Golf 3 problem sa benzinom,dimi....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa46xy
    CBC Član
    • 11.02.2013
    • 11
    • Beograd
    • Golf 3

Golf 3 problem sa benzinom,dimi....

Ljudi pomoć,predlog ili neko vaše iskustvo će mi više nego dobro doći. Problem sledeći: samo da na pomenem da mi je auto golf 3 1.8 beniznac sa plinom,naime ujutru kada ga palim na benzin on upali iz prve bez ikakvih problema na pola ključa i posle nekih 10_ak sekundi rada motora počne da se trese i na auspuhu crni dim,kada krenem da vozim sa malim gasom u drugoj brzini ide nekako čim mu malo dam jači gas odma počne da skače skoro kao jarac :-) a kad ga prebacim na plin ide bez ikakvih problema prede kao mačka.
    Dakle pomozi te,šta može da bude,bilo kakav savet je više nego koristan.
  • aerodeck
    CBC Član
    • 25.04.2013
    • 10
    • petrinja
    • honda

voda u gorivu,svjecice,necisti injektori/dizna ili neispravna,lambda sonda

Comment

• sasa46xy
      CBC Član
      • 11.02.2013
      • 11
      • Beograd
      • Golf 3

Originally posted by aerodeck View Post
      voda u gorivu,svjecice,necisti injektori/dizna ili neispravna,lambda sonda

Pa svećice sam proveravao i dobre su svakoj sam skidao kabal i svak je dobra,tako da nisu svećice.
      da je labdna sonda zar ne bi trebalo da trza i skače i na plinu??Na plinu sjajno radi.
      E sad te dizne mogu da budu,zato sam se i javio na forum da vidim dali neko ima još neku ideju.
      Ja bih uzeo zonaks da očistim te dizne ali nisam siguran da su one problem,pa ne znam kako da proverim dali su bas one problem,posto mi se ne bacaju baš pare zonaks nije baš jeftin a i pored njega mi treba pun rezervoar goriva

Comment

• aerodeck
        CBC Član
        • 25.04.2013
        • 10
        • petrinja
        • honda

Originally posted by sasa46xy View Post
        Pa svećice sam proveravao i dobre su svakoj sam skidao kabal i svak je dobra,tako da nisu svećice.
        da je labdna sonda zar ne bi trebalo da trza i skače i na plinu??Na plinu sjajno radi.
        E sad te dizne mogu da budu,zato sam se i javio na forum da vidim dali neko ima još neku ideju.
        Ja bih uzeo zonaks da očistim te dizne ali nisam siguran da su one problem,pa ne znam kako da proverim dali su bas one problem,posto mi se ne bacaju baš pare zonaks nije baš jeftin a i pored njega mi treba pun rezervoar goriva
        Za lambdu si u pravu,jbg ja sam davao injektore na ultrazvucno ciscenje i ispitivanje nisam probavao s aditivima jer je auto iz 88g sigurno ih nitko nije skidao to me kostalo posto je 6 cilindara oko 120 € pa vidi koliko ti je pun tank i aditiv pa racunaj sto bi bilo bolje,ako ti je auto duze vrijeme stajao a mi koji se vozimo na plin nemamo obicaj imati puno benge stvorio ti se kondenzat u rezervaru pa moguce i to zeza, sve sam to dozivio
        Last edited by aerodeck; 27.04.2013, 22:42.

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

senzor temperature sa 4 pina brljavi i neprepoznaje temperaturu motora.

Comment

• gorky
            CBC Senator XXL
            • 08.06.2007
            • 860
            • Vojvodina,Kikinda

vladaomega napred ostali stoj,on je dao tacan odgovor,a ovo sa diznama nije na odmet sigurno

Comment

• sasa46xy
              CBC Član
              • 11.02.2013
              • 11
              • Beograd
              • Golf 3

Originally posted by vladaomega View Post
              senzor temperature sa 4 pina brljavi i neprepoznaje temperaturu motora.

A gde mu dodje taj senzor,kako izgleda jel to može da se skine i očiste ti pinovi? Ili da se menja?

Comment

• vladaomega
                CBC Senator XXL
                • 11.10.2010
                • 484
                • beograd

Last edited by vladaomega; 28.04.2013, 15:35.

Comment

• sasa46xy
                  CBC Član
                  • 11.02.2013
                  • 11
                  • Beograd
                  • Golf 3

Vlado misliš da me to malo g...ce zeza da je to uzrok?? Pa oma ću sutra da se pozabavim sa tim,ako sam dobro video on je očistio donji deo i stavio mu novu gumicu,a ono što je krenulo da curi to je voda predpostavljam??
                  I naravno puno hvala na trudu oko pronalaženja snimka.

Comment

• vladaomega
                    CBC Senator XXL
                    • 11.10.2010
                    • 484
                    • beograd

to je zezalo mog komsiju na golfu 3 1.8 ali samo na benzinu ,na plinu je radio normalno. taj senzor se necisti i kosta 300-400din.obrati paznju na boju prstena na senzoru,kupuje se prema boji ,ako je na starom prsten zelene boje moras kupiti isti takav i menjaj kad je motor hladan.

Comment

• sasa46xy
                      CBC Član
                      • 11.02.2013
                      • 11
                      • Beograd
                      • Golf 3

Ok porobacu,daj boze da je to.

Comment

Working...
                      X