Moj prijatelj je pre neki dan kupio Mercedes 124 iz 1993 g. sa motorom od 2,0 16V i snagom od 100kw.Elem sve je bilo lepo dok čovek nije poželeo da još malo podesi ler gas jer mu se auto(radi samo na benzin) ponekad gasio kada je hladan.Lepo on ode u ovlaščeni auto servis "Dragačevac" oni tamo urade šta urade i.....čovek je jednostavno poludeo, sada mu je ler na 1500 rpm, motor je postao bučan u svim režimima, ma jednostavno nije onaj auto.Kada je to reklamirao u servisu rekli su mu da su to i oni primetili ali su smatrali da će se motor "smiriti"....Kako, ni njima nije jasno.Drugu su rekli da je jedan od radnika nešto pogrešno učitao u ECU i da ne mogu to da resetuju.Šta vi mislite da se u stvari desilo i kako da rešimo situaciju.E, drug je to!
Pomoc prijatelju Mercedes 124
Collapse
X
-
kao prvo to je Mercedes a to znaci da ne treba svako cacka nasumice, pogotovu neko ko ne zna kako taj auto funkcionise a sto je ocito slucaj.
nema tu nikakvog smirivanja, nema duhova niti promene raspolozenja...
prijatelju posavetuj da pronadje servis za Mercedes, i samo Mercedes, ...jesam li vec rekao za Mercedes i spremi brdo para da se kvalitetno podesi/izremontuje ono sto je rastureno do sada.
posto si naveo da se radi o W124 pretpostavljam da se radi o KE Jetronicu i na bazi toga sam napisao.
ako nisam bio dovoljno ubedljiv, da ponovim da je resenje Mercedes servis sa veeeeelikim iskustvom u dovodjenju K Jeta u ravnotezno stanje filigranskim podesavanjem.
osim Mercedesovog servisa mogao bi da pomogne i neki vrstan serviser za Rols Rojsa, Audija, starije Volvoe sa 6 cilindara benzince, Porsea i otprilike to je lista marki koje su uz Mercedes imale takav sistem vise godina u svojim autima.
od svih njih najcesci je Mercedes i najlakse pronaci takvog servisera ali eto da imas predstavu ko bi jos mogao da pomogne.
ja ne bih svakome dao ni da digne haubu na tom autu.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
-
-
Svaki šaban koji ne zna kako motor radi a ne radi dobro na leru odma uzme i zavrće šraf od leptira pa time poremeti sve od TPS do ostalog...
Ako je K glava onda je ugasio što reče Brick, ako nije ima nade
Comment
-
-
Majstori
Ima nade i ako jeste K..nije problem...tu sam najčešće nalazio nepodešenu mernu plošu..nije problem..samo jednom sam u praksi video da je sama K-"glava" riknula...uglavnom je bila "periferija"...
No..ovde je cenim PMS (uh..svuda taj PMS)Motronic...
Comment
-
-
I ja mislim da je elektricna pedala pa mi nije jasno sta je stelovao.
Znam da jeste kod tog sa 100KW al ne znam dal je vec od tog godista sa elektricnom =]To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Evo koliko sutra dajem tačne podatke.Koliko znam ta mašina je išla i na "C" klasu i pokazala se zaista odlično.Znam samo da tu nema K glave i da je sve elektronika.Ovi paceri ovde su ovlašćeni servis(ali stvarno) koji pokriva sve od UE pa do KŠ sa jedne i od NP pa do VA sa druge strane!Da vidite samo kakve ale se nalaze tamo na dizalicama....ti koji su ih ostavili na "popravku" nisu ni svesni šta rizikuju....Za Dr.Bocu, odmah si mi pao na pamet....čujemo se!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Danas smo od srevisera dobili poziv da preuzmemo auto jer je kvar otklonjen!Za divno čudo auto je zaista radio kao sat, odnosno kako je i trebalo!Rečeno nam je da je izvesni senzor na usisu(nisu hteli da ulaze u detalje, iako sam insistirao) davao pogrešne vrednosti i to je dovodilo do simptoma kaje sam opisao.Važno je da je kvar otklonjen(bez dodatnih troškova) a gazda nas je poslužio i kupinovim vinom, pa su ratne sekire zakopane, što se vidi i iz pomirljivog tona kojim opisujem situaciju.Oprostili smo, ali nismo zaboravili....he,he,he!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Prijatelji, hvala na odgovorima.....a u vezi sa serviserima...ništa dok ne pritegneš, mislim situaciju!Meca je danas već otputovala u Bar na registraciju, a drug je presrećan, kako auto ide.Još da uradi par stvari koje sam mu savetovao i biće extra!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
Comment