Pritisak u crevima za vodu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Pritisak u crevima za vodu

Ma piši, samo proveravam
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

Čep je regulator pritiska sistema za hlađenje,uprošćeno i najprciznije. Zato je tako važan deo sistema. Ako gvirneš u njegovu konstrukciju,sve bi bilo jasnije.

Jel to nadzornik offuje ili...ne vidim dobro od mladosti

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Kako on moze uzrokovati preveliki pritisak,a da je ostalo u rashladnom sistemu ispravno?
        Nisam dobio ocekivani odgovor na gore postavljeno pitanje.

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Nisam strucnjak,ali valjda treba da ispusti visak pritiska kad se stvori u sistemu...imaju na cepu rupice(4-ri konkretno na opelovom)...ako su zacepljene jbg...

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Nisam ni ja u onoj drugoj temi,ali hajde...
            Zaglavio se rasteretni ventilčić na čepu posude rashladne tečnosti zbog rđe ili emulzije ili mu je došla žuta minuta ili jednostavno štrajkuje ili mu se više hebe da ga stalno greju i 'lade,stiskaju i otpuštaju.
            Mada,neodgovarajući čep može da simulira sve prethodno navedeno,a da je nov.

Nisam dobio ocekivani odgovor..
            .................................................. .......

Comment

• TECA
              CBC Senator XXL
              • 14.10.2007
              • 2355
              • Oz

Hocete da kazete da cep malo malo pa izbaci visak?Samim tim izlazi i vodena para?Imali bi gubitak rashladne tecnosti.A na ispravnim sistemima znamo da nema potrebe za dolivanjem.

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Nema potrebe da mi persiraš. Upravo to se desi,ako pritisak u sistemu pređe određenu vrednost. Drugi ventil služi da,kada se tečnost hladi,ne dođe do pada pritiska ispod atmosferskog...tj da se nebi stvorio podpritisak.
                Pogledaj originalni čep iznutra. Na golfovom ćeš videti dva ventilića iznutra...Nadpritisak mu je 0,3-0,5 bara iliti 1,3-1,5bara apsolutnog pritiska.

Edit: Čep je najvišlja tačka,tako da prvo izlazi para.

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Ne mogu da se zavucem pod haubu,pa da vidim sta se desava...dolijem mozda 150ml leti na 5-6000km...sta to konkretno znaci...sta je stradalo,ako gubi tecnost,a ne mesa vodu i ulje...a sta ako mesa vodu i ulje...moze li da se utvrdi u cemu je problem bez skidanja glave...dajte malo pojasnjenja,zbunjen sam totalno

Comment

• TECA
                    CBC Senator XXL
                    • 14.10.2007
                    • 2355
                    • Oz

Upravo to se desi,ako pritisak u sistemu pređe određenu vrednost.
                    Zasto zbog cepa da predje ,ako je rashladni sistem ispravan?
                    A,mere ti nisu tacne

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Ako se temperatura vode poveća do 108*C(iz ko zna kakvih razloga) u zatvorenom sudu će se stvoriti apsolutni pritisak od 1,5 bara iliti nadpritisak od 0,5 bara.
                      Podatak koji sam dao na predhodnim stranama je iz tehničke dokumentacije.Ako oni neznaju,neznam ni ja.
                      Sad me pitaj što temperatura da se poveća na 108*C.

Comment

• b_samardzic
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 1557
                        • Smederevo

Pa vi ispisaste roman ovde na njegovu konstataciju da su mu tvrda creva a mene prozivate sto sam mu reko da mu je mozda auto ispravan i da bi trebalo da proveri tvrdocu i na nekom drugom autu.

Vi ste mu rekli siguran put za proveru.

Sretao sam se sa "majstorima" koji savetuji musterije bez ikakvog razloga da drze malo olabavljen cep na posudi da se nebi stvarao pritisak.

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

@Teča: Podatci su tačni.
                          Neće postimage da mi prihvati fotku,ali ću je postaviti do sutra.

I ti si mu objasnio sve,međutim,moje je mišljenje da pipkanje creva nije pouzdana metoda za utvrđivanje povećanog pritiska a kamoli za pouzdan zaključak da je dihtung probio i sl.
                          Nisam rekao da je u ovom slučaju dihtung probio,a nisam rekao ni da nije,vidiš da se borim celo veče
                          Kao što je Ragazzoni objasnio,vrlo je pipavo sa sigurnošću utvrditi da je krivac dihtung.

Do pola zatvoren hladnjak kamencom će praviti iste probleme,recimo.

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Ako se temperatura vode poveća do 108*C(iz ko zna kakvih razloga) u zatvorenom sudu će se stvoriti apsolutni pritisak od 1,5 bara iliti nadpritisak od 0,5 bara.
                            Podatak koji sam dao na predhodnim stranama je iz tehničke dokumentacije.Ako oni neznaju,neznam ni ja.
                            Sad me pitaj što temperatura da se poveća na 108*C.

Sa jedne strane stubline gasovi temperature do 950 stepeni C a sa druge strane tecnost od 95 stepeni.

Zato je normalno da molekuli vode koji su u direktnom kontaktu sa stublinom imaju vecu temperaturu od 100 stepeni C i zato je potreban pritisak u sistemu jer on povecava temperaturu isparavanja vode na 125 stepeni C.

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

To objasni Teči. Meni je jasno. Ima deset i više godina kako sam radio na sistemima za hlađenje sa čistim glikolom i bez visko ventilatora i sa radnom temperaturom oko te koju si naveo.

jer on povecava temperaturu isparavanja vode na 125 stepeni C.
                              Upravo tako i ja govorim. To je prost zakon fizike.
                              Međutim,neophodan je ventil koji će imati sigurnosnu ulogu.

Ispravka: Nije pre deset i više nego bezmalo dvadeset godina.Vreme leti...

Comment

• legenda
                                CBC Senator XXL
                                • 28.03.2009
                                • 1345
                                • Beograd

Koliko sam zakljucio normalno je da ispari malo rashladne tecnosti...astra g 2008-mo,1.4 twinport je potrosila ceo litar za 16.000km...kupljena nova,s tim sto vlasnik ne podize haubu...p.s.Teca mi je delovao kao strucnjak,sta je sa covekom nije mi jasno

Comment

Working...
                                X