Vektra B problem sa startovanjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • arcmik
    CBC Početnik
    • 02.10.2009
    • 4
    • Beograd

Vektra B problem sa startovanjem

Opis problema:

Još pre jedno godinu dana, prilikom prvog startovanja motora, sve je ok. Znači pali normalno, vozim ga posle toga normalno, dakle motor dostigne radnu temperaturu, itd... Ako recimo stanem negde na 15ak minuta i više posle ponovnog paljenja auto vergla i nema šanse da ga upalim samo na ključ a da ne drukam pedalu gasa. Znam da je u opelovoj knjižici propisano da se prilikom paljenja ne stiska papučica gasa, međutim, ponavljam nema šanse da ga upalim a da ne drukam. Pa čak iz drugog trećeg puta uspem da startujem i to sa drukanjem.

Zimi kada su niske temperature, prilikom napomenutog zaustavljanja, pošto se motor valjda brže ohladio lakše se startuje. Međutim leti, užas.
    E sad sledeća novina, pre par dana, po ovim povišenim temperaturama nastaje užas. Pošto vozim gradsku vožnju po BG-u, normalno ventilator mi se pali. Desilo mi se da se prilikom ubrzavanja i promene stepena prenosa auto ugasio odjednom bez paljenja ikakve lampice i napravio sam kolaps u gradu. To mi se desilo 2x. Ali ne kad krenem od kuće, dok je još hladan nego kad dostigne radnu i upali ventilator, tj. kada ga duže vozim.

Ima li neko sličan problem i ideju za rešenje? Nisam terao auto na dijagnostiku, još uvek nisam išao u servis ali pitam ovde čisto onako ad hoc. Kad skupim vremena moraću svakako da odem.

p.s. Vozim Vektru B 1.6 16V
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Vektra B problem sa startovanjem

Koristiš li autogas?
    Kolika ti je potrošnja goriva?
    Svetli li kakva lampica na instrument tabli dok motor radi?

Comment

• ragazzoni
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2009
      • 774
      • Obrenovac i okolina
      • Opel Omega 2.0i-16v

Ah taj ADAM OPEL....Napiši koji je računar, SIEMENS???? Odgovori na STRATOS-ova pitanja, pa idemo dalje.
      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

"Tip" 1: Senzor radilice

Nedostaje god. proizvodnje, tačna oznaka motora, ima/nema plin... No nedelja je, odmor...

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

A ponedeljak je za odmor od vikenda

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Comment

• skaarj
              CBC Veteran
              • 25.03.2005
              • 176
              • Novi Sad

Imadoh slican problem, prvo je auto teze palio, posle je poceo da se gasi u voznji, isto vectra B samo 1.8 i sa Simtec ECU, problem je bio u otkinutoj zici na dzeku senzora bregaste. Kako i zasto se nista nije ocitavalo na dijagnostici i zasto se lampica nije palilla nikad mi nije bilo jasno. LM, kad je pomenuta zica zalemljena kako treba, i dzek dobro izolovan problem je nestao.
              *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• Stratos
                CBC Senator XXL
                • 10.09.2008
                • 2594
                • Novi Sad

Ovde se radi o 1,6 16v sa Multec sistemom upravljanja radom motora.

Comment

• arcmik
                  CBC Početnik
                  • 02.10.2009
                  • 4
                  • Beograd

Evo šta je novo. Bio kod majstora. Dijagnostika - sve ok. Pumpa gorivo ok. Sumnja je bila na senzoru bregaste koja je zamenjena i meni se učinilo da posle toga auto pali ok. I palio je ok kod majstora. Međutim sutra dan sam išao na put i ugasio se u toku vožnje. To se desilo jednom. Stao sam. Upalio ga ponovo iz cuga i terao normalno.
                  Sve je bilo ok do danas. Krećem od kuće, sedam u kola kresnem auto vergla vergla vergla i nema teorije da upali. Probao bezbroj puta (naravno vodeći računa da ne preteram zbog akumulatora) - NIŠTA. Dakle, samo vergla i ni naznaka da upali. Poludeo sam! Čitao sam dosta po forumu a i vi ovde pišete da može biti senzor radilice.
                  E sad, nije mi problem da ga nabavim, već kako da ga zamenim i probam da li je to? Da li sam da probam da menjam? Ili je konačna varijanta šlep?
                  Čak razmišljao da zovem AMSS.

Comment

• arcmik
                    CBC Početnik
                    • 02.10.2009
                    • 4
                    • Beograd

Originally posted by Boki Ar
                    "Tip" 1: Senzor radilice

Nedostaje god. proizvodnje, tačna oznaka motora, ima/nema plin... No nedelja je, odmor...
                    98. X16XEL, benzin, nema plin

Comment

Working...
                    X