Ford KA ventil (slavina) grejača kabine - rešenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Ford KA ventil (slavina) grejača kabine - rešenje

Moja avantura sa slavinom grejača počinje u januaru kad mi je crkao motor, urađena generalka i sve komplet, kupljena nova slavina (stara je pukla kad su skidana creva) i javlja se problem da radi dok je motor hladan, a kad se ugreje onda grejanje u kabini ne može da se isključi uvek je vruće.
    Gledam po internetu svi kažu slavina, kupim ja drugu, promenim i dalje se isto po naša, pregledam svu struju, žice, sve radi, a on i dalje greje kabinu kad se ugreje, tačnije ako je isključeno grejanje neće grejati ili dok se prvi put ne uključi grejanje ili dok se ne ugasi auto, bilo koje stajanje na kratko izazove da greje zato što zaglavi ventil u otovrenom položaju koji je osnovni kad nema struje.
    Ono što sam primetio je da kad tako zaglavi ako malo odvrnem čep ispustim malo pritiska opet sve proradi neko vreme. Detaljnije istraživanje je dovelo do rešenja, a to je da su majstori vratili creva na ventil kako je njima izgledalo logično (levo na levo, desno na desno), a u stvari crevo iz glave ide desno na ulaz ventila, a ovo drugo ide levo na izlaz (postoje strelice na ventilu/slavini) i onda creva deluju ukrštena ali tako treba, kad se stavi kako su oni stavili pritisak iz pumpe gura ventil i ne da mu da se zatvori i stalno greje.

Možda nekom pomogne.
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Sitnica koja ti je kvarila uzitak u voznji. Meni je majstor koji je uvodio vodu u kuci jedan ventil okrenuo naopako. Taj ventil mogu da zatvorim ako nedaj boze zatreba al ne mogu da ga otvorim dok ne ispustim pritisak iz instalacije.

Comment

Working...
    X