Veliki servis 1.4 16 v wv polo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nedeljko50
    CBC Član
    • 31.07.2016
    • 69
    • Beograd
    • wv polo

Veliki servis 1.4 16 v wv polo

Moze li mi neko reci na koliko se radi veliki servis za ovaj automobil 2001 god, uzeo ga pre godinu dana , stari vlasnik promenio kaiseve to je provereno. Ono sto mene zanima moze li se vizuelnim pregledom kao i za kaise ustanoviti koliko ce trajati roleri , spaneri... vodena pumpa..i za ostale delove koji idu za ovakvav servis. On je presao nekih 10000 km od zamene kaiseva i ne zna sa sigurnoscu stari vlasnik kada je veliki servis radjen pre njega , samo mu je majstor tada zamemenio kaiseve, reko da vizuelno ostali delovi su uredu... Mene zanima moze li na ovom motoru npr pucanjem ovh zubcanika da se nanese steta motoru, znam da se cesce desava i da havariju moze da napravi kais, ali ne bi da menjam ako postoji druga metoda za utvrdjivanje pohabanosti spanera , zubcanika ... . ja preso jos 10000 za godinu , majstor mi reko da ljudi po nekad rade tako da kad se otovori motor oni vizuelnom metodom kazu ovaj deo moze jos , za neki drugi savetuju zamenu... mada najbolje je sve to izmenjati.

Isto me zanima i miseljenje , negde kazu da se veliki servis radi od 60000 do 100000 zavisno do automobila bez obzira da li je od velikog servisa proso 8 do 10 godina, negde kazu da bez obzira koliko si presao , makar i 40000 za 5 godina mora da se odradi (gube svojstva delovi od starosti), isto nesto kao poput ulja , svake godine vozio ne vozio 10000 treba se zameni ulje. Sta mislite o ovoome.
    Last edited by nedeljko50; 31.10.2016, 19:23.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Prevencije radi, ako planiraš da voziš taj auto neko vreme, uradi veliki servis kako treba. Zameni sve što ide u toj varijanti, zupčasti kaiš obavezno, rolere i španere a i vodenu pumpu obavezno jer i ona može da napravi veliki problem ako se oštete peraja pa ne može da se ohladi motor i čas posla ode temperatura u 3 pm. To se meni jednom desilo jer mi je rečeno da motor ima lanac i samo mu zameniš klinaste kaiševe i to jer to, a niko nije ni spomenuo vodenu pumpu.

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

Ako se ne cuju roleri i natezaci, vodena pumpa ne curi i kaisevi nisu ispucali, teraj dok jedno od ta 4 ne pokaze znake umora. veliki servis se po pravilu radi na svakih 120000 pod uslovom da se koriste OEM delovi. Nekih 80000 je optimalna kilometraza bez obzira na starost auta. E sad, vodena pumpa oce da zvekne i kad se na staru pumpu stavi nov kais tako da kad se menja, menja se sve.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• nedeljko50
        CBC Član
        • 31.07.2016
        • 69
        • Beograd
        • wv polo

Hvala na odgovorima.

Comment

Working...
        X