Ford Mondeo MK1 benzin trza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kapitalac
    CBC Veteran
    • 06.08.2010
    • 107
    • Banjaluka

Ford Mondeo MK1 benzin trza

Mondeo 94. 2.0 benzin. Ne samo da trza, kad se upali nepravilno radi i trese se, onda mu dodam malo gasa i fino radi ali na 1500 o/m. Inače kad je ispravan ler je bio 900 topal i 1200 hladan. E onda auto može da ide na leru ili modu da ubrzam do 2000 o/m i tu jako trza i ne može uopšte da pređe 2000 o. Imam dva načina, stičnem kvačilo i dam gas na 2500 pa ga onda na kvačilu ubrzam ne dopuštajući mu da padne na 2000 ili idem 1. do 2000, šaltam pa 2. do 2000 pa 3. do 2000 i onda vratim u drugu i ne dozvolim mu da ponovo padne ispod. Preko 2000 sasvim fino radi i fino vuče. Kad se auto ugrije problem nestaje.

E sad, šta je rađeno i to ovim redom. Svjećice i kablovi, bobona, senzor temperature motora, protokomjer i mjerač temperature u****nog zraka. Leptir gasa sa senzorom pozicije leptir gasa. Izvađen sav benzin iz rezervoara (zbog sumnje na vodu) i promjenjen filter. Zamjenjene dizne sve zajedno sa nosačem i regulatorom pritiska goriva. Zamjenio kablove koji dolaze na dizne i ostale koji su skupa sa njima jer auto ima ugrađen sequent gas koji se ne koristi.

Ponekad, ali vrlo rijetko se desi i u vožnji, najduže minut, da neće da prima gas i da sitno trza ako mu dodajem gas.
    I dragsteri koriste alkohol
  • chobo13
    CBC Senator XXL
    • 01.05.2009
    • 1274
    • pozega,srbija
    • AUDI,VW

ako ne koristis gas,iskljuci ga kompletno,tj,vrati dzekove fabricke na benzinske dizne,da ne idu preko plinskog ecu ,ako to vec nisi uradio.

Comment

• kapitalac
      CBC Veteran
      • 06.08.2010
      • 107
      • Banjaluka

Originally posted by kapitalac View Post
      Zamjenio kablove koji dolaze na dizne i ostale koji su skupa sa njima jer auto ima ugrađen sequent gas koji se ne koristi.
      Radio sam i to. Imam jednog ispravnog stranca za dijelove, ali džaba kad ne znam šta bi moglo biti .

Comment

• kalimero1
        CBC Senator XXL
        • 01.11.2010
        • 318
        • zagreb
        • c5

pogledaj da ne vuče falš zrak

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Ja ću ko papagaj, iščitaj mu greške trep kodovima, kucaj u google...
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• kapitalac
            CBC Veteran
            • 06.08.2010
            • 107
            • Banjaluka

U međuvremenu zamjenio ventil za kontrolu vazduha na leru (IAC) i EGR ventil (smetao mi da dođem do ovog prvog ) kao i senzor bregaste i radilice. Sva crijeva oko usisne grane i EGR ventila se čine ispravna. Nešto gledam one kablove po motoru, čini mi se da sam sve izmijenjao. Ostao još senzor brzine koji je na mjenjaču i lambda sonda ali to dvoje ne može biti uzrok problema.

Comment

Working...
            X