Oktavia 1.6 2005 benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanv
    CBC Član
    • 09.12.2007
    • 45
    • zemun

Oktavia 1.6 2005 benzin

Kao sto pise u naslovu na predjenih 1000km potrosi preko 1l ulja.Ulje sipam castrol iz ovlascenog servisa .Koliko moze da kosta remont motora ili je bolje da trazim polovan
  • MN026
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2009
    • 348
    • SMEDEREVO

Odg: Oktavia 1.6 2005 benzin

zameni karike,boljka im je da stradaju ,,uljne,, i pri merenju kompresije sve je ok ali ipak trosi ulje

Comment

• slatin
      CBC Početnik
      • 22.11.2007
      • 8
      • beograd

Istu stvar imam i ja sa Alteom 1.6, znaci isti motor. Trosi mi 1L na 1000km, iskljucivo kad idem autoputem. Bio sam kod nekoliko majstora. Svi ukazuju na uljne karike i da ce se vise videti kad se otvori motor. Jos uvek nisam nista radio jer mi po gradu ne trosi al kad izlazim na autoput ponesem litar ulja da dolijem. Bilo bi dobro da neko kaze koliko moze da kosta zamena karika na tom motoru ukoliko se ispostavi da je to uzrok.

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Mislim da zamena karika resava problem na kratko. To su kratki klipovi, boljka im je da se pojede donji deo klipa tj suknjica. Klipnaca ga gura pod uglom na gore a onda klip krene da gura klipnjacu na dole ali pod drugim uglom. Posto je klip kratak dolazi do njegovog izvijanja sto ostecuje karike. Trajno resenje je zamena klipova i honovanje bloka.

Comment

• bojanv
          CBC Član
          • 09.12.2007
          • 45
          • zemun

Pa to je ful generalna,koliko se to isplati raditi i koliko to moze da kosta da se zamene klipovi i ostalo

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Tek kad otvoris mogu da se premere klipovi i stubline. pa ces znati na cemu si.

Comment

• slatin
              CBC Početnik
              • 22.11.2007
              • 8
              • beograd

Sad je meni nejasno ako tvrdis da je greska u klipovima, onda svejedno moras da ih menjas bez obzira da li su stubline ok jer ce opet karike da se potrose?

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Problem je u tome, što karike "deru" stubline, pa dođe do izolučenja. Samom zamenom karika, u tom slučaju, ne rešava se problem. U pravu si, karike će o5 da se potroše, ali nakon koliko pređenih km i r/č? Ako znaš tačnu pređenu kilometražu, još skoro toliko. Ustvari nešto manje, da ne objašnjavam, zbog čega.

Izmeri kompresiju i ako je loša, otvori motor, kao što je samardzic rekao. Nekad je moguće, da se stanje znatno popravi, samo zamenom karika. Zavisi o izolučenosti stublina, ali to nije dugoročno rešenje.

Comment

Working...
                X