U pitanju je Nexia 1.5 16V, i problem je sledeci: Izvadio sam plin koji je ugradjen fabricki, sto znaci da se verovatno veoma malo vozio na benzin, a treba da ga teram na registraciju na benzinu ali se javlaj problem. Kao prvo auto teze pali, tj. dam kontakt pumpa odradi, zaverglam i nista, opet se cuje pumpa, opet verglam i nista, opet se cuje pumpa ali ovaj put krene i onda se cuje drukcije, kao da je pod opterecenjem i auto kresne. Nekad se tako ponasa posle prvog, nekad posle drugog verglanja, ali cim se oseti promena u zvuku auto upali, kao da tek tad povuce gorivo... A dalje se desava to da na leru radi lepo, nekad kada dam gas gusi se, nekad ne. Nekad krene lepo nekad nema snage, onda ga pustim malo da radi na leru i krenem, prva, druga, pa se malo gusi, pustim gas, dam ga opet malo i opet vuce, i onda dodjem do cetvrte i teram ga na 2500 rpm i ide, max 1.5 km, verovatno bi isao i dalje, ali po selu se vozam posto nije reg. pa ne smem dalje da ga teram. I nekad mu dam malo gasa vuce polako od 1000 do 2000 pa onda nekad povuce mnogo bolje za isti stisak na papucicu gasa. Znaci radi a ne radi... Ja sumnjam na pumpu, filter je nov, dizne "prociscene" ali ne u ultrazvucnoj kadi, sve i jedna dizna provodi, ni jedna nije zapusena. Jel; moze biti pumpa sa ovim simptomima???
Auto se "davi" na benzinu...
Collapse
X
-
Odg: Auto se "davi" na benzinu...
Izgleda da nije ni pumpa... Izvadio sam je, skroz rastavio, skino sito i nosac, samo ona ostala. Stavio sam crevo na nju, povezao je na akumulurator i potopio u kantu sa vodom. Radi, tera vodi na drugi kraj creva, ima pritisak, koliki ne znam ali ne moze se prstom zadrzati da se zaustavi. A sledece sto sam provalio pre skidanja, ce cula kao da vuce vazduh, tj. kao da je gorivo pri kraju, na dnu. Uzmem samo pompu tako povezanu, potopim je u rezervoar na mesto gde ide, ima neka pregrada cilindricnog oblika u kojoj je ona i ne vuce nista, stavim je pored te pregrade i izvucem 7l benzina. Jel moguce da toliko ima a da ona ne moze da povuce? Posle sam sipao jos 5l i vratio pumpu i isti djavo, kao povuce ali se opet cuje da vuce i vazduh, kao da nema dovoljno benzina, ali ne verujem ima preko 10l. I onda sam provalio da je nivo benzina u rezervoaru veci neko u toj pregradi/komori gde ide pumpa. Pitanje, kako benzin dolazi tu, jel moguce da je zaprljano, zapuseno pa da nece taj deo da se napuni benzinom? Jer po svemu kao da nema dovoljno benzina u tom delu oko pumpe. I da sad vise ne mogu ni da ga upalim...
-
-
@TECA Vertikalno
@ludidzora
Ako ti pumpa povuce vazduh iz bilo kog razloga,sama vise nece povuci gorivo.Moras da "srces" na crevu dok benzin ne udje u nju.Jedino nisam probao da napunim PUN rezervoar kad mi se ovo desilo (nestalo benzina),sipao sam pola,ali i dalje nije htela da povuce.Glupo reseno...Da li si menjao filter goriva?Ako nisi,verovatno je star koliko i auto posto je malo za.eban za zamenu.Last edited by GTX; 04.02.2012, 22:14.
Comment
-
-
Uzeo sam nov sad, ali ga jos nisam stavi, bio sam napisao da je nov, ali sam skinuo stari pa probusio ga za probu posto je bio zapusen 99%, pa reko da kazem da je nov i da ga eliminisem kao problem. Sutra cu staviti nov. A skidanje je bome tesko, ali sa malo WD-a se da skinuti. Mada pumpa kod mene ulazi koso... ovakva je, samo je taj filter grugaciji... http://img1.cdn.tradejob.net/Y201101...+for+NEXIA.jpg
Mada kada sam je probao u vodi, bilo je dovoljno samo oko 2 cm da je zamocim u vodu da bi povikla. Probacu sutra na infuziju. Gorivo u kantu, ubacim pumpu, stavim jos malo creva, produzim malo kabl pa da vidim sta ce biti...
I sto me zanima jel crevo od pumpe ide odama do dizni? ili ima neki regulator pritiska pre toga, ili je pritisak uvek isti???
Comment
-
-
Evo upalio sam ga danas na benzin, jedva. Posto mi je ostao napulju zavejan niej hteo nikako. Posto sam video da u rezervoaru ima leda, bas podosta, pretpostavljao sam da je malo vode doslo do dizni i tu zaledilo??? Odgurao sam ga do garaze, posto sam prvo izlopatao tonu snega, zalozio vatricu i posle par sati probao i upalo ga. Samo sto je radio na 3 cilindra, ali to je bilo do svecice, nova a vec crkla, stavio sam staru i sad radi lepo. Sledece sto mi ostaje je da ocistim rezervoar i verovatno ce to biti to... I jedno pitanje, za skidanje rezervoara, mora da se skida i auspuh, i sajle od rucne, ili ima neka fora???
Comment
-
-
Evo danas sam nesto cackao oko rezervoara, posto sam ustanovio da je pukle prelivno crevo u rezervoaru, sto ide od plovka do posude u kojoj je pumpa, svo se raspalo, sve je nekako sundjerasto i pretpostavljam da je to i bio problem... posto u tu posudu benzin ulazi iz rezervoara preko jednog sita a takodje i prelivno ide u nju. A posto je ono puklo i to gorivo se nije vracalo u nju nego u rezervoar, a preko tog sita se posuda vema sporo puni, pa sam zakljuci da nije dobijao dosta goriva posto pumpa tu posudu isprazni mnogo brze nego sto se napuni samo preko tog sita. A da bi nabio crevo morao sam uraditi sledece. Uspot sam i rezervoar dobro ocistio, izuljao ga sa celicnom cetkom i sad je kao nov, nema vise taloga... Na kraju sam to lepo izvario sa CO2 i zafarbao ga, ali nisam uslikao, bice dosta... Neko ce verovatno misliti da sam lud, ali nisam video drugi nacin da nabije crevo u tu posudu i da dobro ocistim rezervoar...
Comment
-
Comment