru ručno dodaj gas(kada je auto ugašen)....ak je sve ok ne bi smeo da osetiš nikakav otpor.......

Comment

• gallevus
        CBC Početnik
        • 04.12.2009
        • 4
        • Beograd

Malo sam prckao i pospricao WD-om i sad je bolje, ali me zanima da li treba da se oseti taj prelaz i kad je sve ok, da kazem normalno, ili pedala treba da ide "celim putem" potuno istovetno?

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo

.....prelaz ne sme da se oseti.....ubrzanje treba da bude "glatko"........probaj još malo sa WD-om.....pozzzz!

Comment

• gallevus
            CBC Početnik
            • 04.12.2009
            • 4
            • Beograd

Mislim da sam resio problem, najvise sam vremena izgubio dok sam nasao gde koci i gde treba da prskam. Sa zadnje strane karburatora zapeklo kao neko koleno ispred membrane gasa, one male cetvrtaste. Sad je sve ok. Hvala svima, pozdrav za KV... (ako je to Kraljevo, tamo sam odrastao...)

Comment

• Vidan KV
              CBC Senator XXL
              • 24.10.2007
              • 432
              • Kraljevo

Hvala na pozzz,jeste KV.......zapekla ti je osovinica leptira prvog grla.......verovatno da je drugo grlo još gore s obzirom da se otvara pneumatski.....valjalo je da pre svega isprskaš nekim "carrburator cleaner"-om(Abro,Cyclo,Wynns,i sl) pa s WD-40......a najbolje bi bilo da se očisti ultrazvukom......pozzzz!

Comment

• gallevus
                CBC Početnik
                • 04.12.2009
                • 4
                • Beograd

E jos samo jedna stvar me buni, naime dok sam to cistio vise puta sam drndao onu polugu gasa na karburatoru i primetio da kroz lulicu ne štrca gorivo, ali ipak membrana ubacuje negde benzin jer se oseca a i blago "pre****". Secam se da na karburatoru golfa 1 uvek kad potegnem polugicu gasa kroz lulicu se ustrca gorivo u grlo a ovde ne, jel to zapusena lulica ili se ona "aktivira" kasnije na neki drugi nacin? Hvala...

Comment

• Vidan KV
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2007
                  • 432
                  • Kraljevo

....u potpunosti treba da prati gas tj čim pipneš gas mora da šprica gorivo.....najverovatnije da je membrana odslužila svoje što i nije čudo s obzirom na starost vozila.Možeš da probaš da pošteluješ....poluga koja pokreće membranu se oslanja na jedan sferni(plastični) element koji je za carb pričvršćen krstastin šrafićem....njega popusti a plasiku pomeri na dole.Hod plastike je veoma mali(2-3mm)....takođe bi bilo preporučljivo da pre toga zameniš membranu......pozzzz!

Comment

Working...
                  X