BMW E46 voda kroz sva vrata?!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mIGOx
    CBC Član
    • 22.07.2019
    • 13
    • Kragujevac
    • Astra J 1.7CDTI

BMW E46 voda kroz sva vrata?!?

Pozdrav,

Nedavno sam pazario e46 320d 2002 i prezadovoljan sam sa autom, osim ovog "malog" problemcica koji mi se desava.
    Svaki put kad pada kisa ili kad ga perem ispod patosnica se pojavi voda, nebitno da li auto stoji ili se krece.
    Sto mi najvise cudno ispod svake patosnice bude mokro?!?
    Kao da na svim vratima je otisla ona "pena" negde sem to procitao, mada kad sipam vodu oko prozora curi dole na vratima gde bi i trebalo, sto znaci da nisu zapuseni odvodni kanali.

Imate li neku ideju?
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Imaš ispod šoferšajbne, kod motora brisača kao jednu kadicu gde se skuplja voda i tu postoje 1 ili 2 odvoda za vodu koji znaju da se zapuše i onda voda preliva u kabinu. Znači skini onu plastiku ispod brisača ili ako postoji neka rešetka proviri pa ćeš videti odvode. Drugar i ja smo na njenogovm renou clio morali da skidamo sedišta i vadimo kompletan tepih napolje jer se sve živo usmrdelo baš zbog zapušenih kanala ispod šoferke.

Comment

• mIGOx
      CBC Član
      • 22.07.2019
      • 13
      • Kragujevac
      • Astra J 1.7CDTI

Originally posted by sErGiO View Post
      Imaš ispod šoferšajbne, kod motora brisača kao jednu kadicu gde se skuplja voda i tu postoje 1 ili 2 odvoda za vodu koji znaju da se zapuše i onda voda preliva u kabinu. Znači skini onu plastiku ispod brisača ili ako postoji neka rešetka proviri pa ćeš videti odvode. Drugar i ja smo na njenogovm renou clio morali da skidamo sedišta i vadimo kompletan tepih napolje jer se sve živo usmrdelo baš zbog zapušenih kanala ispod šoferke.
      Verovatno mislis na ovo:

Provericu, samo ne znam da li ovo ima veze sa mokrim patosnicama na zadnjoj klupi?!?

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Ja sam shvatio da su prednje. Onda verovatno nije to.

Comment

• mIGOx
          CBC Član
          • 22.07.2019
          • 13
          • Kragujevac
          • Astra J 1.7CDTI

Resenje

Pronasao sam uzrok vode ispod patosnica.
          Problem je bio takozvani "vapor barrier" popustila je guma/lepak od sunca i starosti.

Sve sam izmazao silikonom i vratio na svoje mesto.
          Nocas bila kisa, do duse nije jaka ali nista jutros nije mokro.
          Nadam se da je to, TO!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Rekao si da si pregledao rupe na dnu vrata, ima ih više. Ova zaštita nije predvidjena da štiti od ulaska vode u auto, čuva tapacirung od malo vode ili kondenza koji se sliva sa stakla.
            Ako tu baš jako curi onda ti ne valjaju gume kroz koje prolazi staklo pa tu baš lije kad je kiša ili su ti ipak zapušene rupe na dnu vrata.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Hermes
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 1306
              • https://t.me/pump_upp
              • bemve

Kod E46 je cest problem da ova zastita strada pri skidanju ( a skidanje je neminovno, jer svako malo se kvare podizaci), a stvarno je odgovorna za prodor vode.
              Ovim je resio covek problem 99%......ni bmw nije ono sto je bio
              https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ako je ta barijera odgovorna da ne prodje voda u auto onda je to baš propust... Mnogi automobili je nemaju pa nisu puni vode.

https.autogas.rs

Comment

• mIGOx
                  CBC Član
                  • 22.07.2019
                  • 13
                  • Kragujevac
                  • Astra J 1.7CDTI

Originally posted by Dora View Post
                  Ako je ta barijera odgovorna da ne prodje voda u auto onda je to baš propust... Mnogi automobili je nemaju pa nisu puni vode.
                  Ta "barijera" samo pomaze da voda ide na dno vrata gde kroz rupicu izlazi napolje.
                  Ne ulazi kroz to bog zna koliko, puno vode ali kad je jaka kisa zna da bude vlazan tepih.

Mozda "ni bmw nije ono sto je bio" ali i dalje je bolji od svih ostalih

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

sve je sad bolje nego sto je nekad bilo , kad su ljudima virile bulje ispod haube,bar jednom mesecno.a i svi proizvodjaci koji su preostali su podjednako dobri.
                    nije fora,nego istina : kad sam se vracao iz Grcke pre 4 dana,na grckom prelazu ka makedoniji,pukose creva za hladjenje na samom granicnom prelazu automobilu ispred mene, i to bas BMW 320D , koji je model ne razumem se,ali cenim da je oko 2000 godista,ne znam. pomogao sam mu da gurajuci predje granicu.prvo smo se svi uplasili u koloni da se zapalio,a onda smo videli da nije dim,nego para od antifriza. Leskovacke ili Aleksinske table ( LE ,AL . tako nesto ne secam se ) bio sam skoro 20 puta kolima u grckoj na moru,prvi put sam tako nesto doziveo-video.

naravoucenije = starudija je starudija,a novo je novo.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• stevak
                      CBC Senator XXL
                      • 31.05.2009
                      • 1215
                      • Zemun
                      • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by Hermes View Post
                      ( a skidanje je neminovno, jer svako malo se kvare podizaci), a stvarno je odgovorna za prodor vode.
                      Ovim je resio covek problem 99%......ni bmw nije ono sto je bio
                      A meni bi se svi smejali ka bih navukao najlon kesu na noge dok nosim bušne cipele
                      Osim ako na njima ne piše "Ovo je6emve"
                      ex SAABotražitelj

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by mIGOx View Post
                        Ta "barijera" samo pomaze da voda ide na dno vrata gde kroz rupicu izlazi napolje.
                        Ne ulazi kroz to bog zna koliko, puno vode ali kad je jaka kisa zna da bude vlazan tepih.

Mozda "ni bmw nije ono sto je bio" ali i dalje je bolji od svih ostalih
                        Ako tome služi onda donji deo nije zalepljen za vrata nego je uvučen unutra pa ako se sliva ide u vrata a ne u auto...
                        Tako je bilo kad sam ja pišao u prašinu

Tako da ni benvej nije što je bio

https.autogas.rs

Comment

• mIGOx
                          CBC Član
                          • 22.07.2019
                          • 13
                          • Kragujevac
                          • Astra J 1.7CDTI

Originally posted by zoranbg View Post
                          naravoucenije = starudija je starudija,a novo je novo.
                          Ne slazem se sa tobom, nije isto kad ga nemac napravi i npr. francuz!
                          Imao sam pre ovog BMW-a - Megana, Lagunu, pa citroen C4 i svi su bili dosta noviji od ovog BMW-a ali ne da ne mogu da se porede sa njim, nego nisu ni blizu.
                          Sto se tice udobnosti samo Laguna je mozda bila udobnija.
                          Sto se tice brzine, snage nemamo sta da pricamo BMW ima 150ks
                          Sto se tice potrosnje mozda Megan je malo ispod ovog BMW-a (BMW otvoren put 4,5-5l, po gradu 6-7l)

naravoucenije = nikad vise necu kupiti neku banana marku automobila, od sad samo BMW, Audi i Mercedes priznajem!

Comment

• sErGiO
                            Moderator
                            • 30.01.2007
                            • 2769
                            • Neko selo pored Beogr
                            • Alfa Romeo 156SW

Žena može da bude sa sela ali auto mora iz Njemačke

Comment

• mIGOx
                              CBC Član
                              • 22.07.2019
                              • 13
                              • Kragujevac
                              • Astra J 1.7CDTI

Originally posted by sErGiO View Post
                              Žena može da bude sa sela ali auto mora iz Njemačke
                              Exactly my point

Comment

Working...
                              X