Multimedia i rikverc kamera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mIGOx
    CBC Član
    • 22.07.2019
    • 13
    • Kragujevac
    • Astra J 1.7CDTI

Multimedia i rikverc kamera

Pre izvesnih 10-tak dana sam ugradio (kinesku) 7010b multimediu i rikverc kameru.
    U principu lepo radi i sve je OK, jedino me nervira sto kad ubacim u rikverc i kamera se ukljuci moram rucno da udjem na AUX opciju da bih video sliku.
    Znaci ako npr. slusam radio i ubacim u rikverc nece automatski da pokaze sliku na ekranu nego ja moram rucno da izadjem iz opcije za radio i udjem u AUX.
    Inace mislim da sam dobro sve povezao jer mi kamera ne radi dok ne ubacim u rikverc, spojio sam je sa napajanjem od rikverc svetla.

Da li ima neko iskustva sa ovim?
  • FM III
    CBC Član
    • 28.04.2010
    • 79
    • Beograd
    • Ford Focus mk3,5

Ako si lepo povezao treba samo da prebacuje. Pogledaj ovde kako je povezano:

Comment

• mIGOx
      CBC Član
      • 22.07.2019
      • 13
      • Kragujevac
      • Astra J 1.7CDTI

Originally posted by FM III View Post
      Ako si lepo povezao treba samo da prebacuje. Pogledaj ovde kako je povezano:

https://youtu.be/to9K2QSYZz4
      Pa nisam bas tako kao na videu povezao ali mislim da to nije problem.
      I plus i minus sam povezao na rikverc svetlo...a samo signal ide napred u multimediju...?!?

Comment

• FM III
        CBC Član
        • 28.04.2010
        • 79
        • Beograd
        • Ford Focus mk3,5

Ne, ide signal napred i crvena žica sa rikverca, koja mora da ide na neku od žica sa euro konektora koja služi kao "okidač" kada ubaciš u rikverc. Zato nemaš automatski signal.
        Pogledaj na šemi koju si dobio koja ti je žica "okidač", obično je to pink i spoji sa tom crvenom koja izlazi pored konektora.
        Ovako bi to trebalo da je povezano a žuti konektor mora ići obavezno u camera in:

Comment

• mIGOx
          CBC Član
          • 22.07.2019
          • 13
          • Kragujevac
          • Astra J 1.7CDTI

Ne, ide signal napred i crvena žica sa rikverca, koja mora da ide na neku od žica sa euro konektora koja služi kao "okidač" kada ubaciš u rikverc. Zato nemaš automatski signal.
          Pogledaj na šemi koju si dobio koja ti je žica "okidač", obično je to pink i spoji sa tom crvenom koja izlazi pored konektora.
          Ovako bi to trebalo da je povezano a žuti konektor mora ići obavezno u camera in:

Glup sam kao...noc!
          Danas vrsim prepravku, pa javljam.

Comment

• FM III
            CBC Član
            • 28.04.2010
            • 79
            • Beograd
            • Ford Focus mk3,5

Javi šta si uradio.

Comment

• mIGOx
              CBC Član
              • 22.07.2019
              • 13
              • Kragujevac
              • Astra J 1.7CDTI

Javi šta si uradio.
              Bra'o care, reseno!
              Radi k'o doxa
              Samo sam spojio "pink" i "crvenu" zicu iza multimedije, to mu je taj "aktivator" da zna kad treba da ukljuci kameru na display-u.

Comment

Working...
              X