kvacilo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • didi
    CBC Početnik
    • 26.06.2010
    • 2
    • montnegro

kvacilo

zdravo svima..

skoro sam uzela seata ibizu 1.4 i odmah su me poceli kritikovat, jer dok sam ,npr, na semaforima, drzim nogu na kvacilu i u prvoj mi je. Zasto? Njihov argument,, trosi se kvacilo"

je li to moguce ?

hvaloa unaprijed!
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Re: kvacilo

Cao i dobrodosla. Da ne ulazim u tehnicki deo, nije bas da se nesto znacajno trosi kvacilo ali negativno utice na habanje nekih delova motora i menjaca i samog kvacila. U praksi gotovo vecina drzi nogu na kvacilu i prava je retkost da neko ima neki problem zbog toga. Ali treba se odvici ako je moguce...
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• YUgisa
      CBC Senator XXL
      • 05.06.2008
      • 793
      • Subotica
      • Yugo 1.1 EFI

Trosi se druk lezaj i korpa ali to nije nista toliko merljivo da bi se moglo odraziti na trajanje, jer ce se pre potrositi lamela i nalgajuca povrsina korpe... Usustini, po pravilima voznje, kvacilo se koristi samo za kretanje i menjanje stepena prenosa... Licno, mene mrzi da drzim kvacilo I cim se zaustavljam izbacujem iz brzine i neubacujem u prvu brzinu dok netreba da krenem. Predpostavljam da ti je najveca briga da budes spremna pri kretanju, da ti nebi trubili i slicno, pa evo jedan predlog, vecinom se zeleno svetlo na semaforima prvo pali pesacima pa onda tek za vozila, pa kad vidis da se pesacima pali zeleno onda ubacis u prvu brzinu
      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• didi
        CBC Početnik
        • 26.06.2010
        • 2
        • montnegro

ZAHVALJUJEM.

u medjuvrmenu sam se uspjela i kladit sa drugom i sad gubim opkladu, ubijedjena da se kvacilo ,,trosi"

hvala u svakom slucaju

Comment

Working...
        X