Opel Corsa B 1.7D ne pali vruc - pomoc potrebna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nedlog
    CBC Član
    • 03.10.2011
    • 34
    • Vrba

Opel Corsa B 1.7D ne pali vruc - pomoc potrebna

Pozdravljam. Imam Opel Corsu B 1.7D `99. Kada se ugreje na radnu temperaturu ugasim ga i kod ponovnog paljenja vrti kao da je prazan akumulator ili neispravan alnaser, znaci zapinje i sporije vrti. Medjutim te dve stavke su zamenjene radi probe i isto se ponasa. Usporeno vrti i ne moze da upali. Kada se ohladi posle pola sata stajanja upali normalno. Kada je hladan upali na pola kljuca. Temperatura na sondi umocenoj u posudici je 95C a na instrument tabli crtica izmedju 90C i 100C. Oko 90C na tabli sto prikazuje pali normalno, ali bez dodavanja gasa ako se dodaje potrebno je 2-3 kruga alnasera vise da bi upalio. Znaci probano sa 3 dobra akumulatora i dva alnasera. Termostat promenjen, Filter za vazduh i gorivo. Ne dimi, potrosnja 4L otvoreno do 7 grad - kratke relacije.
    Zahvalan na odgovoru unapred.
    Last edited by Nedlog; 05.07.2012, 11:50.
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

Odg: Opel Corsa B 1.7D ne pali vruc - pomoc potrebna

ako si stavio drugi anlaser ne znači da je i on ispravan.kako si opisao kvar najvjerovatnije ti probija rotor.

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Jesi li probao da pališ sa otkačenim davačem temperature ?
      Jesi li nekad kontrolisao, tj. čistio dizne ?
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

mozda su mu i ventili rastelovani,kakva je kompresija ?
        jel upali na kratku gurku ?

nesme kilavo da vergla,mora da napravis da vergla dobro.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• chaboo
          CBC Veteran
          • 17.06.2012
          • 195
          • Beograd V.Mostanica
          • citroen C5 hdi

Kakav je pritisak ulja kad je vruc?

Comment

• Nedlog
            CBC Član
            • 03.10.2011
            • 34
            • Vrba

Lampica za pritisak ulja se ugasi po paljenju.
            Cuje se dok je hladan motor da lupkanje - mislim ventila jednog sve dok se ne ugreje onda prestaje. Plocice ventila su menjane, zimus stelovane. Mada nisu kontrolisane sada cemo i to odradititi.
            Mada to kad vergla kao da ga nesto koci pa ide onako njo, njo, njo sa pauzama. Nema dovoljni obrtaj. Dok kada se spoji kablovima sa drugog auta onda upali mnogo lakze bez tog njo, njo. A kad se ohladi na pola kljuca upali. Probao sam u tim momentima kad nece da upali da skinem plus zicu sa grejaca pa da onda upalim, vergla mnogo lakse bez grejaca i upali na trecem krugu i bez stiskanja papucice. Nije mi jasno ako je vruc auto po kavanju kontakta upali pa za 2 sek ugasi grejace, ali kad alnasujem opet ukljuci grejace, neznam cemu to. To sam proverio na kontrolnoj sijalici prikacenoj na sipku koja spaja krejace dakle plus.

Comment

• chaboo
              CBC Veteran
              • 17.06.2012
              • 195
              • Beograd V.Mostanica
              • citroen C5 hdi

Da li si probao da "pojacas" masu?

Comment

• Nedlog
                CBC Član
                • 03.10.2011
                • 34
                • Vrba

da pojacana je jedna masa sraf sto drzi alnaser druga zamenjena fabricka sto je odma do akumulatora na sasiju i postoji jos jedna fabricka na blok motora. Zice licnate debljine kao mali prst to je prvo sto smo radili. Znaci na 90C je ok ali izmedju 90 i 100C a pogotovo na 100C ako stoji 1min posle nepali dok se neoladi. Ili moze da upali ako prespojim sa drugog auta i taj drugi ima 72A aku. dizel motor onda valjda ima dovoljno snage da povuce struju i upali. Mislim da kada bi resio da se grejaci ne pale dok alnasujem da bi to to bilo, ali otkud znam, fabrika tako stavila.

Comment

• chaboo
                  CBC Veteran
                  • 17.06.2012
                  • 195
                  • Beograd V.Mostanica
                  • citroen C5 hdi

Odrzavam jednu takvu istu corsu i na njoj su grejaci izvuceni na taster.Ne mogu da se setim da li je to uradjeno zato sto je rikno relej ili sto nije palio hladan, u svakom slucaju to se tako vozi vec 3-4 godine.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

bogami kod njih je vazno i da ti ventilator hladnjaka bude izvucen na prekidac
                    Last edited by zoranbg; 09.07.2012, 19:20.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• chaboo
                      CBC Veteran
                      • 17.06.2012
                      • 195
                      • Beograd V.Mostanica
                      • citroen C5 hdi

I da gori neka lampica kad je taj prekidac upaljen (ionako mu fali struje za paljenje pa jos da zaboravi ventilator )

Comment

• Nedlog
                        CBC Član
                        • 03.10.2011
                        • 34
                        • Vrba

proveravao sam tj zamenio davac temperature posto stari dal radi ili ne od 95-105C nisam nikad cuo da je palio ventilator, ajd stavio sam kompatiilni 67-86C pase zastavin za probu i vidim da malo pre 100C crtica ispred 100C ukljuci i ugasi ventilator crtica posle 90C ali nije dovoljno jer kad spusti na temperaturu gde ugasi ventilator opet tesko vergla.
                        E sad pitanje ja imam 3 zice verovatno dva stepena brzine ventilatora ako se varam ispravite me. Prikljucio sam na brze hladjenje jer je tu i stari bio prikopcan, nisam hteo experimentisati da nespalim nesto. Sta da radim sa tom trecom zicom ?

Comment

• Nedlog
                          CBC Član
                          • 03.10.2011
                          • 34
                          • Vrba

Skoro sam saznao od bivseg vlasnika da je menjao karike nista mi vise od ovog nije znao reci.
                          Da li moze uticati pogresna debljina dihtunga glave ako je glava obradjivana (ako je) pa da se na vecoj temperaturi usled sirenja materijala pomeri velicina kompresionog prostora pa tesko vergla?
                          Jos jedna cudna stvar na auspuhu se cuje kao kompresor da duva doduse oseti se takt na leru ali duva huci kao, na vecim obrtajima vise huci.
                          Ulje menjano pre oko 100km polusintetika 10-40 + aditiv LIQUI MOLY za laksi start. Kao i svi filteri.

Comment

Working...
                          X