Pozdrav SVIMA, Imam VELIKI problem Kada je motor hladan ili zagrejan do 80c motor radi ok. Kad se temperatura podigne na 90c (radna temperatura) na ler gasu se pali lampica za ulje crvena. Kad uljučuim Klimu broj obrtahja se poveća sa 800 na 900 lampica se gasi. čini mi se da na 90c nema baš 800 obrtaja nego 700 (za debljinu kazaljke padne broj obrtaja). Majstor je prao karter, pumpu za ulje, gledao radilicu, menjao ulje od 5w40 do polu sintetike 10w40 zamenio filter ulja, zamenio merač pritiska, i problem seuopšte ne rešava uvek isto.
Da li neko ima predlog šta da radimo i ja i majstor jer smo trenutno u ćorsokaku. Koji je pritisak ulja u motoru dozvoljen na ler gasu i koliko je to opasno jer ovako vozim auto već 3000 km potrošnja ulja je jedva primetna na 1000 km.
Unapred zhvalan svima!
Da li neko ima predlog šta da radimo i ja i majstor jer smo trenutno u ćorsokaku. Koji je pritisak ulja u motoru dozvoljen na ler gasu i koliko je to opasno jer ovako vozim auto već 3000 km potrošnja ulja je jedva primetna na 1000 km.
Unapred zhvalan svima!
Comment