Astra klasik 1.7 CDTI pad temperature

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Astra klasik 1.7 CDTI pad temperature

Poz ljudi, Astra je dosad presla oko 7.000 km.
    Lepo radi, potrosnja je doduse daleko od kataloskog obecanaja, pogotovo zimi.

E sad kako je dosla zima imam i nove nedoumice, posto je ovo prvi dizel u kuci.

Dok sam se spustao sa Zlatibora oko -8 temp, doduse auto je bio hladan, provalio sam da ne samo da nije uspeo da zagreje motor, vec je ohladio i ono malo sto se zagrejalo.
    E sad ovo jeste spust od 10, 15km, koje su prakticno bez gasa, ali opet ne znam da li je ovo normalno da se desi.
    Takodje auto je tako sledjen malo i zatrzavao sa dodavanjem gasa.
    Kad se ugrejao sve je normalno bilo.

Ima li neko neki savet, da li je termostat los, ili dizel ne moze da odrzi temperaturu kao benzinac u ovim ekstremnijim uslovima.
  • IlijaGM
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2008
    • 313
    • Gornji Milanovac

Re: Astra klasik 1.7 CDTI kupovina HITNO

pa moguce da je do termostata
    Originally posted by zoranbg
    nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• nagata
      CBC Član
      • 26.12.2004
      • 74
      • Brace Jerkovic,Beograd

Nije retkost da na ovim motorima strada termostat, ali bi imao problema pri svakoj voznji na otvorenom putu ne samo na spustu od 10km. Ukoliko ti temperatura drasticno opada ili ne moze ni da je podigne ni posle duze voznje, termostat je najverovatniji problem. "Kondez", kako si ga ti opisao, na filteru nafte je najverovatnije posledica promene filtera, pri cemu je neminovno da dodje do isticanja nafte, koju na zalost retko koji majstor posle obrise, pa kada se nakupi prasina na toj nafti, deluje kao da vec duze vreme curi. Kupi neki odmascivac u spreju, isprskaj kuciste filtera, pusti da se osusi, pa isprati situaciju.

Comment

• bax76
        CBC Senator XXL
        • 07.11.2006
        • 605
        • BG

Posle jos jedne voznje situacija je sledeca, vozilo je na oko 84-85 stepena, posle spustanja niz Rudnik temp se spusti na oko 79 stepeni. Spoljna temp je bila -10.

Potom se lagano podize na svojih 84-85 stepeni, ocigledno se tesko zagreva.

Koja je uopste radna temp ovih motora?

I da prateca pojava kad se smrzne je sto malo zatrzava na 2000 obrtaja, kad se razladi.

Praticu situaciju narednih dana, hvala na odgovorima.

Comment

• MirkoDamnjanovic
          CBC Senator
          • 26.09.2008
          • 291
          • Srbija
          • Cetvorotockas

A da nije fora kao sa benzincima da se pri spustu tj. motor u brzini bez gasa ( kocenje motorom ) prekida ubrizgavanje goriva jer nema potrebe da ubrizgava gorivo u cilindar kada se koci motorom. Time nema ni emotovanja temperature i motor se hladi.

Comment

• aivan
            CBC Senator
            • 28.02.2006
            • 247
            • Bograd, Mirijevo

Re: Astra klasik 1.7 CDTI pad temperature

Majku mu, kako izmeri tih 79 stepeni na onom prilicno grubom pokazivacu (koji jos uz to nije linearan) ?

Anyway, cini mi se da je to zanemarljiv pad temperature motora, narocito s obzirom da je spust bio jako dug a tom prilikom je sagorevala samo minimalna kolicina goriva (i jos je verovatno radilo grejanje).

Cini mi se da nema problema zapravo.
            Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Aj to, a ono trzanje, mozda mu se nesto usput sledi, izgleda da nije zimski auto , kasnije kad malo okopni, opet normalno vuce, tj nema cimkanja oko 2000?

Comment

• dima
                CBC Senator
                • 14.02.2007
                • 200
                • Niš

Ajde da ja pitam za sluzbenu astru u firmi sa istim motorom: Jel normalno da se kazaljka temperature ne pomeri posle 50-60km voznje po magistralnom putu na -10 stepeni uz ukljuceno grejanje na maks sa najvecom brzinom ventilatora i bez recirkulacije? Mislim duva topao vazduh ali ne kao kada su vise temperature, ali smatram da je to normalno, ali motor hladan.
                OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• bax76
                  CBC Senator XXL
                  • 07.11.2006
                  • 605
                  • BG

Pa ili je otisao termostat, ili je taj motor mrtvo puvalo sto se tice toplotne energije koju oslobadja

Comment

• dima
                    CBC Senator
                    • 14.02.2007
                    • 200
                    • Niš

I ja sumnjam na termostat, nego sam se pitao da li je moguce da temperatura spoljnog vazduha toliko utice na rashladjivanje motora pri koriscenju grejanja. Vozim se njome samo povremeno pa ne mogu da pratim razliku izmedju vremenskih uslova i gradske/otvoreni put voznje.
                    OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

Working...
                    X