Polozaj motora 1.2tdi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iwcham1979
    CBC Senator XXL
    • 17.07.2007
    • 741
    • Nis
    • Seat Altea 2.0Tdi

Polozaj motora 1.2tdi

Pozz drugari. Imam Lupo 3L i problem sa vibracijama na leru i pri polasku. Kao da udara auspuh negde, tako se cuje. Moze da bude do nekog nosaca, ali da li ovaj Lupo ima hidro nosace, jer na oko deluju Ok, stim sto je jedan varen. Druga stvar, majstoru je sumnjiv polozaj motora, pa da pitam, da li motor treba da stoji ovako, malo nakrivo? Auto je ceo u prvoj boji, koliko ja mogu da ocenim, a imam tu nekog iskustva. Hvala.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by iwcham1979; 17.05.2016, 21:02.
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

na njima motor tako stoji a što se tiče vibracija treba skinuti karter da se vidi jel je balans osovina u fazi
    ako je mijenjano kvačilo može biti da zamašnjak nije original, mora imati uteg na sebi kao i remenica
    radilice.

Comment

• iwcham1979
      CBC Senator XXL
      • 17.07.2007
      • 741
      • Nis
      • Seat Altea 2.0Tdi

Polozaj motora 1.2tdi

Hvala puno druze na jednom pravom odgovoru... Evo ukoliko niste vidi drugu temu, ja se izviniavam sto postujem i ovde... Kad je hladan, trese vise nego sto treba i na leru, i cuje se u kabini... Kad se zagreje, na leru se primiri, ali opet se osecaju vibracije vise nego sto je normalno. Ovde na snimku je bio zagrejan, i da bi isprovocirao lupkanje, povukao sam rucnu i stavio u D i pustio kocnicu. Motor hoce da podje a ne moze, i pod naporom pocne da lupka Cim ga smirim pritiskom na kocnicu, lupkanje se osetno smanji... Kad je skroz hladan, maltene stalno ovako lupka, a sam motor vibrira vise nego normalno. Evo kako i kako izgleda na snimku...

Last edited by iwcham1979; 18.05.2016, 22:34.

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

Polozaj motora 1.2tdi

Vec sam narucio 2 drzaca motora jutros, i s obzirom na ovo objasnjenje, pametnije bi bilo da umesto njih uzmem delove za vel. servis... Primetio sam da mi na velikim uzbrdicama nece odsecno da povuce kada dam gas vec kao da proklizava kvacilo. Nisam bas 100% siguran, ali rekao bih da je tako... Da li se u setu kod njega menja jednomaseni zamajac, korpa i lamela?! Evo kako je ovde motor miran, uz pomeranja na svakih par sec. Kod mene ceo vibrira 100x u sekundi.....

Last edited by iwcham1979; 18.05.2016, 23:55.

Comment

• kalimero1
          CBC Senator XXL
          • 01.11.2010
          • 318
          • zagreb
          • c5

ide samo kvačilo a kad več skidaš provjeri jel ti je na zamašnjaku uteg može biti da je stavljen
          od motora sa 4 cilindra i svakako bih ti preporućio da provjeriš lanac na balans osovini jer on
          pokreče i uljnu pumpu bolje plati više dobrog majstora za vw nego da spušiš jer bi se troškovi
          mogli drastično povečati,samo radi inf.kad pukne lanac prva ti strada turbina.

Comment

• iwcham1979
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2007
            • 741
            • Nis
            • Seat Altea 2.0Tdi

Polozaj motora 1.2tdi

Hvala puno. Ostaje mi da ovde u Nisu ostavim auto u Skoda servis gde servisiram Alteu. Ne znam koliko ce znati oko ovog motora, ali sigurno su precesljali X 1.4tdi pd u Fabijama, tako da kontam da ce se snaci. Nadam se da neko ko nikada nije otvorio ovaj motor moze vizuelno da utvrdi sta nije u redu, koji delovi su fals i sta treba zameniti. Nisam bas shbatio ovo za tegove. Da li ste mislili na to da ukoliko su zamajac i balans osovina menjane, mogle su biti stavljene neke no name bez tegova, ili od neodgovarajuceg modela, a sa tegovima?

Evo jednog videa gde je motor skroz hladan. Mozda mozete i cuti taj dodatni zvuk koji se prenosi u kabinu
            Sorry, we couldn’t find that page

Last edited by iwcham1979; 19.05.2016, 22:03.

Comment

• kalimero1
              CBC Senator XXL
              • 01.11.2010
              • 318
              • zagreb
              • c5

zamašnjak paše od starog benzinca 1.8 ali on nema uteg i motor može tresti
              balans osovina vjerovatno nije mijenjana nego kad se rastegne lanac više nije u fazi
              uteg mora biti i na vanjskoj remenici radilice ako je sve to ok greška je u motoru
              a ako trese samo kod kretanja onda nevalja kvačilo.

Comment

• iwcham1979
                CBC Senator XXL
                • 17.07.2007
                • 741
                • Nis
                • Seat Altea 2.0Tdi

Polozaj motora 1.2tdi

Ok. Hvala puno. Sada znam sta sve da kazem da proveravaju. Javicu da li ie problem resen. Pozdrav!

Last edited by iwcham1979; 19.05.2016, 22:35.

Comment

• iwcham1979
                  CBC Senator XXL
                  • 17.07.2007
                  • 741
                  • Nis
                  • Seat Altea 2.0Tdi

Moguci krivac. Narucio sam doduse pogresan nosac, pa je ovaj vracen dok ne stigne pravi...

Comment

Working...
                  X