Merenje potrosnje goriva audi a2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dejan2311
    CBC Član
    • 26.09.2015
    • 10
    • Beograd
    • Audi a2

Merenje potrosnje goriva audi a2

Naime zanima da li je moguce izmeriti potrosnju goriva tako sto kad god zapisti upozorenje da je gorivo na rezervi vi dosipate gorivo i pri narednom upozorenju izracunate potrosnju. Citao sam o ovome, kazu da zavisi da li je auto uzbrdo , nizbrdo upozorice sa manje ili vise goriva , medjutim meni se desava da on upozorenja daje gotovo non stop, bez obzira da li sam na ravnom, uzbrdici , nizbrdici. Otprilike moja neka potrosnja na osnovu ovoga je na otvorenom putu 7 l u gradu 9 na 100km, radi se o motoru 1.4 benzinac, motor koji se ugradjuje u wv polo i golfa 4. Ova potrosnja je dosta velika, motor se cuje da odlicno radi ali ko zna mozda od starosti, upotrebe 15 godina on trosi dosta vise. Nisam ukljucivao klimu pa da ovo bude nesto sto je povecalo potrosnju. Ima i ona druga metoda, napunis rezevoar pa onda na predjenu kilometrazu dopunis ponoov do vrha i izmeris potrosnju. Rekoh da li moze preko ovih senzora za rezervu goriva to da se utvrdi ili ne.
  • vojislavbb
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2009
    • 373
    • Novi sad
    • Forester Turbo

slabo mozes da se oslonis na senzore, najtacnije je pun..
    Uzmes ti lepo i krenes da koristis auto u prvoj trecini skale obrtometra pa ces da vidis kako pada potrosnja
    SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
    http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• dejan2311
      CBC Član
      • 26.09.2015
      • 10
      • Beograd
      • Audi a2

Hvala, puno, veliki pozdrav.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

koristi trenutnu potrosnju na bordu i prema tome uskladi nacin voznje. motor najvise trosi kad krece i ubrzava (kad je u opterecenju). na otvorenom putu ne moze ispod 7 jer isti nije predvidjen za otvoren put i sve preko 120km/h za njega je mucenje. isti motor u ibizi na autoputu, prosek 7 tako da je ovo 9 grad skroz ok tj to je to. ako ti je 9 mnogo, konvertuj ga na gas.
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• dejan2311
          CBC Član
          • 26.09.2015
          • 10
          • Beograd
          • Audi a2

Hvala na odogovru, nikad ga ne vozim preko 100km/h , sta znam citajuci u specifikaciji trebalo bi da trosi manje zato pitam, ostaje mi da se uskoro prebacim na gas pa da tako umanjim troskove voznje

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

sta kaze knjiga a sta bord?

Comment

• dejan2311
              CBC Član
              • 26.09.2015
              • 10
              • Beograd
              • Audi a2

Pise da je prosecna oko 6 l e sad koliko vidim ovde gradska je oko 8l a otvoreni oko 5l na gradskoj je priblizno znam da su to fabricke mere i da u praksi nisu takve ali su malo veca odstupanja na otvroenom , sta je tu je prelazim na gas http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=4893 ili http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=4893

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

probaj otvoren put da vozis 80km/h pa ces imati tih 5L

Comment

• miroslavm
                  CBC Senator
                  • 13.02.2007
                  • 208
                  • Beograd, Zvezdara

Sve zavisi i u kom gradu meris i u kom njegovom delu i u koje doba dana. Ja idem kroz centar Bg i do posla imam skoro 22 semafora. Daleko je knjiga od realnosti, mozda jedino u tri ujutro po pustim ulicama a pomaze zeleni talas

Comment

Working...
                  X