golf 4 1.6 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maca-85
    CBC Početnik
    • 18.02.2010
    • 2
    • sib

golf 4 1.6 8v

pitanje.za golfa 4.1.6.8v.pali mi se lamica od ulja,nostop,a ulja ima.sta da radim.I ima li ko motor za prodati za golfa 1.6 8v.
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: golf 4 1.6 8v

Ako nisi redovno menjao ulje, a nisi smeo tako nesto da dozvolis, mozda ti je ulje izgubilo viskozitet i pali ti lampicu. Koje ulje koristis?
    Mozda ti je otisla uljna pumpa.
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• Kubikaza
      CBC Veteran
      • 01.10.2008
      • 169
      • Nis

Pogledaj da ti nije crko davac isto ili ko sto je receno da nije zapusila uljna pumpa.
      OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
      http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• Dexxter
        CBC Senator
        • 26.11.2007
        • 224
        • Svilajnac

Najpametnije je da se prvo izmeri pritisak ulja pa onda sve ostalo. Moze da bude da je pumpa riknula, fiter ulja zacepljen, ventil za regulaciju pritiska zaglavio, davac pritiska ulja crko ili da su svirnuli lezajevi na radilici pa gubi pritisak. Znaci prvo izmeri pritisak ulja.
        Work to ride - Ride to work

Comment

• maca-85
          CBC Početnik
          • 18.02.2010
          • 2
          • sib

sve sam to napravio,vec jediono pupu ulja sam stavija novu ganc,pa cu viditi sta ce biti,ves sam prominija indikatore,miraja tlak ulja vozim ga i nakon 30min padne tlak,i upali se lapica i neznam sta cu,ako nije do te pupe poluditi cu.morat cu minjat motor a motor je 7.000kn,a kriza je a neradi se sve je ovo u kurcu neznam okel da pocnem sami problemi.

Comment

• Dexxter
            CBC Senator
            • 26.11.2007
            • 224
            • Svilajnac

Meni se to desavalo na Golf 2 1.8gti i problem je bio u lezajevima radilice. Kad ga upalim sve normalno. Pritisak je normalan sve dok se malo ne zagreje. Najcesce se desava u voznji cim prebaci temperaturu preko 60C. Izvadio sam motor obradio radilicu stavio nove lezajeve i promenio sam pumpu ulja. I taj problem vise nisam imao. Za taj zahvat cak nisam ni skidao glavu motora vec samo karter.
            Kad budes skidao karter da proveris pumpu obavezno precedi ulje koje ispustas. Ako u njemu ima opiljaka obavezno skini polutke radilice i proveri lezajeve. Ali obavezno. To je samo par minuta vise posla a sa sigurnoscu ces utvrditi da li su lezajevi dobri ili ne. I da znas ako su lezajevi losi obavezno promeni i pumpu nakon obrade radilice jer je u 99% ona uzrok svemu tome.

Nadam se da sam uspeo bar malo da ti pomognem.
            Work to ride - Ride to work

Comment

Working...
            X