Posedujem Opel Vectru B 1.8 16v 2001 godiste. Ugradjen je autogas (sequent tomaseto) koji odlicno radi posle velike pomoci gospodina IvanaT. E sad mi se desava nesto cudno sa svecicama. Kada sam ugradio autogas po prvi put od kada posedujem auto sam ugradio "original" GM svecice za ovaj auto. Od samog starta mi se cini da auto ne radi bas kao sto je radio sa starim svecicama. Cinilo mi se da malo teze prima gas. Odlucio sam da se mnogo ne razmisljam pa sam kupio NGK V-LINE 23 koje po katalogu idu na ovaj auto. Kada je majstor skinuo te GM svecice sa kojima sam presao mozda 500km, prva i treca su bile oblozene nekom belom skramom kao krec. Druga i cetvrta ciste ko suza. Posle malo vecanja slozili smo se da je mozda eventualno nesto do sagorevanja plina, pa sam stavio ove nove NGK i auto mi zaista dosta bolje radi od GM "originala". Juce sam cistio dizne na ultrazvuku (posto mi je elektronicar koji mi je popravljao neke stvari na auto rekao da ECU pokazuje da je losa smesa) i pomenuo sam to mom majstoru da mi za svaki slucaj proveri svecice. I ovaj put ista situacija: prva i treca bele ko krec, druga i cetvrta ciste ko suza.
O cemu se ovde radi? Moj majstor mi pominje da mozda ventili ne nalezu dobro na "siceve" pa mozda mora da se skine glava da se obrade sicevi
.
Kada sam skinuo one prve svecice (koje su bile pre ugradnje plina) one nisu imale taj beli krec.
Sta ovo moze da bude?
Pomagajte....
O cemu se ovde radi? Moj majstor mi pominje da mozda ventili ne nalezu dobro na "siceve" pa mozda mora da se skine glava da se obrade sicevi

Kada sam skinuo one prve svecice (koje su bile pre ugradnje plina) one nisu imale taj beli krec.
Sta ovo moze da bude?
Pomagajte....
Comment