seat inca 1.9sdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skal
    CBC Početnik
    • 09.03.2013
    • 7
    • padina
    • ww bora

seat inca 1.9sdi

Od nedavno sam kupio auto sa 1.9sdi motorom i sad nastaju problemi potrebno je osveziti motor posto je bio pregrejan a neznam oznaku motora posto ima pus mesto broja a trebao bi zameniti 2--3 klip kosto su dosta losi i nemogu naci polovan a ni nov posto nemam oznaku motora klipovisu79,47mm jel pasu klipovi i od tdi auta ili mora strogo sdi neznam sta raditi
  • Desmo
    CBC Senator
    • 27.06.2010
    • 280
    • Vrsac
    • VW Mk2 1.8

AEY, AYQ su SDI kodovi motra u Inci

Koje je godište auto?
    Aspirazione naturale!

Comment

• skal
      CBC Početnik
      • 09.03.2013
      • 7
      • padina
      • ww bora

Auto je 97 god,kadsam ga otvorio blok iygleda ok pa idem na verijantu samo osveyavanje al polovne klipove nemogu nigde ya sad naci pa cu morati izeti verovatno nove samo neznam toj kod a i nesto sumi skupi tako da neznam dase mi ta avantura isplati

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Ako nisi dobio kopiju rešenja za PUS, u kojem treba da su navedeni podaci o ispitivanju (tehničkom pregledu), možeš to tražiti od MUP PS, gde je vozilo registrovano. Drugo, iz VIN broja šasije, možeš pronaći, koji motor je ugrađivan u tvoje vozilo. Ne znači ti ništa, jer je motor zamenjen, ali možeš uporediti, jer je na primer u INCA od 1996. do 2000. ugrađivan 1.9 SDI motor oznake AEY 47KW (64KS) 4700rpm.
        Istovremeno, vršena je ugradnja i 1.9 D motora oznake 1Y iste snage pri 4400 rpm.

Te oznake, treba da se nalaze i na bloku motora.

Ako su ti klipovi loši, trebalo bi premeriti izolučenost stublina (cilindara), jer je najbolje obraditi kompletan blok motora i zameniti sve klipove novim. Nikako polovnim! Uz to, obično ide i egaliziranje radilice, tj. generalka motora.
        Last edited by Franjo; 09.03.2013, 22:33.

Comment

• skal
          CBC Početnik
          • 09.03.2013
          • 7
          • padina
          • ww bora

nemam nikakve papira Za pus ,auto sam sad kupio a nisam to gledo samo kad smo otvorili motor i video sta mi treba ,nebi radio generalku samo osvezenje iz razloga sto mi taj auto treba za krace relacije pamise ne isplati raditi punu gen.a majstor kaze da je blok sasvom ok jer avto je dobro palio dosad samo je trosio ulje jerje bio izgleda pregrejan ,interesuje me ako bi naso klipove sve iste od nekog tdi ili tome slicno a dasu istog precnika i sve dimenzije da pasu dal bi to moglo proci naprimer klipovi od golfa4 ili tome slicni ili mora strogo isti klipovi u cemu je fora

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Ne bi trebalo biti teško naći klipove od SDI motora, bilo koga iz WAG grupe. To je standard 79.5 x 95,5, i TDI su te mere ali nisam siguran da su težina i čelo klipa isti.
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Desmo
              CBC Senator
              • 27.06.2010
              • 280
              • Vrsac
              • VW Mk2 1.8

Raspitaj se u Zemunu, mehaničar Nino, hercegovačka ulica blizu Volvo servisa. Ako ti on ne može pomoći - niko ne može
              Aspirazione naturale!

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Originally posted by comi 1342 View Post
                ... ali nisam siguran da su težina i čelo klipa isti.
                To je odgovor, zašto moraju biti isti! U slučaju, da se menjaju svi, odgovaraju i jedni i drugi.

Kako ti nije poznata istorija motora, u svakom slučaju nađi dobrog majstora, da premeri stubline, jer loš rad može da dovede do havarije. Pogotovo, ako se ugrađuju "dobri" polovni klipovi u motor, koji je "produvao"!

Comment

• skal
                  CBC Početnik
                  • 09.03.2013
                  • 7
                  • padina
                  • ww bora

stubline su ok znaci ako bi naso 4 klipa od tdi mogo bi to upasovati ??kapiram da nemogu dva od tdi i 2 od sdi.. jasnomije da moraju biti sva 4 ista zbog tezine itd .jel ima neko kontakt tel tog majstora posto ja sam nekih 70km od beograda pa nebi se vozo na prazno...

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

Polovne klipove prepusti nekom iskusnom da izmeri i odabere, nikako kupovati expres poštom. Ponese se jedan stari i mere se i pregledaju...
                    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• skal
                      CBC Početnik
                      • 09.03.2013
                      • 7
                      • padina
                      • ww bora

Bio kod jednok majstora po preporuci i on ima klipove al su po40gr tezi od mojih al na oko su isti i onmi tvrdi da to moze tako da nece biti nikakvkg problema na motoru posto su dva po dva u paru znaci razlika dva klipa je 80gr dalce to napraviti neki problem ako bi ugradio posto moj majstor tvrdi da to nemoze tako ustvari moze se ugraditi al moze nesto zeznuti jedan tvrdi jedno drugi drugo sta vi predlazete posto radim samo osvezenje a ne gegeralku

Comment

Working...
                      X