Golf 4 EPC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • veselinovic
    CBC Član
    • 13.11.2010
    • 83
    • RS

Golf 4 EPC

Golf 1.6 16V motor AUS, bio kod majstora na sredjivanju limarije. Poslije stajanja od 20-tak ( u medjuvremenu se akumulator ispraznio) dana pali EPC lampicu. Dijagnostika pokazuje 17566 MAP senzor, P1158-35-10 Implausible signal -Intermittent.
    Promijenjen MAP senzor ali stanje je isto.
    EPC se upali poslije par minuta voznje i tada kao zatrza malo, i zna trzati nadalje ponekad. Gasenjem motora i ponovni start ugase lampicu i tada ide korektno, ali se upali ponovo.
    Brisanje greske kratkotrajno pomogne, ali se brzo upali EPC.
    Na ler gasu pritisak je oko 290 mbara sto navodi na pomisao da je klapna i usisi OK.
    Sad, tom golfu odavno gori lambda sonda br 2. Primjetio sam da kad se pobrisu greske da istovremeno upali lampicu za lambdu i EPC,ali greske lambda sonde nema na dijagnostici.
    Da nije nesto zapamtio kad je aku bio na izdisaju, i dijagnostika ne moze da skonta.

PS sad mi fles u glavi da dijagnostika ne prikazuje gresku lambda sonde. Jel moguce da tako zabaguje?
    Last edited by veselinovic; 23.01.2021, 20:27.
  • zeljkoci
    CBC Veteran
    • 12.05.2008
    • 143
    • La
    • Fiat Punto. 1.2

iz proverenog iskustva.... proveri stepen zaprljanosti klapne gasa. Zvuci sasavo, ali veruj mi.

Comment

• veselinovic
      CBC Član
      • 13.11.2010
      • 83
      • RS

Nije sasavo, to je prvo uradjeno. Klapna bilakorektna, skinuta i ociscena, blista kao sunce. Uradjena adptacija i vercera korektno.

Comment

Working...
      X