bmw e30 m40 316i nece da ide preko 3.5k obrtaja kada je vruc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Forsaken
    CBC Početnik
    • 11.01.2015
    • 3
    • Smederevska Palanka
    • bmw e30 316i m40

bmw e30 m40 316i nece da ide preko 3.5k obrtaja kada je vruc

Elem kao sto u naslovu stoji.
    Znaci auto dok je hladan dize obrtaje do 6k verovatno hoce i vise ali dok je hladan nisam hteo vise da ga turiram ali cim se zagreje pocinje da trokira na od 3 do 3.5k obrtaja, bukvalno se ponasa kao da mu ne radi jedan cilindar ali samo kada je zagrejan.
    Svecice sam promenio, kapa i ruka su bile istrosene pa sam i njih zamenio.
    Auto radi samo na plin, jer je prethodni vlasnik izvadio pumpu, a ja trenutno nemam volje niti zivaca da sredjujem benzinsku instalaciju i rezervoar posto ko zna kada je zadnji put bilo benzina u autu.
    Plin nije sekvencioni. Auto pali kao mina, jedino prvo paljenje ujutru mora da ga verglam par sekundi i posle toga maltene sto bi se reklo na pola kljuca dokle god ga ne ostavim par sati da ne radi.
    Najvise me buni to sto dok je hladan radi najnormalnije a cim se zagreje pocinje da trokira na vecim obrtajima tj kao sto rekoh gore manifestuje se tako kao da ne radi jedan cilindar.
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Kod tog tipa motora takve probleme moze da pravi senzor radilice.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

i ne samo kod tog tipa... imao sam slican problem na M44. "blokada" je bila na 5000rpm.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Forsaken
        CBC Početnik
        • 11.01.2015
        • 3
        • Smederevska Palanka
        • bmw e30 316i m40

hvala vam na odgovoru. samo mi recite da li senzoru radilice moze da pomogne neko ciscenje (i kako da se ocisti ako moze) ili samo zamena.

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

Druze
          Pa bez krstene dijagnostike mozes da skidas deo po deo i tako celu vecnost i da cistis koliko god hoces. Idi negde plati 10€ neka ti iscitaju sta je i namesti to kao covek.
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

U sta da je usteka?
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• slavko_bgd
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2009
              • 771
              • Batajnica
              • Stilo 1.6 16V MW

@Forsaken: prvo prekontrolisi filter za gas. Zatim pokušaj da kad je motor vruć podesiš plin da motor radi u svim režimima. Ako to uspeš onda najverovatnije nećeš moći da upališ na plin na ovim niskim temperaturama pa ćeš morati da se pozabaviš popravkom benzinskog sistema. I onda će biti super.
              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Forsaken
                CBC Početnik
                • 11.01.2015
                • 3
                • Smederevska Palanka
                • bmw e30 316i m40

Izvinite zbog kasnog odgovora ali nisam bio za racunarom ovih dana, previse posla,
                Inace plin je komplet servisiran u servisu, promena membrana, filter i tako to... Pokusavao je covek da ga nasteluje ali je i on dosao do zakljucka da cim digne broj obrtaja preko 3,5k kao da radi na 3 cilindra, i onda kada se pusti pedala gasa treba da prodje par sekundi pre nego sto motor pocne opet da radi normalno.
                U svakom slucaju, hvala na pomoci. Pozdrav

Comment

Working...
                X