Naime, imao sam problem sa protokom vode u kolima i to je reseno sa ravnanjem glave i zamenom dihtunga, vodene pumpe i termostata, posle toga i dalje mi ne cirkulise voda, zanima me da li je moguce da se to desava jer mi je hladnjak malo napukao i boca od vode. U pitanju je opel omega 1998 godiste 2.0 16v sa 100kW. Hvala svima!
Opel omega problemi sa vodom
Collapse
X
-
Nekad se desava da i ako je zagrejan bude skroz hladan na jednoj strani a vruc na drugoj, a nekad se desi da je vruc. Najvise me zeza sto je slab protok vode pa ni plin u zadnje vreme ne radi dobro. Pre mi je temperatura uvek bila zakucana na 90 par milimetara gore dole a sad stalno varira dodje i do 98, pa u 10-15 sekundi padne na ispod 90, negde oko 80.
Comment
-
-
Originally posted by nikola_VUK View PostNaime, imao sam problem sa protokom vode u kolima i to je reseno sa ravnanjem glave i zamenom dihtunga, vodene pumpe i termostata, posle toga i dalje mi ne cirkulise voda, zanima me da li je moguce da se to desava jer mi je hladnjak malo napukao i boca od vode. U pitanju je opel omega 1998 godiste 2.0 16v sa 100kW. Hvala svima!
Ako je instalacija prohodna, vazno je da dobro ozracis vodenu instalaciju ( ne sme da se pojavljuju mehurici ), voda mora pravilno da cirkulise.
Comment
-
-
Zatvoreni sistem hladjenja mora imati pritisak, znači da smeta svaka rupa, ne samo zato što curi tečnost već i zbog gubitka pritiska.
Comment
-
-
Nikola, ako u boci imas pravilnu kolicinu rashladne tecnosti, mozes slobodno skinuti cep sa boce i upaliti auto. Posle izvesnog vremena, iz prelivnog creva mora stalno da tece cist mlaz rashladne tecnosti. Pod uslovom da je rashladni sistem prohodan, sto se tice napuknuca na boci i hladnjaku, normalno je da nemas nikakva ostecenja u sistemu. Iz prostog razloga da ti se rashladna tecnos ne gubi iz sistema. Sa porastom pritiska u sistemu, brze ces gubiti rashladnu tecnost. Pa, ako nevodis racuna o kolicini tecnosti u sistemu, evo ti pregrejanog motora. A to ti sigurno netreba, zato kupi novu ili ispravnu polovnu bocu i zakrpi hladnjak.
Comment
-
-
Meni ovde nesto nije jasno:zamenjen diht. glave,vodena pumpa i termostat a ostavljene dve pukotine na hladnjaku i jedna na boci?Ko je to radio?
Pukotine kao pukotine iz kojih curi voda kada sistem dobije pritisak?
Pod uslovom da je rashladni sistem prohodan, sto se tice napuknuca na boci i hladnjaku, normalno je da nemas nikakva ostecenja u sistemu.
Comment
-
-
Originally posted by nikola_VUK View PostOtisao je dihtung na hladnjaku, pa sam mislio da je problem sa hladjenjem posledica toga, kad sam to sredio video sam da se ptoblem i dalje desava, kupio sam poliester set pa cu probati sve to da zakrpim i vidim da li ce se nesto promeniti, pa ako bude bolje onda cemo da menjamo.
Mani se krpljenja takvih stvari,veruj mi,jeftinije je da odmah kupis drugo (makar polovno).
Ko je menjao dihtung,ti sam ili si platio nekog majstora?
Comment
-
Comment