Koja gradacija ulja je najbolja za Astru G SPORT 2001god,1.8 16W 92KW ?
Ulje u Astri G 1.8 16W
Collapse
X
-
Re: Ulje u Astri G 1.8 16W
Po mom iskustvu, GM ulja su ekstra... Moj motor od zamene do zamene popije litar, sto za 15.000km nije nista, nemaju sklonost da stvaraju naslage i koksiraju itd,itd..."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
-
-
Samo prelistas uputstvo i sve ti se samo kaze. Ako opel pominje kilometrazu, ok, mada ja sam video jedino da se pominju klimatski uslovi kad je u pitanju gradacija i interval kad je u pitanju odnos dugih i kratkih voznji."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
Moja Astrica je presla 256791 km,ulje jos uvek ne trosi i ne prlja,oduvek i dan danas koristim sintetiku 5W40 i nemam nikakve probleme,jedino zbog cega se razmisljam da predjem na polusintetiku je to sto kad se vozim gradom a prozor mi otvoren i pri naglom dodavanju gasa cuje se zveckanje ventila na kratko,zveckaju kao kad je oktanaza goriva slaba,to se necuje u normalnim uslovima eksplotacije i nemam nikakve probleme,inace autic me odlicno sluzi ali sam se ja raspitivao po servisima i majstori mi predlazu da sipam polusintetiku 10W40 i to je to,pa me interesuje sta bi ste vi uradili na mom mestu?
Comment
-
-
Ja ih ne bih poslusao na tvom mestu. Morali bi debelo da me ubede zasto losije ulje vece gustine i losije viskoznosti da sipam u sasvim ispravan auto...Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )
Comment
-
Comment