Auto nece da vergla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miskoajkula
    CBC Početnik
    • 25.06.2021
    • 6
    • Berane
    • Audi A3

Auto nece da vergla

Pozdrav svima, opet me kola unistavaju...

Kao sto znate jednom sam postavljao temu kada mi je otisao dihtung glave, ali sada imam novi problem.

Prvo da napisem sta su simptomi. Auto po nekada nece da se upali ujutro, tacnije nece da zavergla. Zapravo okrene jednom, pa stane, pa tako nekoliko puta i na kraju se upali. Kada se upali onda jedno 2-3 sekunde drma, cima u leru, i onda prestane i radi normalno. Onda ga ja ugasim, pa ga upalim, i tada pali glatko, nema nikakvog trzanja i td.

Poslije toga, ima dva scenarija.

Prvi scenario je ako ga ugasim i ne diram vise do sjutra dan, on sjutra opet upali iz prve, ali malo cima i smiri se.
    A drugi scenario je kada ga danas upalim i vozim jedno pola sata sat. E tada se desava sljedece, kada ugasim auto.
    Ako ga odmah upalim, normalno pali, nema cimanja. Ali sto duze stoji ugasen nakon te voznje od pola sata, sat, on poslije sve teze pali, do tacke kada vise nece ni da zavergla. Dakle nakon voznje, ako ga upalim odmah, ne trza i ne cima, pali normalno. Ako ga upalim za sat vremena, malo cima, pa radi normalno. Ako ga upalim za dva sata, malo vise cima, pa radi normalno. Ako prodje nekoliko sati, ili do sjutra ujutro, desi se da uopste nece da zavergla, osim ono pomalo (sto sam naveo u pocetku). Tada pocinje samanizam i bajanje, dok se ponovo ne upali. I tako u krug.

Znam da je malo opsirno, mozda i debilno sa moje strane sto vam ovo pisem, ali ja zivaca vise nemam.

Medjutim moje pitanje je, da li moze dizna da procuri i da kapa gorivo u cilindar kada je auto ugasen nakon voznje, i da na taj nacin zablokira klip, ili mu oteza hod? Te kada nekako upalim auto, to izgori, cima malo i prodje. Jer ja sam prvo mislio da je mozda antifriz, da zamjena dihtunga nije uspjela, ali bijelog dima iz auspuha uopste vise nema, ne gubi ulje, ne mijesa ulje i vodu i ne gubi vodu. Nakon zamjene dihtunga bilo je bijelog dima, ali kako sam vozio sve manje i manje, dok na kraju nije skroz iscezao. I naravno osjecao se onaj sladunjav miris antifriza, ali toga vise nema. Zbog toga pitam za dizne.

Inace u voznji radi normalno sto se tice snage, barem nisam primjeto neku promjenu. Ali ja sam dobio fobiju od paljenja auta.. A3 1.9 TDI 77KW 2008.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

moras anlaser prvo da proveris da li je ispravan,akumulator i mase na autu.

to sto on posle losije radi na startu,nema nikakve veze sa verglanjem.

sredi da imas dobro-brzo verglanje na startu pa onda dalje.
    a mozda i nece morati nista vise da se sredjuje.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
    X