Ascona 1.6SH trza u toku voznje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stojkov
    CBC Član
    • 26.12.2009
    • 18
    • Pancevo

Ascona 1.6SH trza u toku voznje

Pozdrav,
    imam Asconu 1.6sh benzinca, 1984 godište. Ugrađen je plin. Karburator je Varajet II.
    U toku vožnje se baš oseti kako sporadično trza. Svake dve-tri sekunde ručica menjača "kljucne". Nije ništa katastrofalno ali nervira.
    Čini mi se da više trza na benzinu nego na plinu.
    Razvodna kapa, ruka, kablovi i svećice su relativno novi (3000 km) i kvalitetni. Bio sam u karburator servisu i podešena je smeša za benzin i plin.
    Trap je centriran pa je primećeno da jedan amortizer blokira i da su ostali blizu kraja te su zamenjena sva 4 - stavljeni Monroe. Trzanje se nije smanjilo. Majstor misli da je otišao jedan od nosača motora ali ne zna tačno koji.
    Auto normalno ubrzava i prima gas. Potrošnja je u granicama normalnog, 8-9 benzin, plin oko 10.
    Rađena je glava, ventili... ali je auto trzao i pre toga.

Odakle da počnem?
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: Ascona 1.6SH trza u toku voznje

Auto normalno ubrzava i prima gas.
    Trza kad vozis konstantno istom brzinom ? Ili dok ubrzavas/usporavas ?

Nosace motora mozes i sam da proveris : ubaci u brzinu, otvori poklopac haube, ljuljaj auto napred-nazad i gledaj svaki nosac ponaosob.
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• stojkov
      CBC Član
      • 26.12.2009
      • 18
      • Pancevo

Re: Ascona 1.6SH trza u toku voznje

Trza bez obzira na broj obrtaja ili stepen prenosa. Možda nešto manje prilikom ubrzanja.
      Probao sam to sa ubacivanjem u brzinu ali ne vidim nikakvo pomeranje motora (ili ne znam šta da gledam).

Comment

Working...
      X