kadett 1.4 problem rad na benzinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

kadett 1.4 problem rad na benzinu

Postovani,na kablu od kleme minus zice su se polomile,tako da je kontakt po mom misljenju bio oslabljen...stavio sam deblji kabal i novu klemu,a onda je auto na benzinu poceo da pravi probleme,ako to uopste ima kakve veze...prvo dugo vergla na benzinu dok ne upali(hladan motor),dok zagrejan pali na pola kljuca...radi kao na 3klipa i gasi se prilikom pritiskanja kvacila...na nizim obrtajima(do 2500rpm)povlaci,preko toga kao da ne prima gas(guta nekakve knedle)a preko 4000rpm,povlaci kao lud...benzin je poceo da se oseca u kabini,pa sam nasao da ispusta na crevu koje je stavljeno na benzinsku pumpu(to crevo je do pola bilo svuceno,izgleda kao da negde vraca pritisak)...stavio sam novo crevo od pumpe do filtera benzina i zamenio filter goriva...situacija je ista s tim sto sada ne ispusta na crevu...ecu belezi gresku lambda sonda siromasna i prebogata smesa,ali imam tng tako da me to ne uzbudjuje...probao sam i sa drugim map senzorom,radi isto...monopoint kompletan je ciscen skoro i nema barem golim okom nikakve prljavstine...na plinu auto radi perfektno i pali hladan na 2 zaverglaja,tako da struju iskljucujem...sta da radim,hocu li da probam sa drugom pumpom goriva ili da cistim ajnspric diznu...
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: kadett 1.4 problem rad na benzinu

.sta da radim,hocu li da probam sa drugom pumpom goriva ili da cistim ajnspric diznu...
    ni jedni ni dugo,izmeri prvo pritisk goriva i vidi de da ne propusta na membranu regulatora istog.

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Hvala Teco,pritisak cu premeriti sutra...pumpa je potapajuca,kako da proverim da ne propusta na membranu regulatora...kupicu dizela, necu se vise sa dva sistema zezati u zivotu

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Da li sam dobro shvatio,vozićeš kađu na diesel? Kako to rešava problem?

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

E Stratose,Stratose...mislim kupicu diesela u najskorije vreme a ovu babu suzanu vozim na tng...da mi premere pritisak traze 3400din(sa kacenjem na dijagnostiku)...za 3000din ima da se kupi nova pumpa tako da mi ne pada na pamet...skidao sam creva od benzina i pumpa na kontakt prvi put baci gorivo,a vracanjem kjuca i ponovnim kontaktom nista se ne desava...kad vergla izbacuje gorivo ali losije nego na kontakt...koliko kosta manometar da se kupi...sto se dijagnostike tice kuca gresku 44-izgubio sam onu listu pa ako moze neko da mi kaze sta je u pitanju

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Šala mala .
            Skini povratno crevo od goriva i postavi posudu u koju će da curi kada upališ auto na benz pa vidi kako curi na povrat.Po tome se može proceniti kakva je pumpa okvirno.

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

44-air/fuel mixture too leak-siromasna smesa....da li da menjam pumpu ili nesto drugo ...probacu sutra,mada cim je siromasna smesa verovatno je pumpa oslabila

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Kao što Teča reče,možda je i membrana na regulatoru pritiska koja se nalazi na telu monopointa odmah pored dizne.Uzmi i to u obzir.Ona reguliše pritisak na dizni a ne pumpa.

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Probacu da skinem diznu,pa i nju da ocistim...kako izgleda ta membrana...moze li ona da se zameni ili da je ocistim carb cleanerom...hvala na pomoci...znas mlogo,a sto je jos bolje oces da pomognes

Comment

• Stratos
                    CBC Senator XXL
                    • 10.09.2008
                    • 2594
                    • Novi Sad

Ma nemam pojma,samo lupetam kada neće niko stručniji.
                    Membrana je ispod limenog poklopčića koji se vidi pored dizne i zašrafljen je sa obično dva torx šrafića i ako curi na njoj onda je sigurno crkla.

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Sutra cu da probam da to poskidam...imaju 2 srafcica ali ne znam da li ima nesto ispod...znam samo da ima neka gumica na dizni...hvala ti u svakom slucaju...cenim svaku pomoc

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Da li je siguran znak da je benzinska pumpa gotova ukoliko ne ide gorivo na odvodno crevo ni na leru ni pri turazi...da kupim i da zamenim ili...

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Da li je ovo membrana reduktora pritiska?...jedino do sada jos ovo nisam skidao,a i ne deluje mi pohabano...creva produvana,jos je ostala pumpa,ali nikako da nadjem vremena da odem da je zamenim

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Zamenjena pumpa,problem resen...hvala strucnjacima ...Tecu i Stratosa za moderatore...apelujem na nadlezne da malo vise angazuju Ragazzonija da pise strucne tekstove,a Expendablu da se da neko pocasno mesto

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Hm,hm... počasno mesto,počasno članstvo... meni to zvuči nekako kao penzija,a čovek puca od energije i znanja...
                              Šala mala.
                              Expendable je svakako ostavio neizbrisiv trag i još uvek ne posustaje!

Comment

Working...
                              X