golf 4 1,9 tdi 66 kw

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nace90
    CBC Početnik
    • 14.12.2013
    • 9
    • nis
    • audi 80 2.0

golf 4 1,9 tdi 66 kw

doslo je do kvara na motoru golfa. prilikom voznje na nekih 10 min posle palaljenja na 1,5 km lagane voznje digao je turazu i ugasio se. Blok probila klipnjaca. Zanima me sta je najpismenije uraditi da li uraditi remont motora i turbine, i da li se moze ugraditi na postojeci menjac motor starije generacije (obican dizel sa bos pumpom) ili benzinac bez direktong ubrizgavanja (karburator) sa naravno benziskim menjacem??
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Zavisi šta se treba raditi osim remonta turbine i krpljenja bloka na tom motoru. Kakav god nabaviš drugi polovan motor, o njegovom stanju sudiš na osnovu časne (pionirske) reči prodavca sa otpada. Plus, mali benzinski motori u VW nikad nisu valjali, taman i da pasuju nosači, menjači, ...pa izbacivanje motornog računara a zadržavanje funkcija klime, centralne brave...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• chaboo
      CBC Veteran
      • 17.06.2012
      • 195
      • Beograd V.Mostanica
      • citroen C5 hdi

Taj motor sada imas go vec za 400 evra a mozes I da uzmes polumotor ako ti je glava ok onda mozes da vidis I kakve su hilzne. Pre nekoliko meseci smo nasli polumotor za pasata pumpa dizna u odlicnom stanju za 300e sa garancijom I stvarno je dobar evo ga samona starom inace pukla radilica
      P.S.Taj motor ti pasuje iz golfa 3;pasata b4;audija 80;audija a4(prve serije do 99) naravno iz raznih skoda I seata
      Last edited by chaboo; 11.01.2014, 01:43.

Comment

• nace90
        CBC Početnik
        • 14.12.2013
        • 9
        • nis
        • audi 80 2.0

kazeš da se hvata iz audi 80, da li paše na menjač bez prepravke šraf na šraf, i da li treba prepravljati držače motora?

Comment

• chaboo
          CBC Veteran
          • 17.06.2012
          • 195
          • Beograd V.Mostanica
          • citroen C5 hdi

Da pase iz audija 80 b4 od 1992god i ne pasu nosaci,nosac filtera za ulje lulice za vodu itd ali sve moze da se prebaci sa golfovog motora i kvacilo isto turbina t.j.kuciste turbine jer je u audiju motor uzduzno a u golfu poprecno.To je potpuno isti blok sa istim merama i rupama za srafove kao i glava naravno pricamo o TDI motoru od 90 ks nadam se da ne mislis da ubacis obican 1.9 TD interkuler sa 75 ks koji je em raga,em veci potrosac em daleko kratkotrajniji .

Comment

• nace90
            CBC Početnik
            • 14.12.2013
            • 9
            • nis
            • audi 80 2.0

postoji li neka varijanta bez turbine? posto sam alergican na turbinu jeste da cu imati manju snagu i smanjicu cenu navedenog automobila ali zelim da ga sto vise uprostim. ili ako vec kazes da se hvata iz audija motror sraf na sraf verovatno se hvata i benzinac 1.8 2.0, posto su im menjaci koliko znam fizicki isti jedino je malo prenos drugaciji.

Comment

• chaboo
              CBC Veteran
              • 17.06.2012
              • 195
              • Beograd V.Mostanica
              • citroen C5 hdi

A kako mislis da ubacis benzinca? Samo mozes sa karburatorom jer nemas komp za ubrizgavanje nemas benz .el. pumpu a to ce da vidi brdo pre tebe sa tim menjacem,i sto si alergican na turbine ta tvoja je presla sigurno preko 500 hkm I crkla pa malo li je a remont je od 250 -350 e dok je polovna oko 150e. Aako bas hoces benzinca nadji nekog ko ima celu cetvorku 1.6 (nikako 1.4) jer mora I menjac I instalacija ,sat ,ecu I 300 qraca-palaca a ti mu ostavi sve tvoje od dizela ali se to po meni to nikako ne isplati.
              Popravi ti to ulozi neku kintu pa posle lepo prodaj ili menjaj za 1.9 SDI ili 1.6 OTTO koji nemaju turbinu ako bas hoces bez iste.

Comment

• Gall
                CBC Član
                • 01.01.2013
                • 18
                • Beograd
                • VW Golf Mk4

: golf 4 1,9 tdi 66 kw

Ne znam jesi nesto vec uradio ali mozes da skines turbinu i zatvoris plocicom mesto gde se kaci na motor,naravno i dovod i odvod ulja u turbinu i da ga vozis kao SDI

Comment

• chaboo
                  CBC Veteran
                  • 17.06.2012
                  • 195
                  • Beograd V.Mostanica
                  • citroen C5 hdi

To je nekada moglo da prodje na golfu 2 ili 3 I opet to ne ide kao obican dizel sto zbog pritiska na diznama sto zbog kolicine goriva sto zbog prenosa u menjacu, a kada TDI -ju skines turbinu to ide tri puta gore od fabrickog SDI-ja sto bi rekli ko prebijen ker

Comment

Working...
                  X