Pozz drustvo. Primetio sam cudan hhhh.....hhhh zvuk kada malo jace dodam gas i pustim da presaltam u narednu brzinu. Onda oteram auto u garazu, otvorim haubu, dajem gas i slisam. Dam gas tu do 3000 obrtaja. Kad pustim cujem to khhhhhh. Ima li neko ideju neku.
Seat Altea 2.0tdi cudan zvuk po pustanju gasa
Collapse
X
-
2.0tdi, 140ks, 2007g, presao 36000km Znaci to je kao zvuk vazduha koji izlazi pod pritiskom, kao kad se crevo otkaci pa izladje vazduh pod pritiskom... kao psssss.....pssssss. Tako se cuje sa otvorenom haubom. Iznutra se cuje u voznji kao priguseno HHHhh...hhhh. Znaci javlja se sam o kada se pusti papucica gasa, ne dok auto ubrzava. Danas sam vozio po auto putu, ide normalno, nisam primetio gubitak snage, doduse nisam silovao, nisam prelazio 120km... Ako neko ima ideju...Last edited by iwcham1979; 17.03.2012, 22:40.
Comment
-
-
Odg: Seat Altea 2.0tdi cudan zvuk po pustanju gasa
Ok, hvala Gorane. Pogledao u saobracajnoj. BKD je motor. Da, Pd je..
Izvinite za nakaradno otkucan raniji post. Kucao sam sa telefona. Ispravljeno jeSetio sam se da mi je pri prosloj zameni ulja majstor pronasao da se neko debelo crevo dole kod branika desno delimicno otkacilo i tu je bilo cadji i onako zamasceno od ulja. Da li je to povezano sa turbinom gore, ne znam. On je ocistio sprejom, hteo da promeni onu metalnu sajbnu sto steze crevo, ali su mu rekli da nije potrebno i da samo ocisti i vrati staru, sto je on i uradio.... Mozda je to crevo opet ispalo, ali ovog puta malo vise? Da li to moze biti veoma lose po motor, sto se tice podmazivanja turbine i sl. jer bi mi trebao auto sutra, a u servis ne moze pre ponedeljka?!
Last edited by iwcham1979; 17.03.2012, 22:53.
Comment
-
-
Identican motor sam imao u Touranu,na 180hkm nije imao ni prasinu u crevima a kamoli ulja.To ti je crevo od interkulera,proveri i dotegni.Inace to je motor sa BOSCH ubrizgavanjem koje ne pravi probleme a BKP je SIEMENS koji je isao u Passat i strasno je skup i crkava kad hoces i kad neces.
Comment
-
-
Bio sam do servisa. Majstor je pogledao cevi i gume, sve je to Ok. nigde ne pusta, nigde ulja. Za to gadno ispustanje vazduha po davanju gasa preko 3000 obrtaja potom pustanju (to kao kad brzo izgovorite ps..ps..ps..ps..ps..ps..ps, brzo, cca 7 puta)kaze da je normalno, jer turbina radi ne znam sta... Za taj Hh zvuk koji se cuje iznutra pri pustanju gasa me gleda belo i kaze, mozda turbina riknjava, posle "ma samo gas". Ponudio mi je posle da ga ze 200e cipuje na 170ks i tako se zavrsila moja poseta servisu.
Ako ima neko 2.0Tdi pd da proba ovo sa davanjem i oduzimanjem gasa, da vidimo jel ima ovog ispustanja vazduha ps..ps.., lepo bi biloZnaci nema kada se da gas do 2500, vec preko 3000. Kada se vraca motor donje obrtaje, cuje se to, na oko 1000 i zvuci onako bez veze.
Pojma nemam. DAnas sam ga i gazio malo. Lepo ide. Doduse, na oko 190km je pocelo da mu treba dosta da se makne dalje, ali mozda je bilo malo uzbrdo, ili zbog 18ca koje sam mu stavio... Ili me stvarno napusta turbina... Ali jednostavno odbacujem tu mogucnost, s obzirom da je km na satu 36400.
Comment
-
-
Ma nema sanse da je turbina ili neki kvar. Evo opet sam osluskivao sa otvorenim prozorom. Cuje se i na malim brzinama i na 1500 obrtaja taj zvuk trenja, samo je potrebna cimka da ga izazove. E sad, ko ce to da pronadje... Mozda da pogledaju diskove, kociona klesta... Ono kada se odjednom da gascina pa se pusti i cuje se to psss je verovatno normalno i bilo ranije, ali sam se ja sada istripovao i doveo to u vezu. Dakle, idem sutra sa 200e u dzepu da pogledaju podvozje, i vracam se sa 180ks. Dali su mi u ovl servisu ponudu ya chip na 180ks. Profi se radi. SAlju se moji podaci u Nemacku, tamo se preradjuje specijalno za moj motor, i salje se nazad.
Comment
-
-
Ne bih ti preporucio tu igranku sa cipovanjem tog motora jer su poznati po tome da imaju fabricku gresku sa glavom motora koje hoce da pukne.Jos ako ga cipujes mozes samo da ubrzas taj proces.
Taj auto ide odlicno i sa 140ks,tako da ne vidim potrebu za dodatnom snagom koja moze izazvati glavobolju.
Ali,tvoj auto,tvoj novac,tvoja zelja pa izvoli.
Comment
-
-
Originally posted by gorans View PostNe bih ti preporucio tu igranku sa cipovanjem tog motora jer su poznati po tome da imaju fabricku gresku sa glavom motora koje hoce da pukne.Jos ako ga cipujes mozes samo da ubrzas taj proces.
Taj auto ide odlicno i sa 140ks,tako da ne vidim potrebu za dodatnom snagom koja moze izazvati glavobolju.
Ali,tvoj auto,tvoj novac,tvoja zelja pa izvoli.
@kalimero. Sigurno si mislio za to izbacivanje vazduha posle turaze, to ps..ps..ps?! Imas li neku ideju za ovaj zvuk kao da se otrljaju metal o metal na kratko. (kao kad spustate auto sa ivicnjaka pa samo blago zakaci ivicom branika, pa se cuje H, samo prigusenije. Eto, pokusao sam da docaram. Znaci cuje se najvise u trecoj. Recimo na oko 2000 obrtaja dam gas, oduzmem ga i cujem to hhhh. Ili dam gas da prebacim u cetvrtu, cim pritisnem kvacilo, cujem hhh. Ne verujem da ima veze sa turbom ili drugim, jer kada dajem gas na leru i sa otvorenom haubom, zanci motor isto opterecen, samo se auto ne krece, ne cuje se nikakvo trljanje... Mozda se motor vise pomera dok je auto u pokretu pa negde zakaci? Izvinite ako davim. Jeste da trazim previse, ali ako ima nekih ideja. Trebace verovatno i onima u servisu... a ovde ima ljudi koji su za njih WisardiZato pitam. Boga pitaj sta to moze da bude, a verovatno ce i mogu da mi predloze rasturanje pola auta bez potrebe...
Takodje. Auto je presao samo 36500km. JA sam prvi vlasnik i nista nije menjano osim filtera i ulja na godinu dana. Da li je potrebno promeniti/servisirati nesto? Mozda ulje u menjacu, neki kajs?Last edited by iwcham1979; 21.03.2012, 22:23.
Comment
-
-
Evo bio sam danas do hi-tech ovlascenog servisa, tj. Bross Auta u Nisu. Majstor je stavio navlaku na sediste, bele rukavice i posao u test voznju. Odmah mi je rekao da je sve Ok, ali sam ja insistirao na detaljnoj proveri auta, uz dijagnostiku, provere punjenja turbine, pa su uvezli auto u servis koji je daleko cistiji i uredjeniji od bolje bolnice u Srbiji :! Sve je auto prosao kao sto bi i trebalo da prodje Tdi sa 36500km. Sto se tice moje neverice, i pismeno su mi pokazali dokument ns nemackom direktno iz Audija, a odstampali hrvatsku verziju. Evo slikao sam. Ako neko cuje slicno, da zna o cemu se radi...
Identicno sam prosao kao ovaj Englez sa Audijem A3 2.0Tdi Ovo je sa Audi foruma.
"After taking my car back to the Audi dealer they have advised me that the noise is normal and given me a printout from the Audi intranet confirming this and describing my problem in detail. However, I don't ever remember hearing the noise before.
I am prepared to accept that I noticed the noise initally because it was louder before the turbo was changed and that I still notice it because I'm listening out for it; it's a very quiet noise and some passengers in my car have been unable to hear it all which was infuriating."
Jbg, dizlo. Ne moze i da ide kao mecava, i da trosi 6.5l i da se ne cuje
Hvala svima na predlozima i interesovanju.Last edited by iwcham1979; 22.03.2012, 20:42.
Comment
-
Comment