Pitanje u vezi rada motora za Ford Focus 1.8TDdi 2001 90KS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vasko
    CBC Član
    • 23.05.2008
    • 32
    • Beograd

Pitanje u vezi rada motora za Ford Focus 1.8TDdi 2001 90KS

Dragi moji,
    Kupio sam pre 15-ak dana Ford Focus 1.8TDdi 2001 godiste sa 90KS hatchback verzija 5 vrata. Auto je OK za sada ali mi je ovo prvo iskustvo sa dizel motorom bilo koje vrste. Ono sto mi uzasno smeta kod ovog auta jeste sto mu motor cudno radi narocito kad je hladan. Ima prilicno grub rad na leru i kad ga ujutru upalim cuje se kao da stekce (ne bih bas rekao da je metalan zvuk ali nekako metalasto tup zvuk ali u taktu kako radi motor) odnosno kao da je neko uzeo neku metalnu sipku i lupa po stolu recimo u taktu rada motora. Kada se auto zagreje taj zvuk se smanji pa sigurno za 90% ali se u daljini i dalje cuje. Ja isao u Fordov servis da ih pitam oni me ubedjuju da to tako radi normalno. Bio kod mog majstora da mi uradi veliki servis on ga osluskivao pregledao sve komplet i on sad tvrdi da oni tako rade. Najvecu zabunu mi je izazvalo to sto sam uporedio rad sa ujakom i kolegom koji imaju isti takav model ali iz 2002 godine (njihov je restilizovan a moj je onaj stariji look) i kod njih kad se upali hladan auto se cuje to stektanje ali mnogo tise. I da, primetio sam da im rucica menjaca MNOGO lakse upada u brzine. Kod mene je za nekih 20% teze (kao da nesto malo zapne pri ubacivanju u stepen prenosa). Nista teze od recimo Vectre koju sam imao ali opet primetno teze nego na njihovim automobilima.

Da li se ja tripujem prvenstveno oko zvuka motora i da li se te verzije restilizovane i starije po necemu razlikuju (svi imaju motor sa istom oznakom) pa nije merodavno da ih poredim. I sta znaci to sto se malko teze ubacuje u brzinu.
  • zmedak5
    CBC Član
    • 16.06.2010
    • 35
    • hrvatska

Re: Pitanje u vezi rada motora za Ford Focus 1.8TDdi 2001 90KS

Promini nosače motora!

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Jeste, zameni i leva vrata, mozda su ona...Kakve veze imaju nosaci motora sa smanjenjem nivoa buke kad se motor zagreje?

Pre ce biti, odnosno vise mi zvuci kao problem vezan za menjac, neki lager eventualno, ili set kvacila. Menja li se buka, nestaje i javlja se ponovo, ako na leru pritisnes kvacilo? Da li sama buka dolazi od motora, menjaca ili nesto trece?
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• vasko
        CBC Član
        • 23.05.2008
        • 32
        • Beograd

Pazi,
        moj majstor je vozio auto i rekao mi je da smatra da u najskorije vreme treba da se skine menjac i proveri korpa/lamela. Ali je to rekao zbog tog "tezeg" ubacivanja u brzinu. Da, kad pritisnes kvacilo cuje se druk lager kako melje. Nije sad nesto preterano ali se cuje. Ali uporedo sa njim se i cuje taj zvuk koji zagrevanjem se smanjuje. Sam pomogao nesto?

Comment

• Urosh
          CBC Član
          • 13.05.2007
          • 79
          • Zemun
          • Toyota Avensis D4D

Biće da je otišo neki hidropodizač...

Comment

• vasko
            CBC Član
            • 23.05.2008
            • 32
            • Beograd

A to sto se malko teze ubacuje u brzinu (mastor kaze da ne odvaja dobro - sta god to znacilo) jer apsolutno mora da znaci da su korpa i lamela za zamenu posto je kvacilo dosta nisko i hvata ko za oko, ili problem moze da se resi samo zamenom hidropodizaca?

Comment

• Urosh
              CBC Član
              • 13.05.2007
              • 79
              • Zemun
              • Toyota Avensis D4D

To što teže ubacuje u brzinu je samo do menjača, korpe... A metalni zvuk ako dolazi iz motora, ne menjača, rekao bi da je hidropodizač.

Comment

• Urosh
                CBC Član
                • 13.05.2007
                • 79
                • Zemun
                • Toyota Avensis D4D

Originally posted by vasko
                (mastor kaze da ne odvaja dobro - sta god to znacilo)

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

to je dizel, mora da stekce... trebao si da kupis benzinca ako na to nisi spreman
                  "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• vasko
                    CBC Član
                    • 23.05.2008
                    • 32
                    • Beograd

Da toga sam svestan, ali sto se kod mog auta malo glasnije cuje to stektanje u hladnom stanju nego kod identinog koleginog samo iz 2002 (restilizovan). To je nesto sto mene brine i da li dva isa modela treba identicno da rade ili je normalno da postoje neke razlike?

Comment

• DRAGANFORD
                      Banovan
                      • 18.02.2009
                      • 103
                      • beograd

1.8TDdi 2001 90KS focus uopste nema hidropodizace i ventili se steluju kao kod z101,samara ili golf 1.nisko kvacilo verovatno istrosenost korpe i lamele

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Mozda su ti restajling 2002god 1.8 tdci motori(common rail)pa samim tim i tise rade...proveri nivo ulja u menjacu i zameni ga novim(mislim da se menja na 100.000km)...da je kuplung set stradao,trebalo bi da je kvacilo visoko a ne nisko ili ga je neko vec spustao...

Comment

• DRAGANFORD
                          Banovan
                          • 18.02.2009
                          • 103
                          • beograd

kvacilo je hidraulicno i samostelujuce nema podesavanja

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Kakva je uloga tog hidraulicnog potisnog lezaja i koje su njegove prednosti i mane

Comment

• DRAGANFORD
                              Banovan
                              • 18.02.2009
                              • 103
                              • beograd

Prednost je sto je samostelujuci a mana cena od 100eur/focus/do 220eur scorpio vi.inace ne crkava cesto i obicno se menja kad i kuplung set.

Comment

Working...
                              X