OPEL - potrosnja ulja, da nije malo preterano.
Collapse
X
-
Re: OPEL - potrosnja ulja, da nije malo preterano.
U praksi sa solidnim motorom tesko da ce potrosnja biti tolika, cak ni trecina od pomenute cifre, i to pri "ostroj" voznji.
Tako da nema razloga za brigu.Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani...
Comment
-
-
kad sam vozio vectru pronashao sam taj podatak i bio u cudu.
mislim da ne grese mnogo kada su max dozvoljene vrednosti.
moja je bila X20XEV.
kantica GM 10w 40 i levak su mi bili uvek na stand by u gepeku!
Comment
-
-
Potvrđujem veću potrošnju za Opelove motore, pogotovo sa 16v. Na 10.000 minimalno 800gr do 1l ulja. Tu su navedeni, kao što je rečeno, gornji limiti za potrošnju ulja. Mada, i 500gr ulja na 5.000km zvuči mnogo, da ne pominjemo navedene cifre.
Comment
-
-
Nije to mnogo, pogrešno sam se izrazio.
Ranije sam vozio starije automobile, tipa Renault 5, i nikada nisam dosipao ni gram ulja. Samo sam menjao na svakih 5-6.000. Naravno, to su automobili starije konstrukcije, pa je verovatno sve bilo drugačije. Sada moram više da pazim na nivo ulja i po potrebi da dosipam.
Takođe, vozim i Thaliju 1.4, i tu nikada ne dosipam ni gram, pa ni posle 10.000km. A kod Opela uvek imam kanticu u gepeku
Comment
-
-
Po ovome ispada da trosi 7.5 litara na 10000km. U cemu je stvar? Sa toliko dolivanja ne vidim svrhu promene ulja.
Neka je 100x 16v motor i 100x Opel (uslovno receno "poznat" brend po potrosnji ulja), ovo sve meni lici na stamparsku gresku.... i covek je s pravom pitao cemu zamena ulja, kad je u toku eksploatacije sipao 2x vecu kolicinu !Originally posted by Valent Vudrigaovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
@deki-ascona:
u Haynes manualu za vectru B stoji taj podatak.
u nish-autu tolerishu potrosnju do 3l
za vectru C nisam siguran, ali imam poznanike koji se zale na potrosnju ulja.
mislim, totalno nebitno, ali ja ne volim da na svakih 500km otvaram haubu i dolivam ulje.
sa vectrom sa to radio 1 nedeljno.
btw, da odgovorm na pitanje: ja sa potrosnjom od 5l ni bih menjao ulje. a u medjuvremenu bih reshio neke probleme.
Comment
-
-
U tom slučaju, trebalo bi menjati barem filter za ulje.
Mada, bez obzira šta je fabrika propisala kao gornje limite potrošnje ulja, ja bih taj motor definitivno proverio. Ili je problem u vrsti ulja koje se koristi. Ćinjenica da u praksi malo motora ima baš tako veliku potrošnju budi sumnju da tu možda nije sve ispravno.
Evo tabele za Corsu 2002., i koliko je zvanično dozvoljena potrošnja ulja. 0.6l na 1000km, što bi značilo 6l na 10.000km. Da moj auto toliko troši ja bih, iskreno, proverio i ulje i motor.
Comment
-
-
Toliko se tolerise, znaci fabrika ne snosi posledice. Ali ta potrosnja bi bila na trkackoj stazi. Fabrika se time ogradila od problema kada motor trosi toliko ulja u normalnim uslovima voznje gde je motor tada zreo za generalnu. Tuzna prica
Ulje i sa tom potrosnjom svakako treba menjati jer ludi?? pa ako si dolio 5L na 5k nemas ti novih 5L ulja u motoru, vec si dolivao litar na svakih 1000km a to ulje se mesalo sa starim uljem u motoru. Komplikovana je racunica koliki udeo ulja je presao koliko km ako je za 5k doliveno 5L.
Generalno malo moze da se produzi interval izmene ali svakako ga treba menjati. Tj ne treba menjati posto je motor i onako otisao vec skupiti pare za generalkuTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
Comment