Hidro podizaci, sta ciniti???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Hidro podizaci, sta ciniti???

E ovako... Posto zavrsavam motor konacno, Nexia 1.5 16V, i veceras smo stigli do hidropodizaca i tu smo taman i stali. Problem je sto 4 mogu da se stisnu prstom, onaj mali klipic sto ide do ventila i izbacuju ulje kroz rupicu, dok ga je bilo, a ostalih 12 tvrdi kao kamen, ni stega ne moze da ih skupi. Zanima me koji su OK a koji ne... Posto jedni kazu dobri su kada su meki a drugi kazu kada su tvrdi... I ako treba taj klipic da se pomera jel se mogu ovi nekako razraditi ili mojaju novi???
  • vladaomega
    CBC Senator XXL
    • 11.10.2010
    • 484
    • beograd

Odg: Hidro podizaci, sta ciniti???

sad mi nije jasno ko radi generalnu ti ili majstor? valjda tvoj majstor zna kako se prazne hidropodizaci.klipcici iz podizaca vade se napolje i dovoljno je par puta pritisnuti kuglicu u klipcicu da ulje izadje iz njega .zatim kilpcic vracas na svoje mesto u solju podizaca. stega nikako.

Comment

• ludidzora
      CBC Senator XXL
      • 09.01.2012
      • 310
      • Banatsko Veliko Selo
      • Fiesta 200 iz mesta!

Problem je sto klipic nece nigde, a hidropodizaci su kao kod Astre g 16v, mali i nepristupacno je izvaditi klipic. Radi majstor i ja. Problem je sto on kaze da klipic mora da radi, a nekde sam nasao da treba da budu tvrdi, pa mi je cudno..

Comment

• Put-in
        Banovan
        • 28.01.2009
        • 189
        • Beograd

Ne bi bilo loše da je majstor prvo oprao te hidropodizače u ultrazvučnoj kadici, možda je ulje zapeklo.

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

kad je ispraznjen klipcic onda mora da radi i samo takav se vraca u motor.potopi podizace u 1-2l nafte pa kasnije probaj da izvadis klipcice.

Comment

• ludidzora
            CBC Senator XXL
            • 09.01.2012
            • 310
            • Banatsko Veliko Selo
            • Fiesta 200 iz mesta!

Stajali su u benzinu, faminu, nafti.. ali evo sad sam ih na poslu cackao i sredio sam ih. Svi rade, ispraznjeno ulje, curelo je na onu rupicu, mislim da je sve izaslo, ali klipici nece napolje...

Comment

• GTX
              CBC Senator XXL
              • 13.09.2008
              • 422
              • Subotica
              • Nexia 1.5 16v

Meni su majstori (koji su mi radili motor) rekli da hidropodizaci iz tog motora ne mogu da se rastavljaju,a oni za OHC mogu.Do sad sam mislio da su to rekli da bi me otkacili (trazio sam da ih rastave i ociste)

Comment

• ludidzora
                CBC Senator XXL
                • 09.01.2012
                • 310
                • Banatsko Veliko Selo
                • Fiesta 200 iz mesta!

Ni ja nisam uspeo da ih rastavim, a i moj majstor kaze da ne mogu, mislim mogu, ali se nece vise sastaviti... Dok isto kaze da ti kod 8V mogu, za primer je uzeo od Astre F cini mi se, i pokazao kako se rastavlja, ali za ove nista. U svako mslucaju sada su OK, ali videcemo kada se kresne, posto gospoda sto su mi uzimali delove, ovi u prodavnici, kada su narucivali nisu narucili roler zubcastog, samo spaner, i sad to cekam.

A inace se sklopilo sve, stavile bregaste, uzupcio, sa ovim starim rolerom, i tu je bilo malih problema, posto je neko pre obelezavao remenice kada je skidao pa je pogresno obelezio, po brojevima na polumesecima bregastih II je leva a I je desna, kada se gleda sa starne kaisa, a neko je remenice izgleda obelezio levo I, desno II, pa malo nije hteo da radi kako treba, sve "dobro". poklapaju se oznake a on otvara ventile skroz nekako levo... Cirkus...

Comment

• Yugo45
                  CBC Član
                  • 16.01.2012
                  • 59
                  • Macedonia

Najcesce ,kada se desi da se pomesaju poklopci(sto ne bi smelo naravno,neki moze i da pukne,da se deformise . . .) bregasta obicno teze se okrese ,ili cak i se totalno zakoci,dok ce neki poklopac imati veci zazor ,a ako neki steze ostavice trag na poklopcu kada se rastavi .U svakom slucaju lako je utvrditi koji poklopci gde i na koju stranu treba ,posle probe naravno .
                  Last edited by Yugo45; 28.01.2012, 01:00.

Comment

Working...
                  X