Audi zamjena motora 2.5 TDI umjesto 2.0E ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • goxy
    CBC Član
    • 20.06.2007
    • 15
    • Podgorica

Audi zamjena motora 2.5 TDI umjesto 2.0E ?

Imam Audi A6 2000 cm3 16V 1996 god.
    Auto je izuzetno ocuvan medjutim u poslednje vrijeme ima ogromnu potrosnju (15-18 l) koju mi nijedan majstor ne moze smanjiti. Jedan od majstora mi je predlozio da umjesto ovog motora (benzinca) ubacimo 2.5 TDI (redni motor, isto godiste kao i ovaj u autu). Kaze ta je izvodljivo i da nema takoreci nikakvih prepravki.
    Jel ima neko ovakva iskustva i da li je to moguce?
    Pozdrav
  • Wayat Erp
    CBC Veteran
    • 17.04.2009
    • 121
    • Beograd
    • Hyundai Elantra 2.0 crdi

Re: Audi zamjena motora 2.5 TDI umjesto 2.0E ?

Za pocetak promeni majstora,nadji nekoga ko ce ti utvrditi zasto automobil ima povisenu potrosnju,sredi to a od razlike ugradi neki plinski uredjaj i uzivaj.

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Koliko taj auto treba da trosi i u kojim uslovima?
      https://t.me/pump_upp

Comment

• goxy
        CBC Član
        • 20.06.2007
        • 15
        • Podgorica

Originally posted by Wayat Erp
        Za pocetak promeni majstora,nadji nekoga ko ce ti utvrditi zasto automobil ima povisenu potrosnju,sredi to a od razlike ugradi neki plinski uredjaj i uzivaj.
        Ma razmisljao sam o plinu i obracao se strucnjacima za ugradnju ali svi me odvracu od te namjere jer ovaj motor ima K-glavu (sistem KE Motronic) i izuzetno je los za ugradnju plina.
        Sada mi jedino preostaje da ugradim neki motor (bilo koji) koji ce da manje trosi. Ne bjezim ni od benzinaca (1.8T, 2.0, 2.3, 2.4, 2.6) na kojima bih naknadno ugradio sekvent plin samo da ugradnju prate minimalne prepravke.

Comment

• gilekm
          CBC Veteran
          • 16.01.2010
          • 121
          • Kosovska Mitrovica

mislim da prenos (menjac ) nije isti kod benzinca i dizelasa,pa bi u tom slucaju morao da promenis i menjac

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

..morao bi staviti i komlet instalaciju i el. i vakumsku i jos sto cuda...nije neizvodljivo,moze ko je dokon sam sebi to da radi,za pare ne,skuplja pita od tepsije...

Comment

• Actro
              CBC Član
              • 05.12.2009
              • 17
              • Kosovska Mitrovica

Poz.
              Pre par godina sam vozio takav audi,u karavan verziji,u sustini nisam zadovoljan sa tim motorom 2.0 16 v,motor je stare generacije i radi na visokim obrtajima,sto za rezultat moze da ima potrosnju ulja,sto je kod ovog motora skoro normalna pojava.Sto se tice potrosnje ja nisam imao problema,krtela se oko 10-12l,ja sam ugradio plin i nije prelazio 13l plina. Moje misljenje je da ti vecu potrosnju uzrokuje K-glava.Meni je na plinu radio dobro osim ler gasa koji je uvev varirao,cak se nekad i ugasi na leru i to ni jedan majstor nije mogao da napravi,alim kazem,isao je dobro i nije mnogo trosio.Moje misljenje je da nikako ne stavljas taj disel motor,prvo sto to nikada neces da napravis da bude dobro,naravno,menjac nije isti i jos mnogo toga mora da se prepravi,a drugo ni taj motor nije zlatan,mnogo nepouzdan motor i sklon krupnijim kvarovima,velika potrosnja i skupe popravke.E sad posto na ovom 2.0 16 v nije moguca ugradnja sekvencijalnog plinskog uredjaja ako se vec odlucis na zamenu motora moj ti je savet iskljucivo benzinac,nisam dovoljno strucan da ti kazem koji je moguce ugraditi ali ako je izvodljivo najbolja opcija ti je 1.8T,motor je novije generacije i veoma pogodan za plin.

Comment

• zli mario
                CBC Član
                • 19.05.2005
                • 90
                • novi sad

mislim da je lakse da mu neko prebaci elektroniku sa golfa 3 gti 16v, abf motor,isto 2,0 16v,elektronsko ubrizgavanje,naravno da ima da se radi,posto bi to bilo pametnije nego da ubacuje drugi motor,svakako ga ceka prebacivanje el instalacije motora

kada se to sredi,onda ce se naravno videti prava potrosnja benzina,koja ce biti u nekim normalnijim ciframa,oko 12 13 lit bezina,ipak je to tezak auto,pa ako to ne bude zadovoljavajuce,onda sequent plin,stim da ce ovo biti bolja kombinacije nego neispravna k glava i venturi
                niste gore od sporog kompjutera
                i sporog interneta

Comment

• Actro
                  CBC Član
                  • 05.12.2009
                  • 17
                  • Kosovska Mitrovica

Moze i to da bude jedna od opcija,verovatno bi resio problem potrosnje,stim sto opet kazem,posto i u tom slucaju mora da menja instalaciju,a ako je moguce ubaciti 1.8T,mislim da je taj motor neuporedivo bolji,moderniji i za plin bas odgovara,ipak je onaj 2.0 16V motor mnogo starije generacije,ja ga ne volim nikako.

Comment

• zli mario
                    CBC Član
                    • 19.05.2005
                    • 90
                    • novi sad

Trebalo bi da se kupi onda motor od passata 1,8 t i menjac,nosaci motora,klime,servo pumpe ,ne zna se da li je sve isto,visco,creva od grejanja ,auspuh i naravno instalacija,zbog cega?
                    1,8 t ima 150 ks u najslabijoj varijanti,toliko ima i abf u gti 16v

previse muke za malo dobitka

uostalom neka covek sam odluci sta mu je ciniti,ionako su njegove pare u pitanju
                    niste gore od sporog kompjutera
                    i sporog interneta

Comment

• Shomy1992
                      CBC Početnik
                      • 23.09.2010
                      • 2
                      • Pozega

Seti se registracije koja je 40 hiljada skuplja, i zaboravices na varijatnu 2.5 TDI motora. xD

Comment

• kristina990
                        Banovan
                        • 13.04.2009
                        • 1066
                        • Srbija

ovaj motor je baš stara konstrukcija,to je izgleda isti ovaj motor pa pogledaj podatke o potrošnji http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=199936
                        trebalo bi da središ sistem paljenja i ubrizgavanja goriva sa ispravnim polovnim delovima ako je moguće naći

Comment

• jevrem
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2006
                          • 948
                          • Smederevska Palanka
                          • A4 2.0TDI quattro

A i da se odlucis da ubacujes 2.5TDI, pitanje je da li ces uspeti da nadjes taj 2.5TDI u nekom normalnom stanju. Jer uglavnom ti motori su starije generacije i presli su pa par stotina hiljada km.
                          Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                          Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

Working...
                          X