Juce sam mu odradio mali servis u AutoLine stavljeno Castrol 5W 40 zamenjeni svi filteri. Potrosnja ostala ista u gradskoj voznji 18L. Sutra imam zakazano kod Moce pa cu da vidim sta ce on covek da kaze. Cito sam na stranim forumima potrosnja bi morala da bude dosta manja. Ako neko ima neki predlog iskustva u vezi E46 potrosnje benzinaca neka podeli svoke iskustvo.
E46 318i 2003 god Prevelika potrosnja
Collapse
X
-
Da li sam ja pogresno shvatio? Uradio si mali servis i ostala potrosnja ista... Nikakve veze to nema jedno s drugim. I taj motor je zreo za gusce ulje.
Benzinac kad jede gorivo pod uslovom da negdje ne curi ima kvar.
Sta sve utice na potrosnju kod benzinca... Lambda sonde, termostat, vakum zrak, svjecice, pumpa goriva. Senzori razno razni.
Krenes od svjecica. Na njima vidis kakva je smjesa.
Sad da te pitam kad on tebi trosi toliko. Koji su uslovi? Da li je to po potnom racunaru ili potrosis pa natocis?
Kojibje rezim voznje?
Ako ti njega teras hladnog u crveno on pojede boga, nema majstora da ti to napravi. Mjerodavno je radna temperatura napolju temp oko 15 stepeni. Napunis pun provozas 100km i opet ga dopunis. Taj motor otvorene ne bi smio preci vise 10. Gradska do 14 kad ga bas cepas.
-
-
Samo sam naveo kao cinjenicu da je odradjen mali servis a to nisam hteo da povezam sa potrosnjom lose sam se izrazio.
Danas sam ga odveo na pregled kod Moce nigde ne curi ali posto ja zivim u centru grada kaze mi covek da je normalno da u gradskoj voznji (kreni stani) potros toliko. I zaista danas kad sam vozio do njega i nazad sa 18 l pala je na 16 tako da voznja u centru u spicu uzima svoj danak. Prikljucio mu je dijagnostiku i nema nikakve greske. Potrosnja je po putnom racunaru.
Sto se tice ovtvorene voznje jos ga nisam merio na autoputu koliko trosi ali sam gledao snimak sa youtuba gde tip ide 90 km/h a potrosnja je 6.5l
Comment
-
-
Drago mi je da sam naleteo na nekog ko je vozio taj auto radi razmene iskustava, posto su relativno retki u automatik verziji kod nas. Juce sam se vracao autoputem Pozarevac - Bgd i spustio sam na 7.1 barem je tako pisalo na put komp, koliko je to merodavno to cu jos da utvrdim. Nema nikav problem na dijagnostici je cist. Juce sam kupio trokraki volan nasao se sa ovekom zamenio mi volan i dao broj mob od njegovog drugara iz PO posto nije bila izvucena instalacija. Nazovem ja prvo jednog servisera u Bgd reko treba da mi se izvuce instalicija koliko para covek odvali 100 evra. Da skratim pricu mene je sve zajedno sa putem do PO i nazad izaslo 40 evra, 20 za uslugu i 20 za gorivo.
Comment
-
Comment