Drugovi auto je Astra G Z18XE,2000 god 92kw,a problem je sledeci,juce sam primetio da na hladnjaku u donjem delu na desnoj stani vlazi rashladna tecnos,antifriz,nije to puno i ne curi,niti kaplje samo je vlazno,sveze vlazno,obrisem ali ponovo ovlazi,pa me interesuje sta ciniti i znali neko koliko kosta novi hladnjak ako bude morao da se menja?
Astra G Hladnjak
Collapse
X
-
Re: Astra G Hladnjak
Obzirom da se radi o motorima novije generacije koji rade na višim radnim temperaturama i koji zahtevaju hermetičnost sistema za hlađenje, a i iz iskustva moraš NOVI hladnjak ubaciti. Ne pomažu ili su kratkog daha sva krpljenja, a temperatura koja ide i do 120 stepeni uz isticanje tečnosti i pad pritiska u sistemu, dovodi do IZUZETNO lošeg hlađenja, zaustavljanja protoka i pojave parnih čepova u motoru, a samim tim i do lokalnog pregrevanja i oštećenja motora.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
-
-
Re: Astra G Hladnjak
Mene je sa rukama i novim nemackim hladnjakom kostalo oko 8000 rsd u novembru.
Isti simptomi kao kod tebe, malo vlazili, al kad se skinuo videlo se da je dosta ostecen, ko da ga je mis grizao.
Ustvari, kamencic je proleteo i ostetio ga.
Preporuka je da zamenis za nov. Ide leto, vece temp. veci pritisak....
Pogledaj na netu, ima materijala, pa telefon u ruke i trazi. Cene su sarolike, ali povoljne za Opel.
Imas u Niskoj ulici, dole prema izlazu na autoput jednu radnju za Opel, pa pitaj.
Problematika je sto mora i hladnjak klime da se skida, kao i branik, jer hladnjak ide ispod auta, a ne gore.
Eh, da, da dodam da postoji vise modela, tako da pripazis i ne kupis unapred, jer mogu da se razlikuju nosaci.
Pozdrav.ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
Astra G 1.6 16V 2003g.
Comment
-
Comment