Ulje u rashladnoj tecnosti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miskoajkula
    CBC Početnik
    • 25.06.2021
    • 6
    • Berane
    • Audi A3

Ulje u rashladnoj tecnosti

Primijetio sam da mi auto gubi mnogo ulja i prije neki dan brat vozio i kaze zadimilo mu iz auspuha bijeli dim, ali da je auto normalno radio. Prije nedjelju dana sam isao na more i presao nekih 800 km, auto je sasvim normalno radilo i bas sam gledao temperaturu nikada preko 90 nije isla.

Medjutim pogledam u posudi za tecnost kad tamo puno ulja neke kao masne kuglece se napravile u vidu balona. Pogledao mi je jedan majstor (koji nije majstor za motor nego ga poznajem pa sam prvo njega pitao) i kaze moze nekoliko stvari da bude, dihtung glave, glava, neka pumpa i td. A po forumima sam citao da je nekima bilo tamo gdje je termostat da ima neki dihtung da moze i on da bude koji razdvaja ulje i vodu. Ne vjerujem da sam ga pregrijao jer sam bas posebno obracao paznju na temperaturu citavog puta.

Sta li moze da bude? U pitanju je Audi A3 1.9 TDI 2008.
  • URKE 80
    CBC Veteran
    • 02.01.2013
    • 102
    • Požarevac
    • Renault Clio mk3 1.2

Pa kreni od jeftinijh stvari,tipa tog dihtunga termostata pa prati situaciju....

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Nije zamena dihtunga i ravnanje glave motora toliko skupa stvar da rizikuješ i uništiš motor ako već nisi. U svakom slučaju teraj kod majstora neka menja sve što bi moglo da bude ako hoćeš da sačuvaš taj auto.

Comment

• miskoajkula
        CBC Početnik
        • 25.06.2021
        • 6
        • Berane
        • Audi A3

Originally posted by sErGiO View Post
        Nije zamena dihtunga i ravnanje glave motora toliko skupa stvar da rizikuješ i uništiš motor ako već nisi. U svakom slučaju teraj kod majstora neka menja sve što bi moglo da bude ako hoćeš da sačuvaš taj auto.

Zakazao mi je u ponedjeljak i rekao da je 99% hladnjak za ulje, ali mora da vidi. Pa javljam, nadam se da nisam unistio motor

Comment

• URKE 80
          CBC Veteran
          • 02.01.2013
          • 102
          • Požarevac
          • Renault Clio mk3 1.2

Šta bi na kraju?

Comment

• miskoajkula
            CBC Početnik
            • 25.06.2021
            • 6
            • Berane
            • Audi A3

Originally posted by URKE 80 View Post
            Šta bi na kraju?

Dihtung glave, hladnjak ulja, gumice dizni, gumica tandem pumpe... Sve zamijenjeno. Bilo je u pocetku malo dima i rekao mi je da ce da nestane. Dok sam dosao kuci sve se sredilo i sada vise nema.

Kaze izrabljen ti je motor... Ali mislim se u sebi, pa koji nije... 15 godina je staro to vec.

Posto je majstor 30km od mene dok sam vozio kuci savrseno je isao, dobro vukao. Sve super. Sad ne znam.

Mozda ga prodam ili zamijenim za nekog benzinca, jer ja dizela da vozim vise necu. Da se zezam sa zamajcima, diznama, turbinama, bosh pumpama i td.

Comment

• The Punisher
              CBC Senator XXL
              • 01.03.2006
              • 503
              • Beograd Wozhdovatz
              • Ford Taunus TC1

Dihtung glave češće crkava na benzincima
              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

Working...
              X