upravljacki lanac ADR motor Audi A4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gilekm
    CBC Veteran
    • 16.01.2010
    • 121
    • Kosovska Mitrovica

upravljacki lanac ADR motor Audi A4

imam Audi A4 1,8,sifra motora ADR 92kW (125 KS) 20v; imam problem sa lancem koji povezuje dve bregaste osovine u glavi motora -bruji, ne stalno ali skoro uvek prilikom paljenja motora kasnije ponekad se cuje ponekad ne,pre nekih mesec dana sam ga zamenio ugradio sam polovni medjutim spaner lanca nije bio isti pa je majstor iskombinovao i postavio.Onda mi je neko vreme bilo dobro (nije se cuo)medjutim posle nekog vremena je ponovo poceo da zveci tako da ne znam sta da radim,da ponovim ne zveci, stalno uglavnom prilikom paljenja motora a sve cesce i kasnije,ulja ima dovoljno (Motul 10w/40) ima li neko neki savet ili gde moze da se po nekoj prihvatljivoj ceni nabavi novi spaner (ne znam da li je potreban novi spaner ili samo lanac) i lanac.Unapred zahvalan na savetima-odgovorima!
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Odg: upravljacki lanac ADR motor Audi A4

Lanac ,spaner i aktuator se menjaju u paru sa kaisem i njegovim spanerom koji se ne moze koristiti 2X..... sve ostalo ne traje duze od 3 meseca
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• gilekm
      CBC Veteran
      • 16.01.2010
      • 121
      • Kosovska Mitrovica

pa ja sam zamenio zupcasti kais,v.pumpu spanere i sve kaiseve isti dan kada i ovaj lanac samo sto je lanac bio polovan jer nisam mogao da nadjem nov a i spaner lanca nije bio isti kao moj pa je majstor nesto iskombinovao i postavio,pa je neko vreme billo dobro sad opet bruji.Moze li to da napravi neku stetu motoru ili ne?Inace radim kao taksista tako da se dosta vozi.
      aktuator - sta je to?

Comment

• kd23se4
        CBC Član
        • 06.03.2008
        • 34
        • Beograd

Da, moze da napravi stetu, moze da ti strada lancanik od dotrajalog lanca - deo koji moze da traje i 1.000.000km. Prva greska je bila sto nisi stavio nov, a majstor ti je nesto kao sredio i uzeo pare za delove koje je verovatno skinuo sa nekog auto koji je presao preko 300.000km (toliko po pravilu traje lanac, nekad i duze). Pamet u glavu dok jos nije kasno - sve se moze popraviti, al ce samo biti skuplje nego da si stavio sve novo

Comment

• gilekm
          CBC Veteran
          • 16.01.2010
          • 121
          • Kosovska Mitrovica

moze li mi neko reci sta sad da radim???

Comment

• kd23se4
            CBC Član
            • 06.03.2008
            • 34
            • Beograd

Lepo ti je Gavra rekao da NE MOZE da se koristi 2x - ako ne razumes to znaci da treba da kupis novo! Ja sam ti malopre isto napisao da kupis NOV lanac i zatezace/spanere.

Ako cekas "prijateljski savet" da opet budzis nesto ti cekaj i nastavi da se ucis na svojim greskama.

Imas prodavnica delova koje ti mogu autobusom posalju delove iz beograda ili nekog drugog grada.

Comment

• gilekm
              CBC Veteran
              • 16.01.2010
              • 121
              • Kosovska Mitrovica

razumeo sam i zahvaljujem se,ako znas brojeve telefona ili bilo koji kontakt prodavnica koje salju delove "post expresom" ili busom (zivim u Kosovskoj Mitrovici) zamolio bih te da mi i na to odgovoris.Ovde u Mitrovici i okolini nisam mogao da nadjem novo a i neizvesno je da cu naci, jedan prodavac mi je nesto obecao ali tek posle nove godine,strah me je da ne napravim vecu stetu vozeci do tada ovako,trazio sam i po netu poslao nekoliko mejlova ali nisam dobio nijedan odgovor.Hvala!

Comment

• kd23se4
                CBC Član
                • 06.03.2008
                • 34
                • Beograd

e pa lepo si reko, post ekspress - otkup, ja jos zivim u proslom veku! :-)

Probaj Tiki Vent u Beogradu (imas sajt) - nisam iz VW/Audi frakcije, al sam imao dobra iskustva sa njima. Sa Post Expressom bi trebalo da svako hoce da ti posalje!
                Trigema ima SWAG oni imaju kvalitetne lance i spanere, pa zovi i njih, al naoruzaj se brojevima delova (nadam se da ti je majstor ostavio stare delove).

Comment

Working...
                X