Pozdrav. Imam navedeni problem, naime kad stisnem gas nece preko 3000 obrtaja, kao da se gusi ili ima blokadu. Problem je na plinu i benzinu identicno. motor je m43 318i bmw 93 godiste. Nesto malo sam se raspitivao kao moguce je da bude zapusen auspuh, egr ventil, komp ili nemam pojma, gde je taj egr i da li ga taj motor uopste ima i kako se on proverava. . Ako je imao neko iskustva sa tim bio bi mi od pomoci. Unapred zahvalan
bmw nece preko 3000 obrtaja
Collapse
X
-
isti problem imao,zamenio proverio zapusenost creva za odusak "iber lauf" , i neko vakum crevo ka leptiru gasa. a pre toga promenio svasta,i nista nije uradio.
pretrazi malo google,sa tim problemom ima dosta BMWea.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Može da bude svašta, od struje, preko falš vazduha u usisnoj grani, nekog senzora koji ne radi kako treba ili ne radi uopšte pa šalje pogrešne podatke ecu-u, loše mape...Imao sam sličan problem sa mojim autom pa se ispostavilo da je plinska mapa loša i da zbog toga brljavi i benzinska mapa. Probaj 3 dana da voziš samo na benzin, a probaj i ovo što je rekao kolega pre mene. A nije loše ni kod majstora da odeš pa da odradi dijagnostiku.
Comment
-
-
Mape su odlicne, skoro identicne.. skoro sam zamenio benz.pumpu pa iskljucujem mogucnost pritiska goriva s obzirom da se isto ponasa i na benzinu i na plinu. Imam neki osecaj kao da ima nesto u loncu po zvuku rekao bih, kao da vraca izduvne gasove ali zasto samo kad je motor zagrejan a ne i hladan, srednji lonac nema, ni katalizator. Provericu iber i vakum creva, kao i delove koje se greju pri radu (svecice i sta jos ima vec..), fals vazduh bi video na dijagnostici plina jer su vrednosti pritiska map senzora u granicama normale.. Jedino jos da proverim vrednosti pri opterecenju, to sam zaboravioLast edited by araps81; 26.01.2018, 10:14.
Comment
-
-
Neki senzor tebe muci, npr. senzor, tj. davac temperature.....kad bi ga spojio na dijagnostiku, verovatno bi bio mnogo blizi resenju.
Comment
-
-
Moraš da ga zakačiš na dijagnostiku i da probaš, a pitao sam što znači da ga računar ograniči, neda mu da ide u obrtaje. Pretpostavka je da je neki senzor motora, kao što je neko napisao''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
Comment