Corsa 1.3 CDTI z13dt na ler gasu pali lampicu za ulje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flojd016
    CBC Član
    • 21.06.2010
    • 32
    • Leskovac

Corsa 1.3 CDTI z13dt na ler gasu pali lampicu za ulje

Pozdrav SVIMA, Imam VELIKI problem Kada je motor hladan ili zagrejan do 80c motor radi ok. Kad se temperatura podigne na 90c (radna temperatura) na ler gasu se pali lampica za ulje crvena. Kad uljučuim Klimu broj obrtahja se poveća sa 800 na 900 lampica se gasi. čini mi se da na 90c nema baš 800 obrtaja nego 700 (za debljinu kazaljke padne broj obrtaja). Majstor je prao karter, pumpu za ulje, gledao radilicu, menjao ulje od 5w40 do polu sintetike 10w40 zamenio filter ulja, zamenio merač pritiska, i problem seuopšte ne rešava uvek isto.
    Da li neko ima predlog šta da radimo i ja i majstor jer smo trenutno u ćorsokaku. Koji je pritisak ulja u motoru dozvoljen na ler gasu i koliko je to opasno jer ovako vozim auto već 3000 km potrošnja ulja je jedva primetna na 1000 km.

Unapred zhvalan svima!
  • nina996
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2009
    • 324
    • leskovac

Re: Corsa 1.3 CDTI z13dt na ler gasu pali lampicu za ulje

Posto ste menjali automat za ulje jel ste merili pritisak manometrom i jos koje ste ulje sipali(vrlo bitna stavka)pozdrav
    Pirke

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Proveri da li je ulje koje ste sipali original,bez obzira na gradaciju...trebalo bi isprati ceo motor a ne samo karter i uljnu pumpu(moguce da je zacepio neki uljni kanal)...probajte sa liqui moly motor clean...uljna pumpa ako je propala ne vredi od pranja nista,pa bi valjalo videti sta se desava sa novom...u svakom slucaju nije dobro da se pali lampica...proverite da li nesto razredjuje ulje(ne znam kako je to na dizelu)...da li postoji mogucnost da se podigne na dizelu broj obrtaja u leru za recimo 100 rpm,elektronskim putem

Comment

• Flojd016
        CBC Član
        • 21.06.2010
        • 32
        • Leskovac

Originally posted by nina996
        Posto ste menjali automat za ulje jel ste merili pritisak manometrom i jos koje ste ulje sipali(vrlo bitna stavka)pozdrav
        Prvi put castrol 5w40 magnetic a drugi put 10w40 wurth valjda se tako piše u servisnoj knjužici piše da je stavljano 5w30 ali za ovaj motor bi trebalo valjad 5w40 po preporuci proizvođača čak 0w40

Comment

• Flojd016
          CBC Član
          • 21.06.2010
          • 32
          • Leskovac

Originally posted by legenda
          Proveri da li je ulje koje ste sipali original,bez obzira na gradaciju...trebalo bi isprati ceo motor a ne samo karter i uljnu pumpu(moguce da je zacepio neki uljni kanal)...probajte sa liqui moly motor clean...uljna pumpa ako je propala ne vredi od pranja nista,pa bi valjalo videti sta se desava sa novom...u svakom slucaju nije dobro da se pali lampica...proverite da li nesto razredjuje ulje(ne znam kako je to na dizelu)...da li postoji mogucnost da se podigne na dizelu broj obrtaja u leru za recimo 100 rpm,elektronskim putem
          Proveravani su i kanali, puma za ulje pore cima majstora kao nova, isto stanje i sa radilicom. U softveru sa kojim smo gledali dijagnostiku nema mogućnosi za promenu broja obrtaja.

Comment

• Flojd016
            CBC Član
            • 21.06.2010
            • 32
            • Leskovac

Originally posted by nina996
            A da zaboravih da hažem da smo stavljali manometar umesto merača pritiska ulja i na hladnom i na toplom motoru i na leru je uvek pokazivao 0,2 bara ka dodamo gas pritisak se poveća. na hladno do 80c se ne pali lampica na 90c se pali.

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Ne valja uljna pumpa,0.2 bara je mnogo mali pritisak

Comment

• Flojd016
                CBC Član
                • 21.06.2010
                • 32
                • Leskovac

Majstor je gledao pumpu i rekao da je uredu, Da li je moguće da nije primetio da nevalja i kako se to može da vidi da li je dobra ili nije?

Comment

• Lucky
                  CBC Veteran
                  • 08.12.2004
                  • 184
                  • Prokuplje

Lezeci lezajevi...

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Ako je pritisak 0.2 bara kad je hladan motor,nesto nije u redu...sad da li su lezajevi radilice ili pumpa mora majstor da vidi...samo poredjenja radi meni je na kadetu pritisak 1.8-2.2 bara na radnoj temperaturi na leru

Comment

• VVLAJKO
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2008
                      • 484
                      • Nis
                      • Audi A4, Primera p12

Moze majstor da gleda u uljnu pumpu do nove godine, nista ne vredi.
                      Pritisak od 0.2 bara je skoro nepostojeci(narocito ako se uzme u obzir da je u pitanju turbo motor) i tu nema sta da se polemise- menjajte pumpu, koja je uzgred jos jedan u nizu problema tog fiatovog ,,proizvoda"

Inace pritisak ulja u tom motoru treba da bude 1.4bar. na 850 obr./min.
                      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• nina996
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2009
                        • 324
                        • leskovac

Po tvojim recima pritisak je vrlo mali nemoj da se igras menjaj pumpu mislim da je do nje ,malo verovatno da negde gubi pritisak(lageri,turbina itd...)mislim da je pametnije promeniti pumpu ipak je jeftinije.poz
                        Pirke

Comment

• Flojd016
                          CBC Član
                          • 21.06.2010
                          • 32
                          • Leskovac

To i ja razmišljam da mu predložim. Ja sam probao da sam i izmerim pritisak sa onim meračem pritiska za parno grejanje. Stavio sam raducir pa crevo za prednji kočiono cilindar pa onda merač. i dobio oko 0.3 bara na leru zagrejan motor na 80c . Neznam koliko je to tačno merenje i može li mu se verovati ali od 1,4 bara nema ni traga osim ako ne dodam gas. Još imam dilemu da probam sa 5w30 uljem jer u servisnoj knjižici piše da su od početka u Španiji stavljali to ulje.Auto je inače 2006.

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Ne bacaj pare na ulje, vec promeni pumpu.
                            To date there has never been a faster car built for the public road and,
                            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Flojd016
                              CBC Član
                              • 21.06.2010
                              • 32
                              • Leskovac

Hvala prijatelju još samo da nadjem negde povoljno pumpu pa ću da vam javim dali je bio promašaj ili ne.

Comment

Working...
                              X