Znaci auto je gore pomenuto u naslovu teme. Kad otvorim poklopac izlazi dim,ne mnogo ali solidno se vidi. Isto se pomalo vidi i na meracu. I jos na turbini na sastavu se vidi da je mokro od ulja. Auto je navodno preslo 119000km. I da,auto je TDI sa crvenim I. Sta mislite,jel riknuo motor?
VW Polo 1,4 TDI 55kw,2003god - Produvao motor???
Collapse
X
-
Re: VW Polo 1,4 TDI 55kw,2003god - Produvao motor???
To nema veze sa produvalim motorom tako rade TDI PD motori, tako su konstruisani.
Imam Audi A4 B6 TDI DP 130hp 193.000km koji isto tako duva pa sam merio kompresiju 31-30.5-30.8-30.3 motor je kao nov.
Pre 2 nedelje sam kupio novi Seat Exeo 2.0TDI CR 143hp i on duva na cepu za ulje i meracu ulja.
Prvo operi turbinu da bi vido gde pusta ulje.
Kako pali motor? Jel trosi ulja?
-
-
Nije moj auto,hteo sam da ga kupim ali sam odustao zbog tog dima koji je izlazio iz motora i na meracu a i zbog turbine koja je pustala ulje na sastavu sa onom cevi. Krpom sam obrisao ulje oko turbine i provozao auto bas onako muski,znaci na uzbrdici sa 4 coveka i gas do patosa. Kad sam posle ponovo pogledao vec je ponovo pomalo pocelo da izbija ulje... Sumnjao sam na taj dihtung ,ali nisam smeo da rizikujem. Usput da te pitam,jel znas mozda koliko otprilike kosta turbina za ovaj auto? Ovaj mi rece da je 250 eur u sta ja ne verujem a iskreno nisam imao vremena da proveravam...
Comment
-
-
Ako je sve ostalo dobro, turbina je najmanji proble pa i da pusta malo ulje moze da ide ako ne ''zvizdi'' i pravi dobar pritisak.
Velickovic je vec objasnio da svaki PD motor ''duva'' na cepu i meracu. Tako su drugaru kad je prodavao Golfa 2.0 TDI PD pobegli kupci, a auto bio perfektan sa 80.000km na satu pravih i odrzavan kako se samo pozeleti moze-prvi vlasnik.
Comment
-
-
PD ... Pumpa-dizna ubrizgavanje dizela (stari brundavi zvuk)
CR su novi moderni comon-rail dizel motori sa direktnim ubrizgavanjem (nova generacija,znatno tisa i ugladjenija)
To je bukvalno objasnjenje a strucniji ti mogu u tancine objasniti princip rada jednog i drugog
Comment
-
Comment