Corsa D P0171-00

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZooLoo
    CBC Početnik
    • 01.10.2020
    • 2
    • Kragujevac
    • Opel Corsa D

Corsa D P0171-00

Pozdrav svima.

Imam problem sa Opel Corsom D (2013 - 1.4 120ks) .. Prijavljuje mi gresku P0171-00.. Auto se vozi sasvim normalno, kao da mu nije nista. Simptomi su mu da kada stanem tipa na semafor ili raskrsnicu, da mu gas zavarira, tj. kao da ga sam dodaje, ne nesto extremno ali veoma primetljivo. Takodje gori lampica za motor. Po netu ovaj kod znaci sve i svasta, odakle poceti i sta raditi?

Takodje imam jos par greski, jedna za AirBag B0083-3A i za svetla U1112-00/U1113-00. Za air bag primetio sam da ne radi dugme u kabini, tj. da ne svetli. Za svetla da ne radi onaj roler sa strane da podize i spusta visinu svetala.

Bio bih veoma zahvalan da se neko javi i pomogne.

Hvala unapred.
  • Keketarac
    CBC Senator XXL
    • 01.09.2007
    • 588
    • Novi Sad
    • Seat Ibiza 1.2 TSI

U1112 - No Communication with Left Power Light Module
    (00) - Present

U1113 - No Communication with Right Power Light Module
    (00) - Present

Comment

• ZooLoo
      CBC Početnik
      • 01.10.2020
      • 2
      • Kragujevac
      • Opel Corsa D

Hvala druze, sama dijagnostika mi je rekla to sto pise za kodove a i kasnije kad sam cesljao net.

Navodno za sve probleme moze da bude bukvalno sitnica.

Glavni problem je ovaj sa motorom, odakle poceti jer ta greska moze da bude vese stvari, pa koja mi se posreci.

Majstor kaze lamda i/ili leptir gasa.. Ali i da precesljam net sta jos moze da bude, a moze da bude sve i svasta..vrlo je verovatno da zamenim sve i da opet bude problem, a nista nije jeftino. Tako da ne znam sta mi je ciniti, ocekivao sam da bude greska konkretnija za odredjeni deo i da se to menja a ovako 10 stvari pa ti idi eci peci pec...

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

To bi bilo na majstoru da ustanovi sta je konkretno u pitanju. Dijagnostika je tu samo da ukaze na moguce resenje a majstor bi trebalo da ima znanje da uz jos neke parametre ustanovi sta tacno nije u redu.

Comment

• Delkan
          CBC Senator XXL
          • 14.06.2005
          • 829
          • 60 km From BG,West

P0171 znači siromašnu smešu,koja može nastati od manjka goriva(loše dizne,začepljene),viška vazduha (koji negde možda ulazi na usisnoj grani),ili te možda laže sonda jer je zakucala.Ovo sve je na majstoru da ispita,a ne na tebi naravno.
          Postoje načini da se to lepo ispita,a da se ne menjaju delovi redom.
          Nađi majstora koji ne radi napamet.

Comment

Working...
          X