corsa c 1.0 lanac po ko zna koji put

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Corsa
    CBC Senator XXL
    • 22.09.2005
    • 450
    • Beograd

Re: corsa c 1.0 lanac po ko zna koji put

Originally posted by zopu81
    Originally posted by Corsa
    tj losa konstrukcija motora,zatim sam problem 3cilindrasa ( vibracije) i na kraju ulje.

Grdno gresis.Jedina mana ovog trocilindrasa je sto nema uravnotezavajuce vratilo kao VW ov 1.2 12v pa se javljaju male vibracije na leru.Sve ostalo je perfektno,dve bregaste,4 ventila po cilindru....Ne treba zaboraviti da je to motor napravljen samo za grad,eventualno neke krace rute tipa 500-600km,trosi ko upaljac...

170k km imam ovaj 1.0 12v,jos par dugaraMihajlo,Nemke...corse B sa istim motorom,par njih Corse C 1.0 12v i niko,NIKO nije imao problema s lancem.Zao mi je sto se slobodanuk ovo desava ali izgeda da je njemu zapao mucak,ne od Corse nego od seta sto je promenio i majstora.

Set lanca ORIGINAL GM sa 6-12meseci garancije je od 14-22000din,zavisno od mesta,nedje vise klepaju nedje manje.Ovo su cene od pre mesec dana jer sam pitao cisto informativno.Kakvih 800evra Bog te,pa cele corse vrede max 2700-3300e.

Prvo promeni ulje i sipaj polusintetiku 10-40,tipa Castrol magnatec ,Mobil ali original pa vidi kako se ponasa.Menjanje na 7000,7500max(12k km je nenormalno dugo).

Ne prodaji je ni u ludilu jer je utezena i ocuvana maximalno.I sta bi drugo kupio za taj kesh,neku krshinu dje ces morati menjati sve redom sem da uzmes nesto sto je vozila"baba nedeljom u crkvu i utorkom na pijacu",ma ajde

Kunem se i ja u Subaru al nemam kesa da ga kupim(trenutno)

edit:

videh snimak

Majku mu bas pocelo da zvekece....I to karakteristican zvuk stektanja lanca a ne HPodizaca

Jel ti taj tip dao bilo kakvu garanciju?
    To uravnotezavajuce vratilo upravo sluzi da smiri vibracije,koje su kod 3cilindricnih motora izrazene.Taj VWov sam i imao i da ne ponavljam tragicno iskustvo sa njim,a pogotvo upljac potrosnju od 8,5 l !...800 Evra su mene odrali u Porscheu, zato sam i pitao coveka koliko ga kosta menjanje, jer mu je bolje da proda kola, ako je dranje za zamenu svaki put...
    ps,kunem se u ono sta vozim i radi,a ne o ono o cemu mastam

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Re: corsa c 1.0 lanac po ko zna koji put

Jedno pravilo kod lančanih prenosa je koliko se izduži lanac toliko su ostećeni i lančanici.
      Odi na neki biciklistički forum i videćes da oni uvek menjaju i lančanike sa lancem.
      Korak na starom lančaniku je malo pomeren tako da tera novi lanac da se izduzi.
      Da si prvi put zamenio komplet sve jos bi se vozio.
      I period zamene smanji na 7-8 hiljada. Lose nam je gorivo pa ulje brzo izgubi kvalitet.

Comment

Working...
      X