Vectra 1.8 16 v 99. god gasi se na leru. To se desava kada se auto zagreje na radnu temperaturu. I cim stanem na semafor ugasi se. Ali ne uvek po nekad. Danas 10 puta se ugasila.Lampica za greske na motoru nikad se nje upalila niti ima neku gresku na motoru. Vise puta je ciscen onaj motorcic za ler gas i opet isto. Na racunaru gresaka nema. Auto i zagrejan i hladan odlicno radi i vuce ali kad stanem on se gasi. I to primecujem da se cesce desava zimi nego leti. Da ne kazem da se samo zimi desava. Prosle zime sam ga vozio na dijagnostiku okacio ga majstor na komp i gledao mu sve parametre zapazio je da se jedan parametar ne ponasa se normalno a to je temperatura usisnog ili spoljnjeg vazduha ne secam se tacno sta mi je rekao. Temperatura je isla cini mi se u minus non stop dok smo sedeli u kolima i gledali u racunar ona se samo spustala mislim da je dosla do minus 45. Sad dali to ima veze sa gasenjem ili ne nije znao ni on a ne znam ni ja. Ovaj problem imam odavno zadnjih 5 godina samo mi se cini da je sada svake zime ucestaliji i da se cesce desava gasenje kada se skine noga sa gasa. Ako neko moze da pomogne i ima iskustva nek napise na sta sumnja da je propalo i sta da se radi.
Vectra 1.8 16v 99 god. gasi se na leru
Collapse
X
-
Pozdrav!
Pregledaj taj senzor temperature u**** ja mislim da se nalazu u protokomeru.
Kako je majstor olako prešao preko toga?
Da li ti je potrošnja goriva povećana?
P.S. Probaj odpojiti protokomer,vidi konektor ,pregledaj crevo od u****,ako je kod tebe onoaj deo gumeni kao harmonika ,vidi to,vakum creva pogledaj.Last edited by Mrcela; 12.01.2014, 21:53.-Жиле-
-
-
Potrosnja je povecana i to prilicno . Crevo je kao harmonika i sastoji se iz dva dela jedno je od filtera za vazduh do protokomera drugo je od protokomera do metalnog u**** gde je klapna od za davanje gasa. Crevo od u**** do protokomera sam skinuo i ocistio metalni usis bas je bio zaprljan i mastan a onda sam pogledao i to gumeno crevo kao armonika gde je odozdo bilo pocepano i sigurno uvlacilo fals vazduh. Crevo sam ocistio od masnoca i predihtovao ga tj zakrpio dok ne kupim novo. To sam uradio sam ovo ostolo oko protokomera i tog davaca temperature moracu opet da idem kod nekog majstora koji hoce da me saslusa makar da cuje istoriju problema. Ne znam dal taj senzor temperature ima da se kupi novi koliko kosta.
Comment
-
-
Kolega ,probaj da skineš protokomer i sprejom za karburatore ili kontakt sprejom dobro ga isper (ne čačkaj rukama po njemu samo sprej i per) složi to sve i probaj. Javi šta si uradio,ja ne bih žurio majstoru!
P.S: Evo ovde na ovom linku imaš protokomer i uložak to nije problem očistiti:http://www.opelteamserbia.com/forum/...hp?f=30&t=6654Last edited by Mrcela; 13.01.2014, 11:40.-Жиле-
Comment
-
-
Eve slike od jutros. Ovo crevo od protokomera ka usisu sam skidao i okrpio. Sutracu te Zile poslusati da skinem protokomer sa sve ovom plstikom. Jel da ga izduvam kompresorom ili tim sprejom. Da ne crkne od toga. Ako ima neki predlog koji je spred dobar odnos cena kvalitet neka napise.
Za sada se jos nije ugasio ni jednom isim sto je malo skazalja na vecim obrtajima ponekad na leru.
Comment
-
-
Otpusti šelnu kod filtera vazduha,šelnu kod protokomera,šelnu iza protokomera izvadi ta cevi napolje ,najpre očisti protokomer ,samo špricaj sa sprejom po tom ulošku i ostavi da se osuši,imaš i taj senzor kod samog filtera,meni izgleda kao da MAP i taj senzor očisti (ništa duvati ,fiuički čačkati po senzorima. Ono što si krpio stavi još trake za svaki slučaj i dobro to zateži dok budeš obmotavao traku oko cevi. Mislim da je odmašćivač za karburatore ili kočnice najeftiniji,a pogledaj i kontakt sprej. U kakvom stanju ti je filter vazduha? Konektore na oba senzora očisti i podmaži wd-eom.-Жиле-
Comment
-
-
Originally posted by uros77 View PostSve sam uradio po Ziletovom savetu samo cu reci da radi kao sat. Hvala puno.
Samo jos kako da resim problem sa crevom za vazduh od protokomera da u**** koje je naprslo a da to bude trajno. Sa cim najbolje to okrpiti.-Жиле-
Comment
-
Comment