Cudan zvuk u voznji, pomoc?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko93
    CBC Početnik
    • 31.05.2016
    • 2
    • Smederevo
    • Audi A4

Cudan zvuk u voznji, pomoc?

Pozdrav svima, vlasnik sam audija 1.9 tdi-a, 101 KS, i posle nekog vremena primetio sam cudan zvuk u voznji, nalik na cangrljanje tj trenje nekog metala. Javlja se u drugoj brzini pri laganijem ubrzanju u kratkom vremenu na nekih 1700 obrtaja do 1900 i posle toga prestaje.. takodje se cuje i u trecoj brzini ali je zvuk malo slabiji.
    Kada je motor hladan, onda se gotovo uvek cuje to cangrljanje u voznji, a kada motor dostigne radnu temperaturu ne cuju se nikakvi zvukovi.. Na leru se takodje ne cuje nista a ni prilikom turiranja dok je paljenje i gasenje normalno i nisam primetio nista cudno.
    Ako je iko imao slicnog iskustva pomoglo bi mi da cujem vase misljenje o tome sta to moze da bude?
    Inace, jedan od majstora kod koga sam radio mali servis rekao mi je da moze da bude problem korpa i lamela ili u najgorem slucaju zamajac, s tim sto mislim da bi onda to moralo da se oseti i prilikom gasenja motora sto nije slucaj kod mene.

Audio snimak:

Vocaroo is a quick and easy way to share voice messages over the interwebs.

00:00 - podizem haubu i ukljucujem snimanje
    00:17 - spustam haubu
    01:00 - krecem, prva, druga..
    01:17 - u trecoj brzini se cuje taj zvuk skripe metala
    01:44 - auto je u leru
    01:55 - ponovo ubacujem u drugu
    02:06 - takodje u trecoj na slicnom broju obrtaja jos jace se cuje nepravilan zvuk
    02:50 - parkiram se i iskljucujem snimanje

Da li je ovo mozda poznato nekome? Pozdrav
Working...
X