Astra G 1.8 16W 92KW SPORT zveckanje ventila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • salesaki
    CBC Član
    • 20.12.2010
    • 71
    • Leskovac

Astra G 1.8 16W 92KW SPORT zveckanje ventila

Drugovi takodje se radi o Astri G 1.8 16W 92KW SPORT,prilikom naglog ubrzavanja na nizim obrtajima i na oko 3000 o/min zacuje se zveckanje ventila,auto inace normalno radi,primetio sam da pogotovo kad je vruc i kad se parkiram na benzijskoj da nalijem benzina i sednem da ustartujem motor auto nece da upali iz prve,to nije cest slucaj ali je prisutan,dali mozda ima i to neke veze sa prethodnim problemom.Ako neko ima ideju sta treba raditi neka pomaze?Sto se tice goriva koristio sam benzin sa svih Leskovackih pumpi i svuda se ponasa isto.
  • rados
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2011
    • 539
    • G.Milanovac SRBIJA
    • OPEL ASTRA G Z16XE

Re: Astra G 1.8 16W 92KW SPORT zveckanje ventila

pozdrav;probaj na dijagnostiku vidi paljenje senzor bregaste,radilice imao sam slucaj da je lagao senzor radilice,proveri i dizne dali dobro rade

Comment

• salesaki
      CBC Član
      • 20.12.2010
      • 71
      • Leskovac

Pozdrav drugovi,nisam imao vremena za bilo koji zahvat,jednostavno sipam benzin i vozim ali sad sam bas primetio da se situacija sama od sebe promenila,sad se cuje zveckanje ventila pri naglom polasku iz mesta pod manjem obrtaju kada se naglo doda jaci gas,cuje se bas ali kratko traje,a u voznji kao ranije pri naglom dodavanju gasa vise se ne cuju.Inace auto odlicno ide.U servis cu ici da prekontrolisu to ali me interesuje vase misljenje sad posle ove same promene,da me u servisu ne zavlace.

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

@Radoš
        Možeš li da malo pojasniš pojam "lagao senzor radilice"?
        Kako se manifestuje,a kako utvrđuje anomalija?

@Salesaki
        Kakav odnos tačno očekuješ? I tamo u servisu a i ovde si odgovor dobio od majstora. Zašto misliš da bi te neko zavlačio i da li vredi ići kod onih što bi...?
        Uostalom,imaš odlične majstore u tvome mestu koji su viđeni članovi ovog foruma,pa su ,valjda i za tebe od poverenja.

Comment

• ragazzoni
          CBC Senator XXL
          • 24.02.2009
          • 774
          • Obrenovac i okolina
          • Opel Omega 2.0i-16v

Senzor detonacije?
          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• salesaki
            CBC Član
            • 20.12.2010
            • 71
            • Leskovac

Stratos- Dobre majstore mozda i ima u mom kraju ali problem je sto kad objasnim problem,svi bi da urade dijagnostiku i uzmu 15-stak e,a za dalje ako provalimo time sta je problem,kupices i zamenicemo,ako ne provali dijagnostika,jbg nista,vozi tako i to je to... ,a sobzirom da ne pali nijednu od lampica u vezi kvarova na kontrolnoj tabli,to jest nema kvarova,nece ih biti ni na dijagnostici,predpostavljam.Treba mi neko ko ce biti voljan da se pozabavi time i dijagnostikom testirati senzor po senzor...ako je to moguce?

Comment

• lemara
              CBC Član
              • 18.07.2009
              • 58
              • Beograd
              • Astra G 1.6 8v

Prvo većina ozbiljnijih majstora danas ne naplaćuje dijagnostikovanje kvara jer imaju toliko posla a to im je posao od nekoliko minuta da im je mizerija da naplaćuju uključivanje auta na komp a sa druge strane oni koji to naplaćuju govore samim tim kakvi su majstori i koliko posla imaju.
              Drugo ako se nije upalila nikakva lampica ili slično neće ništa ni dijagnostikovati.
              Moj savet je da prvo promeniš pumpu na kojoj sipaš gorivo. Imao sam sličan problem nekad se prilikom startovanja na semaforu auto zamalo zagrcne sa zvukom ventila ispod haube. Primetio sam u mom slučaju da je to vezano za kvalitet goriva. Kad sam sipao gorivo u inostranstvu taj problem više nisam imao a kod nas sam u fazi ispitivanja kvaliteta goriva.

Comment

• salesaki
                CBC Član
                • 20.12.2010
                • 71
                • Leskovac

Lemara - problem je bas slican,takodje i ja sumnjam u benzin,mada ovde kod nas privatnika puno i menjao sam pumpe,negde se taj problem vrlo malo javnja,a na pojedinim pumpama bas primetno,inace auto odlicno radi.

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Treba mi neko ko ce biti voljan da se pozabavi time i dijagnostikom testirati senzor po senzor...ako je to moguce?
                  Na takvog sam i mislio kada sam napisao prethodni post.
                  No nisam siguran da si i ti voljan?
                  Drugo ako se nije upalila nikakva lampica ili slično neće ništa ni dijagnostikovati.
                  Navod jednostavno nije tačan i dovodi u zabludu.

Comment

• salesaki
                    CBC Član
                    • 20.12.2010
                    • 71
                    • Leskovac

Stratos- Voljan jesam i to ovog trenutka bi otiso kod voljnog majstora ali takve majstore kod nas u kraju je retkost naci,uglavnom gledaju musteriju u dzep,a problem ako rese,rese.Iskreno nevolim da mi svako pretura po auto.Odrzavam inace auto u ovlascenom servisu,icicu kod njih pa sta bude,bude.

Comment

• vracarac
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2007
                      • 364
                      • Beograd
                      • Opel Astra G

Originally posted by salesaki
                      Drugovi takodje se radi o Astri G 1.8 16W 92KW SPORT,prilikom naglog ubrzavanja na nizim obrtajima i na oko 3000 o/min zacuje se zveckanje ventila,auto inace normalno radi,primetio sam da pogotovo kad je vruc i kad se parkiram na benzijskoj da nalijem benzina i sednem da ustartujem motor auto nece da upali iz prve,to nije cest slucaj ali je prisutan,dali mozda ima i to neke veze sa prethodnim problemom.Ako neko ima ideju sta treba raditi neka pomaze?Sto se tice goriva koristio sam benzin sa svih Leskovackih pumpi i svuda se ponasa isto.

Ne znam da li si bio na forumu Opel cluba Srbije - http://www.opelclub.rs/forum/index.php

Ako nisi predstavi se tamo, pa postavi pitanje. Mozda ce neko znati da ti pomogne.
                      Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• lemara
                        CBC Član
                        • 18.07.2009
                        • 58
                        • Beograd
                        • Astra G 1.6 8v

Dugo sam se dvoumio da pitam ovo ali imam utisak da se na ovom forumu odmah najčešće konstatuje kao savet da treba otići kod majstora???
                        Da li grešim kad mislim da ljudi kada postavljaju pitanja pokušavaju malo da se informišu o mogućem problemu pa naravno kad odu kod famoznog majstora barem koliko toliko nešto znaju o materiji i samim tim ne budu na liniji za šišanje ovaca. Inače oni koji se manje više bezbrižni po pitanju finansija oni će i bez pitanja otići kod majstora i rešiti ovako ili onako problem,a "sirotinja" će se potucati po raznoraznim forumima ili nekim drugim mestima, pokušavajući da saznaju kakvo im je iznenađenje ponovo pripremio njihov ljubimac
                        Oprostite za off ali omaklo mi se

Comment

• salesaki
                          CBC Član
                          • 20.12.2010
                          • 71
                          • Leskovac

Lemara slazem se s'tobom.

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Želeo bih da se priključim polemici.
                            Naime,ako bismo pogledali osnovnu statistiku foruma i utvrdili približan broj tema pokrenutih na istom, na osnovu tog podatka bismo mogli da izvučemo zaključak da su članovi ovog foruma pokrenuli negde oko milion (slovima:~1000000) postova da bi dobili identičan odgovor na svaki,a taj odgovor je "idi kod majstora".
                            Biva li...?

Comment

• lemara
                              CBC Član
                              • 18.07.2009
                              • 58
                              • Beograd
                              • Astra G 1.6 8v

Stratose slažem se sa tobom i na kraju manje više uvek se i mora otići kod majstora ali forumi i služe za to da se malo razglaba o temi što ne kažem da se na ovom forumu i ne čini naravno ali nekako možda je malo došlo i do zamora materijala pa on postaje sve krući i time sve krtiji na raznorazna nekad i smešna i glupa pitanja.

Comment

Working...
                              X