Opel Omega A check engine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MALI GLS
    CBC Početnik
    • 29.11.2012
    • 5
    • Beograd
    • Opel Omega A gls 1.8 karburator

Opel Omega A check engine

Dobro vece svima koliko god da vas ima
    Potrebna mi je vasa pomoc. Pre neki dan mi se upalila lampica Check engine i auto je poceo da trokira dok radi na benzin ,poceo je nenormalno da trosi benzin za pola minuta potrosi 1L benzina.imam i plin ali to da zanemarim.Auto do sada je radio extra lepo je radio i ok je imao potrosnju to se desilo odjednom . Stavio sam drugi isti karburator PIERBURG 2EE i opet nista,zamenio sam svecice ,razvodnu kapu i ruku i opet nista. Lampica mi sija sve vreme samo kad dam gas ona se ugasi ,cim sklonim nogu sa gasa ona se upali. Inace nemam katalizator niti sondu,board compiuter imam. Da li mozda neko zna sta moze da bude problem ,sta da pogledam koji senzor itd,jer od skoro vozim omegu. Oznaka motora 18NVR
  • SOLOCO
    CBC Član
    • 22.10.2007
    • 41
    • NIS

Niko ti ne moze nista napamet reci...probaj da ocitas gresku prvo da vidis sta ce ti izbaciti,mada ni ona ne mora da bude merodavna.....nisi naveo godiste,pretpostavljam da je do 1989....nadji steker za diagnostiku(negde u motornom prostoru desno kod amortizera....skini poklopac i prespoj pinove A(masa) i B(za dijagnostiku motora)...i izbroj na lampici MKL koju gresku ce ti izbaciti....pisano je vec na tu temu na forumu....nemoj prespajati nista drugo u stekeru da ne izazoves kratak spoj...A i F npr nesme....

Comment

• MALI GLS
      CBC Početnik
      • 29.11.2012
      • 5
      • Beograd

1988 god. je u pitanju. Nasao steker i prespojio ali odbrojavanje je isto stalno vrti pocetak 3 puta i kraj dijagnostike 3 puta 1+2=12 jel tako???

Comment

• MALI GLS
        CBC Početnik
        • 29.11.2012
        • 5
        • Beograd

????? jel zna neko.

Comment

• TECA
          CBC Senator XXL
          • 14.10.2007
          • 2355
          • Oz

Ocigledno da ne zna niko,turi ti tu obican dvogrli i pozdravi se sa tom elektronikom od 25g

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Kad gledaš u konektor, jesi li prespojio dva pina u donjem desnom uglu ?
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
            X