Razlika izmedju 1.3 i 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Trivo
    CBC Senator
    • 02.06.2005
    • 202
    • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

Razlika izmedju 1.3 i 1.6

Skoro sam kupio golf 2 1.3.(20 dana),dok na poslu vozim pasata 1.6.Pasat je 86 a golf 88 godiste.Primjecujem da im motori nisu bas nesto slicni,danas sam zagledao nesto moj motor i nemogu da nadjem gdje mu je pumpa za vodu dok se na pasatu lako uocava.Nije mi jasno pa molim ako neko ima vremena da to malo opsirnije objasni,tehnicke karakteristike,neke slike presjeka motora i sl.
    Neki link,bilo sta, da znam sta vozim,gdje se sta nalazi..
    Hvala unapred.
    VW 1200 1972god.
    VW Golf 1.3 1988god.
    FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Pa motori nisu isti kao sto si sam zakljucio. Taj 1,6 je Audi-jev dok je 1,3 VW-ov i pumpa za vodu mu je u samom bloku a ne napolju kao kod Audi-a. Taj 1,3 ti ima razvodnik na bregastoj dok je na Passatu sa strane bloka, a nisam siguran za taj model pasata ali verovatno stoje drugacije, jedan je uzduzno postavljen a drugi u golfu popreko.

Comment

• Delkan
      CBC Senator XXL
      • 14.06.2005
      • 829
      • 60 km From BG,West

Vodenu pumpu na tvom Golfu pokrece zupcasti remen i zato je ne vidis,nalazi se ispod plastike zupcastog...

Comment

• Trivo
        CBC Senator
        • 02.06.2005
        • 202

Znaci preko zupcastog pokrece pumpu.
        Ovaj u pasatu motor djeluje mnogo prostije valjda zbog mnogo prostora okolo njega,mislim da bi se mogao jos jedan motor ugurati koliko mjesta ima.
        Zanima me kako se 1.3 pokazao kao masina tj tipicni kvarovi,na sta treba da se preventivno obrati paznja,sta mu ponajprije strada i sl.
        Kakav mu je karburator(tip,jednogrli-dvogrli),paljenje(platine-elektronsko)...
        Bilo sta ako se neko sjeti nek napise,meni ce puno koristiti jer zbog puno posla nestignem da ga sam cackam a sto najvise volim.
        Pozz
        VW 1200 1972god.
        VW Golf 1.3 1988god.

Comment

• Delkan
          CBC Senator XXL
          • 14.06.2005
          • 829
          • 60 km From BG,West

dfast je postavio ovaj link,ima mnogo dobrih stvari...
          Skini,na pr. onaj Golf&Jetta Manual tu mozes videti sve sto te zanima.

Comment

• don
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2005
            • 483
            • Beograd

To ti je motor koji je pokretao golf 1, taj motor trosi na otvorenom oko 5l, a ono oko cega vecina kuburi to je onaj vakum koji stoji na razvodniku, to im je boljka, ali ima vremena, jedno sam vreme vozikao taj motor i slabasan je.

Koliko si platio automobil, jesi li ga kupio na B.potoku ili ???
            Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
            Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
            Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• Trivo
              CBC Senator
              • 02.06.2005
              • 202

Auto sam kupio u bosni,na BiH table je,dosao me sa prepisom,saobracajnom(novom) 1800e.Registrovan je do 22.01.2007
              Auto sam kupio od caletovog starog prijatelja,nevidjena picajlzla,dobio sam stari rokovnik koji mu je sluzio kao servisna knjiga a dobio sam i original njemacku servisnu knjigu gdje se vidi da je zadnji servis odradjen 18.11.1998,stanje km 197 300.
              Auto je slabasan ali meni je bilo bitno da je auto bas ocuvan,enterijer je kao nov,ne cvrci,skripi,motor radi bez greske.

Jedini nedostatak,nema petu pa se pri 120 malo dere,pa eto ujedno i pitanja da li bez vecih problema moze da se zamjeni postojeci mjenjac sa drugim od pet brzina?
              Potrosnju nisam jos ni mjerio,ove nedelje cu da mu stavim plin ako stignem pa cu onda da mjerim
              Manual upravo skidam,dobro da je na ruskom posto ga znam,thanks
              VW 1200 1972god.
              VW Golf 1.3 1988god.

Comment

• don
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2005
                • 483
                • Beograd

Promeni menjac, u bosni je oko 100km, i da ti ga neko zameni 50km, a ovde da menjas neces naci menjac ispod 100e, + 30-50e da ti ga zamene.
                Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• dandy
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 513
                  • Bijeljina-Beograd Medakovic

mjenjac sa 3 i 5 brzina pasuje sraf na sraf, tako da ti iskreno predlazem da ga ubacis, ne moze se porediti osjecaj u voznji.
                  sto se tice 1.3 motora, boljka im je taj famozni karb, vakuum i ostalo, tako da se vrlo cesto dogadja da ti motori mnogo vise trose nego recimo 1.6 benz
                  inace dobro ustelovan motor 1,3 je dobra solucija, mali potrosac, ali ne moze se ocekivati previse od njega, ipak je to malo preslaba masina,
                  za golfa 1 i nije bas, ali na dvojci je stvarno slab
                  odrzavanje nije skupo, razvodnik je gobro rijesen.... ako te interesuju pojedinosti svrati malo na www.vw-club.co.yu, napisao sam tu karakteristike za taj motor, pa da sad ne duzim ovdje, ima dosta stvari da se vidi

Comment

• supermario
                    CBC Član
                    • 13.10.2005
                    • 26
                    • Hercegovina

Originally posted by trivo
                    Jedini nedostatak,nema petu pa se pri 120 malo dere,pa eto ujedno i pitanja da li bez vecih problema moze da se zamjeni postojeci mjenjac sa drugim od pet brzina?
                    Moj ti je savet da ne diras menjac, sto ce ti to-ja imam isti auto i sasvim dobro me sluzi, jest da je to slabasan motor, nije za neke trke, ali moze on i do 140 km/h bez problema, a za grad ti je to i vise nego dovoljno.Inace, na otvorenom trosi oko 6l/100 km, a po gradu 9.5-10 leti i 11.5-12l zimi kad mu je sve nastelovano.Ko ti kaze da trosi manje-laze te jer ima automat.sauh i treba mu malo vise da se ugreje.Mane-vakuumski regulator pretpaljenja-auto pocne da se gasi na leru i "stuca", sauh zna da zeza, ali kad se podesi pravilno pretpaljenje i karburacija i uz redovno odrzavanje i zamenu ulja sasvim lepo radi.I jos, "voli" malo veci ler gas, 850-900 ob/min.

Comment

Working...
                    X