Corsa C, 1.2, 16v problem hladan start

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tomamega
    CBC Senator XXL
    • 19.03.2009
    • 715
    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Corsa C, 1.2, 16v problem hladan start

Drugari,

Auto iz naslova posta, 2002. godište, benzinac ima ugrađen autogas. U poslednje vreme problem je hladan start. Naime, ujutro kad ga upalim, počinje da se guši, i nekada posle par sekundi samo se podignu obrtaji i radi na leru normalno. Nekada se ugasi a iz drugog upali kao mina. I hladan i vruć radi odlično, i na plin i na beznin. Bio kod majstora i nema prijavljene nijedne greške na Tech 2.

Majstor sugerisao da se isproba protokomer (standardno) a ako nije on onda su dizne 90%. Predložio je čišćenje dizni ako se utvrdi da nije protokomer. I naravno, krivac za sve probleme je plin. Pokušao sam čarobno dugme pretraga ali uglavnom je bilo reči o dizelašima.

Nije problem odraditi šta je majstor rekao, ali to im je standardna priča za skoro svaki kvar. Ali je najgore promeniti sve a i dalje imati isti problem. Zamolio bih nekog ako je imao iskustva sa sličnim kvarom da mi pomogne, da se ne zlopatim dugo isključivo zbog nestručnosti servisera.

Hvala svima unapred.
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Corsa C, 1.2, 16v problem hladan start

Nije problem odraditi šta je majstor rekao, ali to im je standardna priča za skoro svaki kvar. Ali je najgore promeniti sve a i dalje imati isti problem. Zamolio bih nekog ako je imao iskustva sa sličnim kvarom da mi pomogne, da se ne zlopatim dugo isključivo zbog nestručnosti servisera.
    Vozi, dva ,tri dana iskljucivo na benzin pa javi kako se ponasa....
    ...ili, ocitati i postaviti vrednosti trimova ubrizgavanja,temp.motora u trenutcima hladnog starta,vrednosti protokomera u kriznim trenutcima,vrednosti Lsonde u voznji na benzin-u trenutcima opterecenja....pa da vidimo kako pomoci?

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715

Hvala na odgovoru TECA.

Voziću ga par dana isključivo na benzin, pa ćemo videti. Ako problem i dalje postoji, videću da kontaktiram boljeg dijagnostičara, Gavru ili nekog sličnog. Malo mi je dalje Ljig. Uvek sam za to da treba platiti za uslugu, ali je problem naći kvalitetnu uslugu.

Comment

• miskovolvo
        CBC Veteran
        • 22.02.2010
        • 171
        • Aleksinac

najverovatnije da su ti lose brizgaljke,imas i aditive koji se sipaju u gorivo,i ako nisu mnogo zapusene,resices problem,treba voziti kombinovano,malo plin ,malo benzin,pa neces vise imati takve probleme

Comment

• tomamega
          CBC Senator XXL
          • 19.03.2009
          • 715

Hvala miskovolvo.

Problem je što mi žena vozi auto već neko vreme, i vozi na benzin samo onoliko koliko joj uređaj dozvoljava, tj. samo prvih par minuta. Sad sam auto prebacio na benzin i vozi tako već nekoliko dana, i jednom upalio dobro a par puta se opet mučio. Sipaću još i aditiv pa javljam šta se dešava.

Comment

• tomamega
            CBC Senator XXL
            • 19.03.2009
            • 715

Evo da se javim sa novim informacijama. Posle sipanja Wynns Injection Cleaner, posle samo 100km, automobil pali normalno, vuče bolje (na benzinu) i jednom rečju sve je u redu. Očito da se mora voziti na benzin mnogo više, a iskreno, nikad nemam više od 1/4l rezervoara.

Forum je poslužio svojoj svrsi, a to je razmena (tačnih) informacija i pomoć.

Hvala TECI i miskovolvu.

Comment

• krsma
              CBC Član
              • 28.03.2010
              • 30
              • Valjevo

E evo me i odve da ne idem tamo u off. Ako mozemo malo da udjemo u materiju, tj koliko si tog aditiva sipao na koliko goriva (koliko znam ide cela bocica na ceo rezervoar ali ima i drugih prica) i npr da li je pametno da krenem da sipam uvek pun rezervoar i dok traje traje i da uz svako to sipanje dodam i taj aditiv cisto preventive radi, jer kontam nije nesto skup. Sta ti mislis ili neko drugi moze li da ima nekih stetnih posledica?????

Comment

• tomamega
                CBC Senator XXL
                • 19.03.2009
                • 715

Piše ti sve u uputstvu na bočici. Ja sam sipao pola bočice na pola rezervoara, pošto nisam hteo da ga punim. Da li je dobro sipati više, ne znam. Uvek se pridržavam uputstva za bilo koji proizvod.

Piše i da svakih 2.000km treba ponoviti postupak jer se time poboljšava rad motora, dizni itd. Iskreno, moj auto ide bolje i na benzin i na dizel, i to osetno bolje. Ja sam imao manjih problema sa hladnim startom, pa kontam da te dizne nisu bile baš mnogo zaprljane. Nekada je neophodno ultrazvučno čišćenje, ali ljudi imaju taj problem i kada voze samo na benzin, bez plinskog uređaja. Bezolovni je generalno loš, ali je simptomatično da se dešava baš kod nas koji imamo ugrađen autogas.

Pozdrav

Comment

• krsma
                  CBC Član
                  • 28.03.2010
                  • 30
                  • Valjevo

Joj jedno pitanje za sve, sta mislite da li je pametno u rezervoaru non-stop imati gorivo sa aditivom za ciscenje dizni prevencije radi pa i to malo sto radi na benzinu da dobija gorivo sa aditivom. Interesuje me da li to moze da steti???

Comment

• ivanik79
                    CBC Početnik
                    • 05.09.2012
                    • 1
                    • nis

Pozdrav drugari. Imam jedan problem sa corsom c 1,2 twinport 16v benzin+plin.Prijavljuje mi gresku " F ". Recimo, parkiram se negde i izbacim je iz brzine(napominjem da je automatik-tiptronik) u N polozaj i radi na leru, posle nekog minuta izbaci mi gresku F i vise nece da ubaci u brzinu.Ugasim je, upalim, nece ponovo. Tek tako joj odjedared dodje i vrati na neutralan polozaj posle vise paljenja i gasenja. To mi stalno radi.Ovo je link koji prikazuje kakva je greska u pitanju samo sto kod mene nece kada je jednom ugasim i ponovo upalim.(ustvari i to se nekad desi). Da li je neko imao slican problim da zna o cemu se radi.

Comment

Working...
                    X